Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογισμός 2011
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δημοσιεύει τον απολογισμό δράσεων του 2011.

Η αγορά του βιβλίου με... αριθμούς
Το Παρατηρητήριο Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει ...   

Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου
Η νέα υπηρεσία του ΕΚΕΒΙ που ενημρώνει για όλες τις εξελίξεις στον τομέα του e-book.

Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία 
Kαινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

Εργαστήρι Βιβλίου
Εργαστήρια δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων, εικονογράφησης παιδικού βιβλίου (Αθήνα / Θεσσαλονίκη / e-learning).

Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών
Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά ελλήνων δημιουργών: βιβλίο, κινηματογράφος, θέατρο, χορός, εικαστικά και μουσική

λογοτεχνικές (ιστο)σελίδες
Το ΕΚΕΒΙ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες συγγραφείς που οργανώνει κάθε χρόνο, έχει δημιουργήσει μια σειρά από επετειακούς λογοτεχνικούς ιστότοπους: Νίκο Καββαδία, Στρατή Τσίρκα, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Γαβριήλ Πετζίκη, Μ. Καραγάτση...

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ για την «Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή προτάσεων για τη σύναψη έως δυο (2) συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για την παροχή των υπηρεσιών της διερμηνείας εκδηλώσεων και της μετάφρασης υλικού για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή πρότασης για την επιλογή έως τριάντα οκτώ (38) ατόμων για την παροχή του έργου της υποστήριξης της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013»


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Αναπαραγωγή, Διανομή και Μεταφορά Υλικού Προβολής της ΔΕΒΘ 2013»Η πρωτεύουσα της Ταϊβάν είναι ο τρίτος σταθμός για το Ευρωπαϊκό Περίπτερο, που μετά το Μπουένος Άιρες και τη Γουαδαλαχάρα, κατάφερε να είναι το τιμώμενο περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Ταϊπέι 2006.
(Taipei International Book Exhibition – TIBE, www.tibe.org.tw).

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα και η Πολωνία έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή και την πολιτιστική τους ταυτότητα σε μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις βιβλίου της Ασίας. (Το 2005, η ΤΙΒΕ φιλοξένησε 877 εκδότες από 40 χώρες και δέχτηκε 320.000 επισκέπτες !)

Η ΤΙΒΕ έχει παραχωρήσει στους «τιμώμενους καλεσμένους της» περίπτερο 500 τ.μ. στο πιο κεντρικό σημείο του εκθεσιακού χώρου και διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων προς τιμή των τεσσάρων χωρών, που συμμετέχουν στο επιτυχημένο αυτό ευρωπαϊκό «πείραμα», που εξελίσσεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς σε έναν θεσμό, ο οποίος βγάζει το ευρωπαϊκό βιβλίο από τα σύνορά του και ανοίγει νέους πολιτιστικούς και εμπορικούς ορίζοντες.

Από την Ελλάδα, προσκεκλημένη της ΤΙΒΕ είναι η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη, που το έργο της θα παρουσιάσουν σε 2 προγραμματισμένες εκδηλώσεις (στις 9 και 12 Φεβρουαρίου) ο ελληνιστής καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Ταϊπέι κ. Βασίλης Βάγιος και ο καθηγητής στο Ινστιτούτο Κινεζικής Λογοτεχνίας και Φιλοσοφίας κ. Li Sher Shiueh.
Είχε προσκληθεί και ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, που το βιβλίο «Ο θείος Πέτρος και η εικασία του» έχει μεταφραστεί στα κινεζικά, δεν μπόρεσε όμως να ανταποκριθεί στην πρόσκληση.

Τους έλληνες εκδότες εκπροσωπεί, ως επίσημος προσκεκλημένος, ο κ. Δημήτρης Παντελέσκος παρουσιάζοντας σε σχετική συζήτηση την αγορά βιβλίου στην Ελλάδα (7 Φεβρουαρίου).

H Έκθεση ανοίγει τις πύλες της την Τρίτη 7 και διαρκεί μέχρι την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Στην επίσημη τελετή εγκαινίων του Ευρωπαϊκού Περιπτέρου οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσική εκδήλωση με γνωστές μελωδίες των 4 τιμώμενων χωρών. «Τα παιδιά του Πειραιά» του Μάνου Χατζηδάκι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα.
Ενώ την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου θα προβληθεί «Το λιβάδι που δακρύζει» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών.

Στο ελληνικό τμήμα του περιπτέρου (40 τ.μ.) –που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)- θα παρουσιαστούν ελληνικά βιβλία της σύγχρονης ελληνικής βιβλιοπαραγωγής από διάφορες κατηγορίες: Λευκώματα, Λογοτεχνία, Παιδικό Βιβλίο, Επιστήμες του Ανθρώπου, Τουριστικοί Οδηγοί, Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Λεξικά, Γαστρονομία...
Μέρος του ελληνικού περιπτέρου θα είναι αφιερωμένο στην προβολή της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2006 με στόχο να προσελκύσει εκδότες από την Ασιατική κυρίως αγορά.

Επόμενος σταθμός για το Ευρωπαϊκό Περίπτερο, το Σάο Πάολο (9-19 Μαρτίου 2006).

Επισυνάπτουμε τη μακέτα για το φάκελο «αγορά του βιβλίου στην Ταϊβάν».

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.