Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογισμός 2011
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δημοσιεύει τον απολογισμό δράσεων του 2011.

Η αγορά του βιβλίου με... αριθμούς
Το Παρατηρητήριο Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει ...   

Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου
Η νέα υπηρεσία του ΕΚΕΒΙ που ενημρώνει για όλες τις εξελίξεις στον τομέα του e-book.

Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία 
Kαινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

Εργαστήρι Βιβλίου
Εργαστήρια δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων, εικονογράφησης παιδικού βιβλίου (Αθήνα / Θεσσαλονίκη / e-learning).

Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών
Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά ελλήνων δημιουργών: βιβλίο, κινηματογράφος, θέατρο, χορός, εικαστικά και μουσική

λογοτεχνικές (ιστο)σελίδες
Το ΕΚΕΒΙ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες συγγραφείς που οργανώνει κάθε χρόνο, έχει δημιουργήσει μια σειρά από επετειακούς λογοτεχνικούς ιστότοπους: Νίκο Καββαδία, Στρατή Τσίρκα, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Γαβριήλ Πετζίκη, Μ. Καραγάτση...

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ για την «Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή προτάσεων για τη σύναψη έως δυο (2) συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για την παροχή των υπηρεσιών της διερμηνείας εκδηλώσεων και της μετάφρασης υλικού για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή πρότασης για την επιλογή έως τριάντα οκτώ (38) ατόμων για την παροχή του έργου της υποστήριξης της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013»


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Αναπαραγωγή, Διανομή και Μεταφορά Υλικού Προβολής της ΔΕΒΘ 2013»


«Παραμυθο-δρώμενα» σε 10 βιβλιοπωλεία της Αθήνας

Η 4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
αφηγείται παραμύθια, σε όλες τις γωνιές της πόλης

Σάββατο 22 και Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

 

Μια σειρά από ξεχωριστά δρώμενα σε βιβλιοπωλεία της πόλης οργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) με αφορμή την 4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου (28-31 Ιανουαρίου, Helexpo-Μαρούσι). Το Σάββατο 22 και το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, οι μικροί αναγνώστες απ’ όλο το Λεκανοπέδιο θα μπορούν να «ταξιδέψουν» στον φανταστικό κόσμο των βιβλίων μέσα από τα «Παραμυθο-δρώμενα».

Με τη δράση αυτή γίνεται μια πρώτη γνωριμία με το πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Athens every week» * που έχει στόχο τη συντονισμένη προβολή της πολιτιστικής, αθλητικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας της Αθήνας αλλά και της Περιφέρειας Αττικής ευρύτερα, ανά εβδομάδα.

Τα 10 «Παραμυθο-δρώμενα» πραγματοποιούνται σε αντίστοιχα 10 βιβλιοπωλεία ανά την Αθήνα, περιμένοντας τα παιδιά να ταξιδέψουν μέσα στις σελίδες των βιβλίων που στάθηκαν αφορμή για να δημιουργηθεί μια παράσταση. Συνεργάζονται ηθοποιοί, παραμυθάδες και κουκλοπαίχτες, μουσικοί και εμψυχωτές (με συντονισμό-επιμέλεια της ομάδας κουκλοθεάτρου Κοκου-μουκλό), στη δημιουργία ενός πολύπλευρου δρώμενου όπου θα γνωρίσουν ήρωες από εικόνες βιβλίων που ζωντάνεψαν στον κόσμο του κουκλοθεάτρου, θα ακούσουν παραμύθια, θα συμμετέχουν σε μουσικοκινητικά παιχνίδια αλλά και κατασκευές με αφορμή βιβλία.

Συμμετέχουν: οι κουκλοπαίχτριες Βάσω Γιαρένη και Ηρώ Θεοδώρου, οι ηθοποιοί Γιάννης Κουμούνδρος, Παναγιώτα Μαστόρη, Δημήτρης Παπαδάτος, η παραμυθού Εύη Γεροκώστα και η μουσικοπαιδαγωγός Δέσποινα Σαλκιτζόγλου.

Τα «Παραμυθο-δρώμενα» του ΕΚΕΒΙ αποσκοπούν στην πιο άμεση και δημιουργική παρουσία των βιβλιοπωλείων στη μεγαλύτερη βιβλιογιορτή για τους μικρούς αναγνώστες, την 4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου. Άλλο τόσο τα βιβλιοπωλεία μπορούν να εξελιχθούν σε διάσπαρτους πόλους πολιτισμού και διάδοσης της βιβλιοφιλίας στις αθηναϊκές γειτονιές.
(ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΙΑΝΟS, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ, ΦΛΩΡΑΣ, PUBLIC, ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ, ΠΕΡΔΙΚΗΣ)

«ΠΑΡΑΜΥΘΟ-ΣΤΑΘΜΟΙ»

Σάββατο 22/1/2011
11:00 – ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
12:30 – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ IANOS
13:00 – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ)
13:00 – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΦΛΩΡΑΣ (ΚΑΛΛΙΘΕΑ)
13:30 – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ PUBLIC (MALL OF ATHENS)

Σάββατο 29/1/2011
10:00 – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΦΛΩΡΑΣ (ΜΑΡΟΥΣΙ)
12:00 - ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ IANOS
13:00 – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ
13:00 – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ (GOLDEN HALL)  
13:00 – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΕΡΔΙΚΗΣ

 

* ATHENS EVERY WEEK – ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ


Το Athens Every Week είναι ένα πρόγραμμα που στοχεύει να κάνει την Αθήνα ελκυστική ως προορισμό στα μάτια των ξένων επισκεπτών αλλά και των ίδιων των κατοίκων της.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το Athens Every Week.

Το Athens Every Week είναι μια πρωτοποριακή ιδέα που αναδεικνύει την άρρηκτη σχέση του τουρισμού με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Είναι ένα εγχείρημα το οποίο αποσκοπεί στο να κεφαλαιοποιήσει και να πολλαπλασιάσει τα οφέλη που προκύπτουν για όλους όταν η Πολιτεία, οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ιδιωτική πρωτοβουλία θέτουν κοινούς στόχους και συνεργάζονται στενά για την επίτευξή τους.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού δημιούργησε μια πλατφόρμα που παρουσιάζει 52 εβδομάδες διαφορετικών θεματικών δράσεων και εκδηλώσεων. Οι θεματικές εβδομάδες προέκυψαν τόσο από τις εκδηλώσεις που ήδη γίνονται στην Αθήνα και την Περιφέρεια Αττικής ευρύτερα, με πρωτοβουλία φορέων του Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή ιδιωτών όσο και από νέες, που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο του Athens Every Week με τη φιλοδοξία να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της πόλης.

Η Αθήνα αναδεικνύεται έτσι ως ένα πολύχρωμο πολιτιστικό ψηφιδωτό, ως πόλη όπου μπορεί κανείς να ζήσει μοναδικές εμπειρίες 52 εβδομάδες τον χρόνο.

Το Πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική επικοινωνίας που έχει δημιουργηθεί για την Αθήνα από το ΥΠ.ΠΟ.Τ., στον άξονα «You in Athens».

Το Athens Every Week ξεκινάει πιλοτικά με μια εβδομάδα αφιερωμένη στους νέους και τα παιδιά, με κεντρικό γεγονός την πολύ πετυχημένη Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου που διοργανώνει το ΕΚΕΒΙ σε συνεργασία με τους εκδότες.

«Αthens Every Week – Young Readers Week». Μια εβδομάδα κατάλληλη για ανηλίκους!

Θα είμαστε όλοι εκεί...

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.