Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  Η ώρα της ένταξης
της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης
στο κλαμπ των 25 μεγαλύτερων εκθέσεων του κόσμου


«Η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι πράγματι διεθνής - ένα ραντεβού των επαγγελματιών του βιβλίου που χρειαζόταν η Νοτιοανατολική Ευρώπη». Η φράση αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν έχει ειπωθεί από τον επί 20 χρόνια διευθυντή της μεγαλύτερης έκθεσης βιβλίου στον κόσμο, της Φραγκφούρτης, ο οποίος διευθύνει σήμερα το δίκτυο των 25 σημαντικών διεθνών εκθέσεων βιβλίου, τον κύριο Πέτερ Βάιτχας (Peter Weidhaas).

Ενθουσιασμένος έφυγε από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Βάιτχας, μετά τη διήμερη επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) όπου είδε, αφουγκράστηκε, συνομίλησε με τους συμμετέχοντες και έδωσε το πράσινο φως για την επίσημη ένταξη της ΔΕΒΘ στο «κλαμπ των 25». «Πίστευα ότι στην αρχή γίνονται λάθη, αλλά εδώ υπάρχει μια καλή ομάδα που οργάνωσε μια πολύ καλή έκθεση» είπε ο κ. Βάιτχας αποχαιρετώντας και ανανεώνοντας το ραντεβού για τις 17 Ιουλίου στη Λειψία, όπου η Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) κα Κατρίν Βελισσάρη θα υπογράψει την ένταξη, στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης των Διευθυντών των Διεθνών Εκθέσεων Βιβλίου («Conference of International Book Fair Directors»).

Ο πρώην διευθυντής της έκθεσης Φραγκφούρτης της κ. Πέτερ Βάιτχας έδωσε το πράσινο φως για την ένταξη της ΔΕΒΘ στο"κλαμπ των 25"
Στη Λειψία η Διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ θα παρουσιάσει την ταυτότητα της Έκθεσης, τον απολογισμό της 3ης ΔΕΒΘ (400 έλληνες και ξένοι εκθέτες, 41 ξένες χώρες -33 με περίπτερο-, 150 εκδηλώσεις, 50.000 επισκέπτες) και τις προοπτικές για τα επόμενα χρόνια.

Η λίστα των διεθνών εκθέσεων-μελών του δικτύου, μετά την ένταξη της ΔΕΒΘ που γίνεται παράλληλα με άλλες τρεις εκθέσεις: Παρίσι, Κέιπ Τάουν και Νέο Δελχί, διαμορφώνεται ως εξής:

▪ Φραγκφούρτη ▪ Λονδίνο ▪ Book Expo America ▪ Πεκίνο ▪ Μπολόνια ▪ Λειψία
▪ Πράγα ▪ Μπουένος Άιρες ▪ Γουαδαλαχάρα ▪ Σάο Πάολο ▪ Ταϊπέι ▪ Σεούλ
▪ Βαρσοβίας ▪ Γκέτεμποργκ ▪ Βουκουρεστίου ▪ Βουδαπέστης ▪ Ιερουσαλήμ ▪ Κάιρο ▪ Μόσχας ▪ Παρίσι ▪ Κέιπ Τάουν ▪ Νέο Δελχί ▪ Θεσσαλονίκη. Επίσης συμμετέχουν:
▪ «Reed Global Fairs», η μεγαλύτερη εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων και
▪ «International Publishers Association» (IPA), η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εκδοτών.

Μια σημαντική επιτυχία για τη ΔΕΒΘ που μέσα από αυτό το δίκτυο θα εξασφαλίσει τον καλύτερο τρόπο προβολής της. Μια επιτυχία που αποδεικνύει την αναγκαιότητα αλλά και τη δυναμική της ΔΕΒΘ που παρά το νεαρό της ηλικίας της καθιερώνεται επίσημα πλέον στο χάρτη των χωρών που παίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια σκακιέρα του βιβλίου.

* Αναλυτικές πληροφορίες για την ΔΕΒΘ θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.thessalonikibookfair.com

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.