Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


1η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2008


HELEXPO, Αθήνα


Για πρώτη φορά το παιδί έχει την έκθεσή του !


Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) προετοιμάζει τη διοργάνωση της 1ης Έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2008 στις εγκαταστάσεις της ΗELEXPO, στο Μαρούσι.

Ήρθε η ώρα να αποκτήσει το παιδί την έκθεσή του. Η συμβολή του βιβλίου στην ανάπτυξη του παιδιού είναι ανεκτίμητη. Η πείρα διδάσκει ότι τα παιδιά που άκουγαν τους γονείς τους να τους διαβάζουν ιστορίες ανέπτυξαν πολύ ευκολότερα το λόγο απ΄ ό,τι τα υπόλοιπα. Η ανάγνωση βοηθά την καλλιέργεια του γραπτού λόγου και της φαντασίας. Απαλύνει τους πρώτους καημούς τους, τους φόβους τους. Αργότερα, το διάβασμα δομεί τη σκέψη, οξύνει την περιέργεια ευνοεί την αφομοίωση της γνώσης. Το διάβασμα είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού!

Σε μια χώρα που το παιδικό και εφηβικό βιβλίο παρουσιάζει άνθηση (62% αύξηση την τελευταία πενταετία!) και καταλαμβάνει σχεδόν το ένα τέταρτο (22,4%) της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής, ποσοστό υψηλότερο από κάθε άλλη χώρα (Αγγλία 8,4%, Ιταλία 11,4%, ΗΠΑ 11,8%, Ισπανία 12,7%, Γαλλία 15,6%) ήρθε η ώρα για το ΕΚΕΒΙ να δώσει στο παιδί το δικαίωμα της πρώτης του Έκθεσης.

Η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου είναι μια τετραήμερη γιορτή αφιερωμένη στον ξεχωριστό κόσμο του παιδικού βιβλίου. Τέσσερις μέρες για να μεταδώσουμε στα παιδιά και στους νέους τη χαρά της ανάγνωσης. Μια μαγική συνάντηση ανάμεσα στους συγγραφείς και τους αναγνώστες, για να ανθίσει ένας καινούριος απέραντος κόσμος.

Από την πρώτη χρονιά κιόλας η Έκθεση θα φιλοξενήσει μια τιμώμενη χώρα, την Ολλανδία, περίφημη για τις παιδικές εκδόσεις της.


Σε ένα χώρο 3.300 τ.μ. που θα διαμορφωθεί ειδικά για να φιλοξενήσει τη μεγάλη γιορτή του παιδικού και εφηβικού βιβλίου οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν:
- Έκθεση βιβλίου με όλη τη βιβλιοπαραγωγή των τελευταίων ετών.

- Περισσότερες από 50 εκδηλώσεις: παιδικές παραστάσεις, συναντήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εργαστήρια, εκθέσεις, με κεντρικό θέμα τη σχέση του βιβλίου με τις άλλες τέχνες (μουσική, κινηματογράφος, θέατρο, μουσική, ζωγραφική, χορός).

- Ειδικό περίπτερο όπου θα εκτίθενται παλιά αγαπημένα παιγνίδια από τις δεκαετίες ‘30, ’40 και ‘50 και σπάνιες εκδόσεις της ίδιας περιόδου από τη συλλογή του Ε.Λ.Ι.Α.
- Το περίπτερο της τιμώμενης χώρας, Ολλανδίας, με εξαιρετικές εκδόσεις.

- Και την πολυταξιδευμένη έκθεση «Dutch Treats» που περιλαμβάνει 84 έργα 13 σύγχρονων Ολλανδών εικονογράφων. Αφού απέσπασε εξαιρετικές κριτικές στη Νέα Υόρκη, τη Μασαχουσέτη και στην Ευρώπη η έκθεση θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα στο πλαίσιο της 1ης Έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου (σε διοργάνωση του Foundation for the Production and Translation of Dutch Literature).
Αναλυτικές πληροφορίες για την έκθεση θα βρείτε στην ιστοσελίδα της έκθεσης: www.childrensbookfair.gr


· Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και το Υπουργείο Πολιτισμού – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.