Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στους συγγραφείς
Στους μεταφραστές
Στους εκδότες
Στους βιβλιοπώλες
Στους βιβλιοθηκονόμους
Γαλλοελληνικό πρόγραμμα
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  


Προγράμματα ενίσχυσης συγγραφέων

Η παρουσία των συγγραφέων στο πνευματικό γίγνεσθαι, η έμπνευση και η παραγωγικότητα του καθενός, αποτελεί κινητήρια δύναμη για τον εκδοτικό κόσμο. Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) ενισχύει και διευκολύνει τους Ελληνες συγγραφείς στο έργο τους προσφέροντας 4 προγράμματα.

1) Έλληνες συγγραφείς σε βιβλιοπωλεία ανά την Ελλάδα
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στηρίζει τις εκδηλώσεις συγγραφέων στα βιβλιοπωλεία, ειδικά της περιφέρειας, καλύπτοντας τα έξοδα μετάβασης και διαμονής τους για πέντε σχετικές επισκέψεις. Τις δηλώσεις συμμετοχής, σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό υποβάλλουν τα βιβλιοπωλεία.

Για τον β’ κύκλο λειτουργίας του (1η Σεπτεμβρίου -31 Δεκεμβρίου 2011), το πρόγραμμα του ΕΚΕΒΙ «Στήριξης εκδηλώσεων συγγραφέων και εικονογράφων σε βιβλιοπωλεία» απενεργοποιείται λόγω της καθυστέρησης της καταβολής των επιχορηγήσεων.

Σημείωση:
Για τον β’ κύκλο λειτουργίας του, το πρόγραμμα αναμένεται να επαναλειτουργήσει μόλις υπάρξει η δυνατότητα συνέχισής του από τις προβλεπόμενες επιχορηγήσεις. Όλες οι πληροφορίες και το αντίστοιχο ενημερωτικό υλικό θα αναρτηθούν άμεσα στον κόμβο του ΕΚΕΒΙ. 

Αίτηση συμμετοχής

Μέχρι τώρα, μέσω του προγράμματος στήριξης εκδηλώσεων στα βιβλιοπωλεία, το ΕΚΕΒΙ στήριξε 91 εκδηλώσεις σε 62 βιβλιοπωλεία ανά την Ελλάδα στις οποίες συμμετείχαν 75 συγγραφείς.

2) Έλληνες συγγραφείς στο εξωτερικό
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες συγγραφείς να προβάλουν το έργο τους στο εξωτερικό αποδεχόμενοι την πρόσκληση εκδοτών, πανεπιστημίων, πολιτιστικών συλλόγων κ.ά.
Αίτηση συμμετοχής   -  Αίτηση συμμετοχής 

3) Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών έργων στα κινεζικά
Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Πεκίνου (2008), το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε ένα ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης για τη μετάφραση ελληνικών έργων στα κινεζικά, το οποίο χειρίζεται το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

4) Εργαστήρι του βιβλίου
Το «Εργαστήρι του βιβλίου» οργανώνεται από το ΕΚΕΒΙ αποσκοπώντας στην επαφή και την εντρύφηση με τη συγγραφική διαδικασία καθώς και με τη γνωριμία όλου του κύκλου επαγγελματιών που σχετίζονται με την παραγωγή, έκδοση και διακίνηση του βιβλίου.

Δείτε τα αρχεία του ΕΚΕΒΙ

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο Συγγραφέων
Μάγδα Τσουμή
τηλ.: 210 92 00 306
mtsoumi@ekebi.gr

Eπίσης

 

PrintPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.