Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογισμός 2011
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δημοσιεύει τον απολογισμό δράσεων του 2011.

Η αγορά του βιβλίου με... αριθμούς
Το Παρατηρητήριο Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει ...   

Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου
Η νέα υπηρεσία του ΕΚΕΒΙ που ενημρώνει για όλες τις εξελίξεις στον τομέα του e-book.

Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία 
Kαινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

Εργαστήρι Βιβλίου
Εργαστήρια δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων, εικονογράφησης παιδικού βιβλίου (Αθήνα / Θεσσαλονίκη / e-learning).

Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών
Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά ελλήνων δημιουργών: βιβλίο, κινηματογράφος, θέατρο, χορός, εικαστικά και μουσική

λογοτεχνικές (ιστο)σελίδες
Το ΕΚΕΒΙ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες συγγραφείς που οργανώνει κάθε χρόνο, έχει δημιουργήσει μια σειρά από επετειακούς λογοτεχνικούς ιστότοπους: Νίκο Καββαδία, Στρατή Τσίρκα, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Γαβριήλ Πετζίκη, Μ. Καραγάτση...

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ για την «Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή προτάσεων για τη σύναψη έως δυο (2) συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για την παροχή των υπηρεσιών της διερμηνείας εκδηλώσεων και της μετάφρασης υλικού για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή πρότασης για την επιλογή έως τριάντα οκτώ (38) ατόμων για την παροχή του έργου της υποστήριξης της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013»


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Αναπαραγωγή, Διανομή και Μεταφορά Υλικού Προβολής της ΔΕΒΘ 2013»


ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ
ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2005


Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου είναι στην ευχάριστη θέση να δώσουν στη δημοσιότητα, όπως είχαν υποσχεθεί, τον Οικονομικό Απολογισμό του έτους 2005.

Η δημοσιοποίηση περιλαμβάνει (κάντε κλικ στο θέμα που σας ενδιαφέρει):
1. Τον ισολογισμό και την έκθεση των ορκωτών λογιστών
2. Την ανάλυση δαπανών (κατά θεματικές κατηγορίες)
3. Τον απολογισμό δράσεων

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων γίνεται μετά τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών και την έγκριση των οικονομικών στοιχείων από το Διοικητικό Συμβούλιο. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν τον ισολογισμό και την ανάλυση των δαπανών. Η δημοσιοποίηση αυτή πραγματοποιείται για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της σημερινής διοίκησης και θα πραγματοποιείται κατ’ έτος, στο πλαίσιο της διακηρυγμένης πολιτικής διαφάνειας που αυτή πρεσβεύει. Με τον τρόπο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για το κόστος κάθε δραστηριότητας του ΕΚΕΒΙ ξεχωριστά και να σχηματίζουν πληρέστερη εικόνα για τον τρόπο αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων, τη δράση, τους σχεδιασμούς, τις δυνατότητες και τις προτεραιότητές του.

* * *

Συστηματική εργασία - διαφανής διαχείριση

Ποια η αναγκαιότητα ενός Εθνικού Κέντρου Βιβλίου;
Το ερώτημα, παρόλο που σε άλλες χώρες έχει από καιρό απαντηθεί, στην Ελλάδα ακούγεται ακόμη συχνά – πυκνά από ποικίλες πλευρές. Δημοσιεύοντας για πρώτη φορά τον αναλυτικό απολογισμό δράσης καθώς και τον οικονομικό απολογισμό του 2005, το ΕΚΕΒΙ δεν θέλει να απαντήσει εμπράκτως σε αιτιάσεις. Θέλει απλώς να καταδείξει ότι η αγάπη για το βιβλίο, η προώθηση της ανάγνωσης σε όλη τη χώρα και ιδίως στα σχολεία και τις νεαρές ηλικίες, η ανάδειξη του πνευματικού κάματου ενός κόσμου των γραμμάτων που δεν έχει σήμερα τη θέση που του αξίζει, η δημιουργία βάσεων δεδομένων και στατιστικών μελετών που στη χώρα μας είναι ανύπαρκτες, η παρακολούθηση των διεθνών εξελίξεων στο χώρο του βιβλίου που σήμερα είναι καταιγιστικές, η κατάρτιση επαγγελματικών στελεχών στο χώρο των εκδόσεων, η διδασκαλία γραφής ειδικών κατηγοριών κειμένων, η ανάδειξη των σχέσεων της τέχνης της γραφής με άλλες τέχνες και βέβαια η προσπάθεια ανάδειξης του ελληνικού βιβλίου στο δύσκολο διεθνή στίβο, δεν είναι πράγματα που γίνονται με ευχολόγια και αφορισμούς. Προϋποθέτουν μακρόχρονη προσπάθεια, συστηματικές πρωτοβουλίες, επιμονή, πίστη στις δυνατότητες του ελληνικού βιβλίου και νέες ιδέες που να μπορούν να είναι γρήγορα εφαρμόσιμες.

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου δεν μπορεί ούτε και πρέπει να υποκαταστήσει εκδότες και ενώσεις εκδοτών στις προσπάθειές τους που, εκτός από πολιτιστικές είναι και επιχειρηματικές και κινούνται σε ένα χώρο που έχει ήδη αναδειχθεί στην πρώτη παγκόσμια πολιτιστική βιομηχανία. Δουλειά του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου είναι να βελτιώνει συνεχώς τις υποδομές, να δημιουργεί –συχνά απολύτως αθόρυβα- τις προϋποθέσεις και το κλίμα μιας δημιουργικής προσπάθειας που είναι συνολικότερη και που αφορά όλους τους παράγοντες του βιβλίου. Αυτό μπορεί να γίνει με σταθερά στρατηγικά βήματα και χωρίς υπερβολικό κόστος. Στο χέρι και των άλλων εταίρων του βιβλίου είναι, όχι μόνο να αξιοποιήσουν τις όποιες πρωτοβουλίες του ΕΚΕΒΙ αλλά και να το τροφοδοτήσουν με παρατηρήσεις, κριτικές, αλλά και ιδέες. Όλα τα στοιχεία θα βρίσκονται εδώ, στον ηλεκτρονικό του κόμβο.

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.