Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογισμός 2011
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δημοσιεύει τον απολογισμό δράσεων του 2011.

Η αγορά του βιβλίου με... αριθμούς
Το Παρατηρητήριο Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει ...   

Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου
Η νέα υπηρεσία του ΕΚΕΒΙ που ενημρώνει για όλες τις εξελίξεις στον τομέα του e-book.

Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία 
Kαινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

Εργαστήρι Βιβλίου
Εργαστήρια δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων, εικονογράφησης παιδικού βιβλίου (Αθήνα / Θεσσαλονίκη / e-learning).

Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών
Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά ελλήνων δημιουργών: βιβλίο, κινηματογράφος, θέατρο, χορός, εικαστικά και μουσική

λογοτεχνικές (ιστο)σελίδες
Το ΕΚΕΒΙ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες συγγραφείς που οργανώνει κάθε χρόνο, έχει δημιουργήσει μια σειρά από επετειακούς λογοτεχνικούς ιστότοπους: Νίκο Καββαδία, Στρατή Τσίρκα, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Γαβριήλ Πετζίκη, Μ. Καραγάτση...

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ για την «Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή προτάσεων για τη σύναψη έως δυο (2) συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για την παροχή των υπηρεσιών της διερμηνείας εκδηλώσεων και της μετάφρασης υλικού για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή πρότασης για την επιλογή έως τριάντα οκτώ (38) ατόμων για την παροχή του έργου της υποστήριξης της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013»


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Αναπαραγωγή, Διανομή και Μεταφορά Υλικού Προβολής της ΔΕΒΘ 2013»


Η ώρα της ένταξης
της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης
στο κλαμπ των 25 μεγαλύτερων εκθέσεων του κόσμου

«Η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι πράγματι διεθνής - ένα ραντεβού των επαγγελματιών του βιβλίου που χρειαζόταν η Νοτιοανατολική Ευρώπη». Η φράση αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν έχει ειπωθεί από τον επί 20 χρόνια διευθυντή της μεγαλύτερης έκθεσης βιβλίου στον κόσμο, της Φραγκφούρτης, ο οποίος διευθύνει σήμερα το δίκτυο των 25 σημαντικών διεθνών εκθέσεων βιβλίου, τον κύριο Πέτερ Βάιτχας (Peter Weidhaas).

Ενθουσιασμένος έφυγε από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Βάιτχας, μετά τη διήμερη επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) όπου είδε, αφουγκράστηκε, συνομίλησε με τους συμμετέχοντες και έδωσε το πράσινο φως για την επίσημη ένταξη της ΔΕΒΘ στο «κλαμπ των 25». «Πίστευα ότι στην αρχή γίνονται λάθη, αλλά εδώ υπάρχει μια καλή ομάδα που οργάνωσε μια πολύ καλή έκθεση» είπε ο κ. Βάιτχας αποχαιρετώντας και ανανεώνοντας το ραντεβού για τις 17 Ιουλίου στη Λειψία, όπου η Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) κα Κατρίν Βελισσάρη θα υπογράψει την ένταξη, στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης των Διευθυντών των Διεθνών Εκθέσεων Βιβλίου («Conference of International Book Fair Directors»).

Ο πρώην διευθυντής της έκθεσης Φραγκφούρτης της κ. Πέτερ Βάιτχας έδωσε το πράσινο φως για την ένταξη της ΔΕΒΘ στο"κλαμπ των 25"
Στη Λειψία η Διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ θα παρουσιάσει την ταυτότητα της Έκθεσης, τον απολογισμό της 3ης ΔΕΒΘ (400 έλληνες και ξένοι εκθέτες, 41 ξένες χώρες -33 με περίπτερο-, 150 εκδηλώσεις, 50.000 επισκέπτες) και τις προοπτικές για τα επόμενα χρόνια.

Η λίστα των διεθνών εκθέσεων-μελών του δικτύου, μετά την ένταξη της ΔΕΒΘ που γίνεται παράλληλα με άλλες τρεις εκθέσεις: Παρίσι, Κέιπ Τάουν και Νέο Δελχί, διαμορφώνεται ως εξής:

▪ Φραγκφούρτη ▪ Λονδίνο ▪ Book Expo America ▪ Πεκίνο ▪ Μπολόνια ▪ Λειψία
▪ Πράγα ▪ Μπουένος Άιρες ▪ Γουαδαλαχάρα ▪ Σάο Πάολο ▪ Ταϊπέι ▪ Σεούλ
▪ Βαρσοβίας ▪ Γκέτεμποργκ ▪ Βουκουρεστίου ▪ Βουδαπέστης ▪ Ιερουσαλήμ ▪ Κάιρο ▪ Μόσχας ▪ Παρίσι ▪ Κέιπ Τάουν ▪ Νέο Δελχί ▪ Θεσσαλονίκη. Επίσης συμμετέχουν:
▪ «Reed Global Fairs», η μεγαλύτερη εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων και
▪ «International Publishers Association» (IPA), η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εκδοτών.

Μια σημαντική επιτυχία για τη ΔΕΒΘ που μέσα από αυτό το δίκτυο θα εξασφαλίσει τον καλύτερο τρόπο προβολής της. Μια επιτυχία που αποδεικνύει την αναγκαιότητα αλλά και τη δυναμική της ΔΕΒΘ που παρά το νεαρό της ηλικίας της καθιερώνεται επίσημα πλέον στο χάρτη των χωρών που παίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια σκακιέρα του βιβλίου.

* Αναλυτικές πληροφορίες για την ΔΕΒΘ θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.thessalonikibookfair.com

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.