Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογισμός 2011
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δημοσιεύει τον απολογισμό δράσεων του 2011.

Η αγορά του βιβλίου με... αριθμούς
Το Παρατηρητήριο Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει ...   

Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου
Η νέα υπηρεσία του ΕΚΕΒΙ που ενημρώνει για όλες τις εξελίξεις στον τομέα του e-book.

Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία 
Kαινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

Εργαστήρι Βιβλίου
Εργαστήρια δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων, εικονογράφησης παιδικού βιβλίου (Αθήνα / Θεσσαλονίκη / e-learning).

Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών
Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά ελλήνων δημιουργών: βιβλίο, κινηματογράφος, θέατρο, χορός, εικαστικά και μουσική

λογοτεχνικές (ιστο)σελίδες
Το ΕΚΕΒΙ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες συγγραφείς που οργανώνει κάθε χρόνο, έχει δημιουργήσει μια σειρά από επετειακούς λογοτεχνικούς ιστότοπους: Νίκο Καββαδία, Στρατή Τσίρκα, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Γαβριήλ Πετζίκη, Μ. Καραγάτση...

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ για την «Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή προτάσεων για τη σύναψη έως δυο (2) συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για την παροχή των υπηρεσιών της διερμηνείας εκδηλώσεων και της μετάφρασης υλικού για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή πρότασης για την επιλογή έως τριάντα οκτώ (38) ατόμων για την παροχή του έργου της υποστήριξης της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013»


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Αναπαραγωγή, Διανομή και Μεταφορά Υλικού Προβολής της ΔΕΒΘ 2013»


ekebi.gr - κλικ στον κόσμο του βιβλίου

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στην e-Learning Expo 2011 στο Ζάππειο
(8-9 Οκτωβρίου 2011)

Για δεύτερη χρονιά συμμετέχει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στην έκθεση e-LearningExpo: Ψηφιακά Μέσα και Ενεργή Μάθηση, με περίπτερο ενημέρωσης του κοινού αλλά και με συμμετοχή στη ιδιαίτερα επίκαιρη συνεδρία Η νέα εποχή των ψηφιακών βιβλίων.

Με σύμμαχο τις νέες τεχνολογίες το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) παρουσιάζει τον διαρκώς ενημερωμένο και εμπλουτισμένο με νέες ενότητες κόμβο του www.ekebi.gr που παρέχει πλήρη ενημέρωση για τα θέματα βιβλίου στην Ελλάδα και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών και του βιβλιόφιλου κοινού (περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες, από 142 χώρες, το μήνα - ενώ για την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ οι επισκέπτες ξεπερνούν τις 400.000 το μήνα).
Στο περίπτερο του ΕΚΕΒΙ, οι επισκέπτες -εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, φοιτητές, στελέχη κατάρτισης και διά βίου μάθησης, σύμβουλοι εκπαίδευσης, στελέχη ανάπτυξης ανθρωπίνου δυναμικού - θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν «κλικ στον κόσμο του βιβλίου» ανακαλύπτοντας όλες τις πληροφορίες για την ελληνική βιβλιοπαραγωγή, τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του βιβλίου ή ακόμη για όσες εκδηλώσεις γίνονται σε όλη την Ελλάδα γύρω για το βιβλίο, και βεβαίως τις δράσεις του ΕΚΕΒΙ σχετικά με την προώθηση του βιβλίου και της ανάγνωσης στην Ελλάδα όπως:

 

           

Καθώς και τα ψηφιακά αρχεία:

Και τα αρχεία: εκδοτών, βιβλιοπωλών, βιβλιοθηκών, εικονογράφων, ελληνικής ποίησης, βιβλιών τέχνης, επιστημών του ανθρώπου κ.ά.
Ενώ η ενότητα «μελέτες και έρευνες» παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει για τα τελευταία δεδομένα στην αγορά του βιβλίου με πιο πρόσφατη την «Γ’ Πανελλήνια Έρευνα Αναγνωστικής Συμπεριφοράς και Πολιτιστικών Πρακτικών» (Απρίλιος 2011).
Επίσης, το ΕΚΕΒΙ παρουσιάζει μια καινοτομία στον χώρο της ψηφιακής εκπαίδευσης, αφού εγκαινιάζει φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα εξ αποστάσεων σεμινάρια δημιουργικής γραφής και επιμέλειας κειμένων με τη χρήση νέων τεχνολογιών ( e-learning ) δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να παραβρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας του «Εργαστηρίου Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ» στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη (με πολύ μεγάλη ανταπόκριση σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό – Έλληνες που ζουν στην Ευρώπη αλλά και στην Αυστραλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ δηλώνουν συμμετοχή).
Στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων της e-LearningExpo, το ΕΚΕΒΙ συμμετέχει στη
συζήτηση Η νέα εποχή των ψηφιακών βιβλίων (Κυριακή 9/10, ώρα: 11.35-12.35, αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ IV, Αίγλη Ζαππείου) με εισηγητή τον ειδικό του σύμβουλο Σωκράτη Καμπουρόπουλο. Στη συζήτηση θα εξεταστούν θέματα, όπως:
- τι είναι ακριβώς το ψηφιακό βιβλίο και ποια είναι η συμβολή του στην εκπαιδευτική διαδικασία
- τι μας επιφυλάσσει η εξέλιξη των ψηφιακών τεχνολογιών στο εγγύς μέλλον
- διαμορφώνεται ή όχι μια «αγορά» του ψηφιακού βιβλίου, ήδη, στη χώρα μας
- υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας ολιγοπωλιακών καταστάσεων και εξαρτήσεων από τις μεγάλες ξένες εταιρείες που πρωταγωνιστούν στο χώρο, διεθνώς
- θέματα νομικής φύσης που οφείλουν να ρυθμιστούν σε σχέση με τα πνευματικά δικαιώματα, την ανοιχτή πρόσβαση (open access), τα εξαντλημένα και «ορφανά» έργα.


Η e-LearningExpo2011 πραγματοποιείται στην Αίγλη Ζαππείου, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 (ώρες λειτουργίας 10:00-19:00).
[http://www.elearningexpo.gr/]
Σημαντική καινοτομία της φετινής έκθεσης είναι ότι θα ανακοινωθούν στη διάρκεια της έκθεσης τα αποτελέσματα του διαγωνισμού «Μάθηση και Τεχνολογία» για τον οποίο συνεργάζονται το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας και το Πανεπιστήμιο Πειραιά με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάς και το πρόγραμμα «Συνεργάτες στη Μάθηση» και της Intel Ελλάς στο πλαίσιο της πλατφόρμας skoool.gr. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και επιστήμονες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας ως αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.