Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ekebi.gr - κλικ στον κόσμο του βιβλίου

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στην e-Learning Expo 2011 στο Ζάππειο
(8-9 Οκτωβρίου 2011)

Για δεύτερη χρονιά συμμετέχει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στην έκθεση e-LearningExpo: Ψηφιακά Μέσα και Ενεργή Μάθηση, με περίπτερο ενημέρωσης του κοινού αλλά και με συμμετοχή στη ιδιαίτερα επίκαιρη συνεδρία Η νέα εποχή των ψηφιακών βιβλίων.

Με σύμμαχο τις νέες τεχνολογίες το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) παρουσιάζει τον διαρκώς ενημερωμένο και εμπλουτισμένο με νέες ενότητες κόμβο του www.ekebi.gr που παρέχει πλήρη ενημέρωση για τα θέματα βιβλίου στην Ελλάδα και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών και του βιβλιόφιλου κοινού (περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες, από 142 χώρες, το μήνα - ενώ για την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ οι επισκέπτες ξεπερνούν τις 400.000 το μήνα).
Στο περίπτερο του ΕΚΕΒΙ, οι επισκέπτες -εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, φοιτητές, στελέχη κατάρτισης και διά βίου μάθησης, σύμβουλοι εκπαίδευσης, στελέχη ανάπτυξης ανθρωπίνου δυναμικού - θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν «κλικ στον κόσμο του βιβλίου» ανακαλύπτοντας όλες τις πληροφορίες για την ελληνική βιβλιοπαραγωγή, τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του βιβλίου ή ακόμη για όσες εκδηλώσεις γίνονται σε όλη την Ελλάδα γύρω για το βιβλίο, και βεβαίως τις δράσεις του ΕΚΕΒΙ σχετικά με την προώθηση του βιβλίου και της ανάγνωσης στην Ελλάδα όπως:

 

           

Καθώς και τα ψηφιακά αρχεία:

Και τα αρχεία: εκδοτών, βιβλιοπωλών, βιβλιοθηκών, εικονογράφων, ελληνικής ποίησης, βιβλιών τέχνης, επιστημών του ανθρώπου κ.ά.
Ενώ η ενότητα «μελέτες και έρευνες» παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει για τα τελευταία δεδομένα στην αγορά του βιβλίου με πιο πρόσφατη την «Γ’ Πανελλήνια Έρευνα Αναγνωστικής Συμπεριφοράς και Πολιτιστικών Πρακτικών» (Απρίλιος 2011).
Επίσης, το ΕΚΕΒΙ παρουσιάζει μια καινοτομία στον χώρο της ψηφιακής εκπαίδευσης, αφού εγκαινιάζει φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα εξ αποστάσεων σεμινάρια δημιουργικής γραφής και επιμέλειας κειμένων με τη χρήση νέων τεχνολογιών ( e-learning ) δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να παραβρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας του «Εργαστηρίου Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ» στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη (με πολύ μεγάλη ανταπόκριση σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό – Έλληνες που ζουν στην Ευρώπη αλλά και στην Αυστραλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ δηλώνουν συμμετοχή).
Στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων της e-LearningExpo, το ΕΚΕΒΙ συμμετέχει στη
συζήτηση Η νέα εποχή των ψηφιακών βιβλίων (Κυριακή 9/10, ώρα: 11.35-12.35, αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ IV, Αίγλη Ζαππείου) με εισηγητή τον ειδικό του σύμβουλο Σωκράτη Καμπουρόπουλο. Στη συζήτηση θα εξεταστούν θέματα, όπως:
- τι είναι ακριβώς το ψηφιακό βιβλίο και ποια είναι η συμβολή του στην εκπαιδευτική διαδικασία
- τι μας επιφυλάσσει η εξέλιξη των ψηφιακών τεχνολογιών στο εγγύς μέλλον
- διαμορφώνεται ή όχι μια «αγορά» του ψηφιακού βιβλίου, ήδη, στη χώρα μας
- υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας ολιγοπωλιακών καταστάσεων και εξαρτήσεων από τις μεγάλες ξένες εταιρείες που πρωταγωνιστούν στο χώρο, διεθνώς
- θέματα νομικής φύσης που οφείλουν να ρυθμιστούν σε σχέση με τα πνευματικά δικαιώματα, την ανοιχτή πρόσβαση (open access), τα εξαντλημένα και «ορφανά» έργα.


Η e-LearningExpo2011 πραγματοποιείται στην Αίγλη Ζαππείου, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 (ώρες λειτουργίας 10:00-19:00).
[http://www.elearningexpo.gr/]
Σημαντική καινοτομία της φετινής έκθεσης είναι ότι θα ανακοινωθούν στη διάρκεια της έκθεσης τα αποτελέσματα του διαγωνισμού «Μάθηση και Τεχνολογία» για τον οποίο συνεργάζονται το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας και το Πανεπιστήμιο Πειραιά με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάς και το πρόγραμμα «Συνεργάτες στη Μάθηση» και της Intel Ελλάς στο πλαίσιο της πλατφόρμας skoool.gr. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και επιστήμονες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας ως αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.