Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογισμός 2011
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δημοσιεύει τον απολογισμό δράσεων του 2011.

Η αγορά του βιβλίου με... αριθμούς
Το Παρατηρητήριο Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει ...   

Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου
Η νέα υπηρεσία του ΕΚΕΒΙ που ενημρώνει για όλες τις εξελίξεις στον τομέα του e-book.

Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία 
Kαινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

Εργαστήρι Βιβλίου
Εργαστήρια δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων, εικονογράφησης παιδικού βιβλίου (Αθήνα / Θεσσαλονίκη / e-learning).

Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών
Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά ελλήνων δημιουργών: βιβλίο, κινηματογράφος, θέατρο, χορός, εικαστικά και μουσική

λογοτεχνικές (ιστο)σελίδες
Το ΕΚΕΒΙ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες συγγραφείς που οργανώνει κάθε χρόνο, έχει δημιουργήσει μια σειρά από επετειακούς λογοτεχνικούς ιστότοπους: Νίκο Καββαδία, Στρατή Τσίρκα, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Γαβριήλ Πετζίκη, Μ. Καραγάτση...

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ για την «Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή προτάσεων για τη σύναψη έως δυο (2) συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για την παροχή των υπηρεσιών της διερμηνείας εκδηλώσεων και της μετάφρασης υλικού για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή πρότασης για την επιλογή έως τριάντα οκτώ (38) ατόμων για την παροχή του έργου της υποστήριξης της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013»


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Αναπαραγωγή, Διανομή και Μεταφορά Υλικού Προβολής της ΔΕΒΘ 2013»


Μεγάλο κενό από την «αποδημία» του ποιητή Γιάννη Βαρβέρη

Κάθε «απουσία» στον χώρο των γραμμάτων εγγράφεται εις βάρος της εξέλιξης του ελληνικού πολιτισμού... Ο Γιάννης Βαρβέρης, ποιητής, μεταφραστής και κριτικός θεάτρου, αποτελεί έναν από εκείνους τους δημιουργούς που έχουν συνεισφέρει επί της ουσίας σ’ αυτή την υπόθεση. Ο ξαφνικός θάνατός του, χθες 25 Μαΐου, αποτελεί μια μεγάλη απώλεια.

Γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή ενώ την ίδια περίοδο άρχισε ν’ ασχολείται συστηματικά με τον ποιητικό και τον θεατρικό λόγο. Σε ηλικία 20 ετών εξέδωσε τα πρώτα του ποιήματα. Ποιητής της λεγόμενης «γενιάς του 1970», εξελίχθηκε σε έναν από τους κύριους εκφραστές της με αδιάλειπτη παρουσία στα ποιητικά τεκταινόμενα. Η πιο πρόσφατη ποιητική συλλογή του, με τίτλο «Ο άνθρωπος μόνος» (2009), χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από την κριτική και το αναγνωστικό κοινό. Κι όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από τον εκδοτικό οίκο «Κέδρος», αναμένεται η έκδοση του νέου βιβλίου του με τίτλο «Βαθέος γήρατος». 

Σχεδόν παράλληλα με την πρώτη του ποιητική εμφάνιση, ξεκίνησε τη δημοσίευση κριτικών παρουσιάσεων για το θέατρο στον Τύπο. Το σύνολο της θεατρικής κριτικής του συγκεράζεται σε έξι τόμους.

Το έργο του έχει μεταφραστεί σε ανθολογίες διαφόρων χωρών (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία κ.ά.). Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Κριτικής-Δοκιμίου (1996), το Βραβείο Καβάφη (2001), το Βραβείο Ποίησης του περ. Διαβάζω (2002) ενώ πέρυσι βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (Βραβείο Ποίησης Ιδρύματος Πέτρου Χάρη) για το σύνολο του ποιητικού έργου του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στον ιερό ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.