Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου σε απάντηση δημοσιεύματος στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2006, έχει να δηλώσει τα εξής:

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2006 η κα Αλεξία Κεφαλά, συνεργάτης του ΕΚΕΒΙ, κατέθεσε μήνυση ενώπιον της Ασφάλειας Αττικής σημειώνοντας ότι κάποιος «πήρε τα προσωπικά της» ηλεκτρονικά αρχεία από τον υπολογιστή του γραφείου της στο ΕΚΕΒΙ. Στα αρχεία αυτά, όπως ισχυρίστηκε, φύλασσε μεταξύ άλλων, συνεντεύξεις Κυβερνητικών Οργάνων, Πολιτικών, Υπουργών και άλλων σημαντικών προσώπων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και ότι τα αρχεία αυτά περιέχονταν σε φακέλους με ονόματα όπως π.χ. Dora, και τέλος ότι μεγάλο μέρος από αυτές τις συνεντεύξεις δεν δημοσιεύεται γιατί αποτελεί εμπιστευτικές πληροφορίες των συνεντευξιαζομένων προς αυτήν, για τις οποίες είχε δώσει τον προσωπικό της λόγο να μην δουν το φως της δημοσιότητας.

Με έκπληξη το ΕΚΕΒΙ μετά από τη μήνυση της κας Κεφαλά πληροφορήθηκε το νομικά και πραγματικά παράδοξο (!) ότι υπήρχε τέτοιο υλικό στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Προκαλεί απορία ότι επέλεξε να υποβάλει μήνυση πριν να διαμαρτυρηθεί ή να ανακοινώσει ή να καταγγείλει σε οποιονδήποτε από το προσωπικό ή τη Διοίκηση του ΕΚΕΒΙ ότι συνέβησαν όσα ισχυρίστηκε.

Για την υπόθεση αυτή έχει διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας η Διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ και ο υπεύθυνος μηχανογράφησης θα εξετασθούν ως μάρτυρες.

Ακολούθως το ΔΣ. του ΕΚΕΒΙ στην συνεδρίασή του την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2006, ομόφωνα, αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση της κας Κεφαλά.

Το ΕΚΕΒΙ επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του κατά της κας Κεφαλά.
To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.