Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

σε δέκα μέρες στη Θεσσαλονίκη47 χώρες, «τυπωμένες» σε χιλιάδες βιβλία, ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Θεσσαλονίκη σε δέκα ακριβώς ημέρες !
Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του βιβλίου: εκδότες, συγγραφείς, λογοτεχνικοί πράκτορες, βιβλιοπώλες, βιβλιοθηκονόμοι, φορείς του βιβλίου, δημοσιογράφοι και αναγνώστες ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους. Θα συναντηθούν για τέσσερις ημέρες στο ετήσιο ραντεβού τους, για να ενημερωθούν, να συζητήσουν, να διαπραγματευθούν. Η καρδιά του βιβλίου θα χτυπά για τέσσερις ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Η 4η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 17 στις 10 το πρωί και ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής 20 Μαΐου 2007.
Τα εγκαίνια θα τελέσει η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας την Πέμπτη 17 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα.


Με 12.000 τ.μ. (5.000 το 2006), 400 εκδότες (300 το 2006) και τη συμμετοχή 47 χωρών (33 το 2006) η ΔΕΒΘ ενισχύει τον διεθνή της χαρακτήρα: αναπτύσσεται, καθιερώνεται, είναι παρούσα δυναμικά στη διεθνή αγορά του βιβλίου.
Η συμμετοχή της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Φραγκφούρτης, η οποία συμμετέχει σε ελάχιστες εκθέσεις βιβλίου στον κόσμο αλλά και το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εκδοτών (FEP) διάλεξε τη Θεσσαλονίκη για την ετήσια συνάντησή της επισφραγίζουν το διεθνές της κύρος.

Εμφανώς ενισχυμένος φέτος και ο επαγγελματικός χαρακτήρας της ΔΕΒΘ, με επαγγελματικά σεμινάρια, συνέδρια, στρογγυλά τραπέζια που θέτουν ζητήματα, ενημερώνουν, αναζητούν απαντήσεις για τους επαγγελματίες του βιβλίου.
Τα σεμινάρια απευθύνονται όχι μόνο στους επαγγελματίες αλλά και στο κοινό. Η ΔΕΒΘ παρέχει σε όλους τους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης.

Παράλληλα, η ΔΕΒΘ εμπλουτίζει και διευρύνει τον πολιτιστικό της χαρακτήρα. Προσελκύει το ευρύ κοινό με ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει
150 εκδηλώσεις: λογοτεχνικές συναντήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, θεματική έκθεση αφιερωμένη στο «Ταξίδι», αφιερώματα, στρογγυλά τραπέζια, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ και ταινιών, η παιδική γωνιά με θέμα «Στη διασταύρωση των πέντε ηπείρων» συνθέτουν ένα τετραήμερο φεστιβάλ με πρωταγωνιστή το βιβλίο (επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα).Συγκεκριμένα οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία:

· να δουν όλο τον πλούτο της πρόσφατης ελληνικής βιβλιοπαραγωγής αλλά και τη σύγχρονη λογοτεχνία 47 ξένων χωρών
.

· να επισκεφθούν τη θεματική έκθεση (500 τ.μ.) αφιερωμένη στο «Ταξίδι» που περιλαμβάνει:
- έκθεση με περισσότερους από 600 τίτλους, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά – κυρίως παραγωγής των δύο τελευταίων χρόνων (μυθιστορήματα, διηγήματα, λευκώματα, κόμικς, τουριστικοί οδηγοί, χάρτες της Ελλάδας και του κόσμου)
- προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ με θέμα «Το ταξίδι της εικόνας»
- παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις και στρογγυλά τραπέζια
- ζωντανές εκπομπές του ραδιοφωνικού σταθμού ΚΟΣΜΟΣ 93,6 FM της ΕΡΤ
- έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Ψυλλάκη με τίτλο «Ο κόσμος είναι ένας»
- ειδική έκδοση του αγγλόφωνου περιοδικού ITHACA με θέμα το ταξίδι

Επίσης, με αφορμή το αφιέρωμα στο ταξίδι η ΔΕΒΘ οργανώνει διαγωνισμούς (σε συνεργασία με τον ραδιόφωνο σταθμό 9.58) και κληρώσεις, με δώρα βιβλία και ταξίδια, για όλους τους επισκέπτες.

Ÿ να επισκεφθούν την παιδική γωνιά (600 τ.μ.) με θέμα «Στη διασταύρωση των πέντε ηπείρων»
50 εκδηλώσεις αφιερωμένες στους μικρούς αναγνώστες που θα ταξιδέψουν μέσα από τις σελίδες των βιβλίων στις πέντε ηπείρους και θα γνωρίσουν από κοντά 25 συγγραφείς και εικονογράφους.

Φεύγοντας από την έκθεση οι επισκέπτες θα πάρουν ως δώρο μια ενδιαφέρουσα έκδοση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) με τίτλο «Αρχαίοι Έλληνες Ταξιδευτές» που περιλαμβάνει ταξιδιωτικά κείμενα αρχαίων ελλήνων συγγραφέων.
Αλλά και την εφημερίδα της έκθεσης με τίτλο «book fair» που θα κυκλοφορήσει δωρεάν σε 5 τεύχη για να καταγράψει όλα όσα θα συμβούν στην τετραήμερη συνάντηση του κόσμου του βιβλίου.

Και για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθούν την έκθεση, μπορούν να κλείσουν θέση στα λεωφορεία που διαθέτει δωρεάν η ΔΕΒΘ, με αναχωρήσεις από Αθήνα στις 8 το πρωί και επιστροφές από Θεσσαλονίκη στις 4 το απόγευμα, κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης (πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλ. 210-9200323).

Η ΔΕΒΘ θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (το Σάββατο έως τις 10 το βράδυ) στα περίπτερα 13, 14 και 15 της HELEXPO. Η είσοδος φέτος είναι δωρεάν για το κοινό.

Καρπός της επιτυχημένης συνεργασίας του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) - Υπουργείου Πολιτισμού της HELEXPO και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) η ΔΕΒΘ κατάφερε να κερδίσει, μέσα σε τέσσερα χρόνια, το τριπλό στοίχημα: να γίνει ταυτόχρονα το εθνικό πολιτιστικό γεγονός για το βιβλίο, ένα απαραίτητο εργαλείο για τους έλληνες επαγγελματίες και ένα νέο διεθνές γεγονός.

ΑΝΑΥΛΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ: www.thessalonikibookfair.com


Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΔΕΒΘ

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.