Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  
Το εξώφυλλο του λευκώματος 'Κωστής Παλαμάς 2003 - 60 χρόνια από το θάνατό του' που εξέδωσε το Ε.ΚΕ.ΒΙ. με αφορμή την επέτειο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Της γης το μέγα καρδιοχτύπι...»
εικαστικές εκδοχές πάνω στο ποίημα «Φοινικιά» του Κωστή ΠαλαμάΤο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και την Οργανωτική Επιτροπή για τον εορτασμό των 60 χρόνων από το θάνατο του Κωστή Παλαμά διοργανώνει ομαδική έκθεση σπουδαστών και αποφοίτων του Ζ’ εργαστηρίου ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών με θέμα την ποίηση του Κωστή Παλαμά.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 60 χρόνια από τον θάνατο του Κωστή Παλαμά, που περιλαμβάνει εκδηλώσεις και δράσεις όπως: παραγωγή κινητής έκθεσης και λευκώματος για τη ζωή και το έργο του Κωστή Παλαμά, έκδοση σειράς ανθολογιών που αφορούν διαφορετικές όψεις του έργου του και οργάνωση κύκλου συζητήσεων στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο κύκλος των επετειακών εκδηλώσεων ολοκληρώνεται με την πραγματοποίηση της έκθεσης που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2004 και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2004, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Η έκθεση, με τίτλο: «Της γης το μέγα καρδιοχτύπι...» εικαστικές εκδοχές πάνω στο ποίημα «Φοινικιά» του Κωστή Παλαμά, δίνει υπόσταση στο διάλογο μεταξύ ποίησης και ζωγραφικής και αναδεικνύει το ενδιαφέρον που παρουσιάζει το κορυφαίο αυτό ποίημα του Κωστή Παλαμά για νέους αλλά ώριμους εικαστικά καλλιτέχνες.
Συμμετέχουν με έργα τους 16 σπουδαστές και απόφοιτοι του εργαστηρίου ζωγραφικής του Γιάννη Ψυχοπαίδη. Οι εξής: Νίκος Δούλος, Νικόλ Κάπαρη, Μαγδαληνή Κουμπαρούλη, Σοφία Κυριακού, Ιωάννα και Χριστίνα Μπαλή, Σοφία Μπέμπεζα, Παναγιώτα Ντεϊμεντέ, Ραλλού Παναγιώτου, Μαρούσα Παραβάλου, Μαρισόφη Σαρέλα, Νίκος Σεπετζόγλου, Λίτσα Σεπυργιώτη, Λήδα Τεντόμα, Γιώργος Τσάτσος, Δήμητρα Χανιώτη.

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, αίθουσες 29 και 30)
Διάρκεια έκθεσης: 15 – 24 Ιανουαρίου 2004
Ώρες λειτουργίας: 9:00-13:00 & 17:00-21:00
(εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής)Πληροφορίες: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων: 210-3621601 & Εθνικό Κέντρο Βιβλίου: 210-9200303.Η συμμετρία της ματαιότητας: μια εικαστική ανάγνωση της «Φοινικιάς» - Β. Αθανασόπουλος


«Το χάσμα της πληγής γίνεται συντριβάνι» - Χ.Γ.Λάζος


Nίκος Δούλος

Γιώργος Τσάτσος

Δήμητρα Χανιώτη

Ιωάννα & Χριστίνα
Μπαλή

Λήδα Τεντόμα

Λίτσα Σεπυργιώτη

Μαγδαληνή
Κουμπαρούλη

Μαρισόφη Σαρέλα

Μαρούσα Παραβάλου

Νίκος
Σεπετζόγλου

Νικόλ Κάπαρη

Παναγιώτα Ντεϊμεντέ

Ραλλού Παναγιώτου

Σοφία Κυριακού

Σοφία Μπέμπεζα

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.