Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)
στο 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

(16 – 25 Νοεμβρίου 2007)
απονέμει το Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου 2007

Κάθε Νοέμβρη το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) ανανεώνει το ραντεβού του και δίνει δυναμικά το «παρών» στη μεγάλη γιορτή του σινεμά, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Για δέκα ημέρες, από 16 έως 26 Νοεμβρίου 2007, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί το περίπτερο του ΕΚΕΒΙ με θέμα «Βιβλίο και Κινηματογράφος», στην αποθήκη Γ’ στο λιμάνι της πόλης και να ενημερωθεί :

- για τις πιο σημαντικές εκδόσεις ελληνικών και ξένων βιβλίων για τον κινηματογράφο
- για το «Πώς γίνεται η μεταφορά ενός μυθιστορήματος στον κινηματογράφο;» στο στρογγυλό τραπέζι που οργανώνει το ΕΚΕΒΙ σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων
- για το νικητή του φετινού Βραβείου Διασκευασμένου Σεναρίου

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ το ΕΚΕΒΙ σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων διοργανώνει στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Από το βιβλίο στο σενάριο. Πώς γίνεται η μεταφορά ενός μυθιστορήματος στον κινηματογράφο;», τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στην Αποθήκη Γ’ (λιμάνι Θεσσαλονίκης).
Συμμετέχουν: Θανάσης Βαλτινός, συγγραφέας, πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων,
Παντελής Βούλγαρης, σκηνοθέτης, Νικ Γκατζογιάννης, συγγραφέας, συγγραφέας, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, συγγραφέας, Εύα Στεφανή, σκηνοθέτης, Πέτρος Τατσόπουλος.

Στο τέλος της συζήτησης το ΕΚΕΒΙ θα απονείμει το Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου 2007 (για ταινία μεγάλου μήκους) (ύψους 7.000 ευρώ) στο νικητή του φετινού διαγωνισμού.

ΜΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Με την αφορμή του Φεστιβάλ το ΕΚΕΒΙ εκδίδει για πρώτη φορά στην Ελλάδα έναν πλήρη κατάλογο της ελληνικής βιβλιογραφίας για τον κινηματογράφο. Η έκδοση «Βιβλία για τον κινηματογράφο. Όλη η ελληνική βιβλιογραφία για την τέχνη του κινηματογράφου, τις κινηματογραφικές ταινίες και τους δημιουργούς» περιλαμβάνει περισσότερους από 1.000 τίτλους. Βιβλία για το σινεμά, βιβλία που έγιναν ταινίες, ταινίες που έγιναν βιβλία. Όλη η ελληνική βιβλιογραφία και φιλμογραφία που συσχετίζει την τέχνη της γραφής με την «μεγάλη οθόνη».
Ο κατάλογος βασίστηκε στη βιβλιογραφική βάση δεδομένων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ (www.biblionet.gr). Η αναθεωρημένη έκδοσή του, εμπλουτίστηκε με βιβλιογραφικά στοιχεία τόσο της βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών όσο και της Βιβλιοθήκης του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ενσωματώθηκαν βιβλιογραφικά στοιχεία των εκδόσεων του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου. Τέλος, παραχωρήθηκαν βιβλιογραφικά στοιχεία από την έκδοση του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών μέσων «Τα βιβλία της Επικοινωνίας (1998-2003).


To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.