Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  

festival-logotexnon 

 

1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών

ΒΙΒΛΙΟ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ - ΘΕΑΤΡΟ - ΜΟΥΣΙΚΗ - ΧΟΡΟΣ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ - ΚΟΜΙΚΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ - WORKSHOPS

Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά Ελλήνων δημιουργών

Παρασκευή 9 & Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 - Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 

Ξεκινάει σε δύο ημέρες το 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών

Με σύνθημα «Έχουμε πολλά να πούμε. Να διαβάσουμε, να ανακαλύψουμε, να δούμε…» και επίκεντρο τη λογοτεχνία σε ανοιχτό διάλογο με τις άλλες τέχνες ξεκινάει σε δύο ημέρες το 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών ρίχνοντας τους προβολείς στο νέο δυναμικό των Ελλήνων δημιουργών.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες από 80 ώρες εκδηλώσεων με είσοδο ελεύθερη για το κοινό:

Μαραθώνιος Ανάγνωσης: Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου δίνει τη σκυτάλη σε περισσότερους από 40 νέους ταλαντούχους συγγραφείς μέσα από έναν διήμερο Μαραθώνιο Ανάγνωσης που, ως κεντρικός του άξονας, θα κηρύξει την έναρξη των εκδηλώσεων (Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 17.00). Παρουσιάζουν η δημοσιογράφος Λώρη Κέζα και ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ.
[Αναλυτικό πρόγραμμα]

Συζητήσεις: «Η κρίση, μια στιγμή αλήθειας. Μήπως η κρίση είναι και κρίση αξιών;», «Bookcrossing - Μια διεθνής τάση εξαπλώνεται και στην Ελλάδα», «Συγγραφείς και media»- θέματα επίκαιρα που ανοίγουν το διάλογο, θέτουν ερωτήματα, αναζητούν απαντήσεις.
[Αναλυτικό πρόγραμμα]

Workshops: Τρίωρα εργαστήρια δημιουργικής γραφής για επίδοξους συγγραφείς: μυθιστόρημα με τον συγγραφέα Χρήστο Χρυσόπουλο, ποίηση με τον ποιητή Στρατή Πασχάλη, σενάριο με τον συγγραφέα και σεναριογράφο Νίκο Παπαγιωτόπουλο, θεατρική γραφή με την σκηνοθέτη και συγγραφέα Ελένη Πέγκα.
[Αναλυτικό πρόγραμμα]

Διαγωνισμοί: Μαραθώνιος γραφής «8 ώρες - 1 ιστορία», Διαγωνισμός τεχνών: «Δεν το έχουμε δει το έργο… όλων των Νέων Καλλιτεχνών» - διαγωνισμοί που απευθύνονται στο ευρύ νεανικό κοινό δίνοντας ερεθίσματα δημιουργικής συμμετοχής.
[Αναλυτικό πρόγραμμα]

Λογοτεχνία και κινηματογράφος: προβολή 26 ταινιών μικρού μήκους βασισμένων σε λογοτεχνικά έργα (σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Δράμας).
[Αναλυτικό πρόγραμμα]

Λογοτεχνία και θέατρο: τρεις θεατρικές περφόρμανς που αποτελούν μέρος της παράστασης με τίτλο «Unemployed – 10 Μητροπολιτικές Ιστορίες» - Η θεωρία, Η συνέντευξη, Η τραγουδίστρια (από τις Μητροπολιτικές Ιστορίες/Metropolis) καθώς και η περφόρμανς «Spiritus» από την ομάδα Bijoux de Kant.
[Αναλυτικό πρόγραμμα]

Λογοτεχνία και εικαστικά: "BluescreenandthePoliticsofLoneliness" βίντεο-εγκατάσταση ποίησης και εικόνας της Μαρίας Ζερβού. Δύο έργα που παρουσιάζει η Athens Biennale – Monodrome στο πλαίσιο του Φεστιβάλ: «Ρινόκερως» του Ευγένιου Ιονέσκο σε ηχητική απόδοση από τους Στέλιο Καραμανώλη και Τούλα Πλουμή και «Σημειώσεις για ένα σύγχρονο μυθιστόρημα» (2011) του Μάκη Μαλαφέκα, βίντεο-ανάγνωση αποσπάσματος του βιβλίου «Λήμματα από την εποχή της κρίσης», εκδ. futura, 2011.
[Αναλυτικό πρόγραμμα]

Λογοτεχνία και χορός: περφόρμανς «Xenos / Ξένος» της Ινώς Ρήγα (εμπνευσμένη από το ομώνυμο έργο Καμύ) με μουσική συνοδεία από τον Δημήτρη Κούρτη. «Μια γεύση από tango…», με τους Διονύση Θεοδωρόπουλο και Χλόη Θεοδωροπούλου.
[Αναλυτικό πρόγραμμα]

Λογοτεχνία και κόμικς: μία συζήτηση με θέμα «Comics και Λογοτεχνία» και ένα εργαστήριο «Από τη λογοτεχνία... στα comics», από τους Comicdom.
Παρουσίαση-προβολή ψηφιακών κόμικς, της ομάδας The Very Closed Circle.
[Αναλυτικό πρόγραμμα]

Λογοτεχνία και μουσική: Dj set party: με τους Snob Δημήτρη Σωτάκη και Θανάση Χειμωνά – δύο συγγραφείς που εκτός από βιβλία γράφουν και μουσική.
[Αναλυτικό πρόγραμμα]

Bookcrossing Stand: Ένα βραβευμένο παγκάκι-το YoYo σχεδιασμένο από την Ροδάνθη Σεντούκα- θα φιλοξενήσει τους Έλληνες Bookcrossers, για ενημέρωση του κοινού και συμμετοχή στη δράση «Δέντρο των ελεύθερων βιβλίων».
[Αναλυτικό πρόγραμμα]

Το βιβλιοπωλείο των νέων δημιουργών - O πολυπρόσωπος ΙΑΝΟΣ οργανώνει το βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ στο φουαγιέ του ισογείου στηρίζοντας τους νέους δημιουργούς με την προβολή και πώληση των βιβλίων τους.
[Αναλυτικό πρόγραμμα]


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Παρασκευή 9/12: Διάρκεια εκδηλώσεων 17:00 – 22:00
Θα ακολουθήσει Dj set party: με τους Snob (Δημήτρη Σωτάκη και Θανάση Χειμωνά)

Σάββατο 10/12: Διάρκεια εκδηλώσεων 11:00 – 22:00
Το Φεστιβάλ θα λήξει με τη βράβευση των τριών διακριθέντων νέων συγγραφέων (στις 20.00)

Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη (Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, τηλ.: 210 341 8550)

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Όλες οι πληροφορίες για το Φεστιβάλ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΕΚΕΒΙ), 210-9200300, info@ekebi.gr, www.ekebi.gr

 

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQEIXCUD_9mIEcjYrDBx_mbVQmKupIXpXoqp4jUlZwJojy9QBZh  facebook.com/festivalneonlogotechnon           http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTsLTx4Cd_aQ2uOpj5DWOeWG7rUZIWC6hf9odCD3_zY2o4X-SEs @NeoiLogotexnes

Οργάνωση: Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)/ Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

Μέγας Χορηγός: ΟΠΑΠ

Συνεργασία: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Μητροπολιτικές Ιστορίες/Metropolis

Υποστηρικτές: Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Athens Biennale, Comicdom, TheVeryClosedCircle, Scriturre Giovani, transavia.com, Showroom

Χορηγοί επικοινωνίας: Metropolis, MTV Greece, Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7, Τρίτο Πρόγραμμα, Kosmos 93.6, Αθήνα 9.84, MTV Greece, http://www.metropolispress.gr/, http://www.elculture.gr/, ελcmag by ελculture.gr, http://www.in2life.gr/, http://www.culturenow.gr/, http://sguide.gr/

 

 

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.