Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογισμός 2011
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δημοσιεύει τον απολογισμό δράσεων του 2011.

Η αγορά του βιβλίου με... αριθμούς
Το Παρατηρητήριο Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει ...   

Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου
Η νέα υπηρεσία του ΕΚΕΒΙ που ενημρώνει για όλες τις εξελίξεις στον τομέα του e-book.

Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία 
Kαινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

Εργαστήρι Βιβλίου
Εργαστήρια δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων, εικονογράφησης παιδικού βιβλίου (Αθήνα / Θεσσαλονίκη / e-learning).

Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών
Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά ελλήνων δημιουργών: βιβλίο, κινηματογράφος, θέατρο, χορός, εικαστικά και μουσική

λογοτεχνικές (ιστο)σελίδες
Το ΕΚΕΒΙ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες συγγραφείς που οργανώνει κάθε χρόνο, έχει δημιουργήσει μια σειρά από επετειακούς λογοτεχνικούς ιστότοπους: Νίκο Καββαδία, Στρατή Τσίρκα, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Γαβριήλ Πετζίκη, Μ. Καραγάτση...

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ για την «Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή προτάσεων για τη σύναψη έως δυο (2) συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για την παροχή των υπηρεσιών της διερμηνείας εκδηλώσεων και της μετάφρασης υλικού για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή πρότασης για την επιλογή έως τριάντα οκτώ (38) ατόμων για την παροχή του έργου της υποστήριξης της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013»


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Αναπαραγωγή, Διανομή και Μεταφορά Υλικού Προβολής της ΔΕΒΘ 2013»


Η Διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ κ. Κατρίν Βελισσάρη παρουσίασε τις Λέσχες Ανάγνωσης σε Συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 21/11/06, ώρα: 12.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΕΒΙ. Προλόγισε ο Πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ κ. Δημήτρης Νόλλας, ενώ στη συνέχεια μίλησαν οι: Λένα Διβάνη, Απόστολος Δοξιάδης (βλ. φωτογραφία), ο Τάκης Θεοδωρόπουλος και ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος.ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Μιλάμε για βιβλία...

Μια καμπάνια του ΕΚΕΒΙ για τη διάδοση του βιβλίου
και της ανάγνωσης σε όλη την Ελλάδα


ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΕΒΙ κ. ΚΑΤΡΙΝ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗ


Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) παρουσιάζει μια καινούρια δράση που προωθεί έναν από τους βασικούς του στόχους: την ιδέα της ανάγνωσης και την αγάπη για το βιβλίο. Είναι οι Λέσχες Ανάγνωσης, μια ιδέα παλιά όσο και το βιβλίο που οργανώνεται επίσημα για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Οι Λέσχες Ανάγνωσης είναι μια πρωτοβουλία του ΕΚΕΒΙ που θα παρουσιαστεί αρχικά σε 12 –15 πόλεις, σε συνεργασία με ομάδα συγγραφέων καθώς και με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς (συλλόγους, βιβλιοθήκες, σχολεία κ.ά.) που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.
Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του 2007 οι Λέσχες Ανάγνωσης θα παρουσιαστούν διαδοχικά στις εξής πόλεις: Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ναύπλιο, Χαλκίδα, Καστοριά, Δράμα, Βέροια, Πάτρα, Ρόδος, Λάρισα, Καλαμάτα, Λιβαδειά. Θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις (αλλά και χωριά) που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Το ενημερωτικό έντυπο και το εγχειρίδιο που έχετε στα χέρια σας είναι τα πρώτα βασικά εργαλεία για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον του κοινού. Έχει δημιουργηθεί επίσης ειδική ιστοσελίδα (μέσα στον κόμβο του ΕΚΕΒΙ: www.ekebi.gr) που θα λειτουργεί σαν ενιαίο δίκτυο ενημέρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στις λέσχες.
Σημαντική ενίσχυση στην προσπάθεια αυτή έχουν δώσει περισσότεροι από 20 συγγραφείς (2 για κάθε πόλη) που επέλεξαν την αγαπημένη τους πόλη για να παρουσιάσουν την καμπάνια: Κώστας Ακρίβος, Λένα Διβάνη, Απόστολος Δοξιάδης, Τάκης Θεοδωρόπουλος, Γιάννης Καισαρίδης, Κώστας Κατσουλάρης, Κώστας Λάνταβος, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Νίκος Μπακουνάκης, Σοφία Νικολαϊδου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ηλίας Παπαμόσχος, Θεόδωρος Παντούλας, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Βασίλης Ρούβαλης, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Αλέξης Σταμάτης, Πέτρος Τατσόπουλος, Βασίλης Τσιαμπούσης, Ευγενία Φακίνου, Κώστας Χατζηαντωνίου κ.ά.


Στόχος του ΕΚΕΒΙ είναι η διάδοση της ιδέας αυτής σε κάθε πόλη και χωριό της χώρας μας. Να οργανώσουμε ένα δίκτυο, ώστε να παρέχουμε πληροφορίες και βοήθεια σε όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν ή να συμμετάσχουν ή ήδη συμμετέχουν σε μια Λέσχη Ανάγνωσης. Να οργανώσουμε δραστηριότητες και να φέρνουμε σε επαφή τις Λέσχες μεταξύ τους. Να καταγράφουμε, να ενημερώνουμε, να συντονίζουμε.
Οι Λέσχες Ανάγνωσης προτείνουν έναν νέο τρόπο προσέγγισης του βιβλίου, πιο δυναμικό, πιο δημιουργικό, πιο δραστήριο. Είμαστε σίγουροι ότι το ελληνικό αναγνωστικό κοινό που αυξάνεται συνεχώς –το δείχνουν οι έρευνες αναγνωσιμότητας- θα αγκαλιάσει την ιδέα αυτή με θέρμη και θα την κάνει τρόπο ζωής.

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.