Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Αφιερωμένο στο κρασί και τις γεύσεις είναι το θεματικό περίπτερο της φετινής διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου που πραγματοποιείται το τελευταίο τετραήμερο του Μαΐου (25 – 28) στη Θεσσαλονίκη.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης» που φιλοξενεί τη θεματική έκθεση «Κρασί και άλλοι γευστικοί πειρασμοί» παρουσιάζεται όλη η ελληνική βιβλιογραφία που καταγράφει τις μικρές απολαύσεις τις ζωής.

Τι περιλαμβάνει:
· μια έκθεση με τα βιβλία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη αγορά - 250 περίπου τίτλοι: λευκώματα, ιστορικά, επιστημονικά, εκλαϊκευμένα αλλά και λογοτεχνικά
· και μια έκθεση παλαιότερων βιβλίων και εικαστικού υλικού από την πολύτιμη συλλογή του ΕΛΙΑ που θα ταξιδέψει τους γκουρμέ επισκέπτες σε άλλες εποχές
· σεμινάρια γεύσης για τη σοκολάτα και τα τυριά, για το τσάι και τον καφέ
· αλλά και σεμινάρια γευστικής δοκιμής ελληνικών κρασιών σε συνεργασία με την Wine Plus
· προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ με θέμα: «κινηματογραφικές λιχουδιές»
· οργανωμένες επισκέψεις σε κτήματα οινοπαραγωγών της Βόρειας Ελλάδας

Ένα πλούσιο και ελκυστικό πρόγραμμα για τους λάτρεις των γαστρονομικών και οινικών απολαύσεων.

Αλλά βέβαια οι επισκέπτες πέρα από τη θεματική έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πρόσφατη βιβλιοπαραγωγή όλων σχεδόν των ελλήνων εκδοτών που συμμετέχουν καθώς και 30 περίπου ξένων από χώρες κυρίως της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων ακόμη και της Ιαπωνίας. 100 περίπου παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν: λογοτεχνικές συναντήσεις με έλληνες και ξένους συγγραφείς, κινηματογραφικές προβολές, εργαστήρια, σεμινάρια, επαγγελματικές συναντήσεις, παρουσίαση επιστημονικών βιβλίων, την παιδική γωνιά με θέμα τους μύθους του Αισώπου κ.ά. πλαισιώνουν τη μεγάλη γιορτή του βιβλίου που δίνει κάθε χρόνο ραντεβού με τους αναγνώστες στη Θεσσαλονίκη!

Η ΔΕΒΘ διοργανώνεται για τρίτη χρονιά από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) σε συνεργασία με την HELEXPO και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ). Πρόκειται, για μια μοναδική στο είδος της έκθεση στην Ελλάδα και κατάφερε στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας της να θεωρείται εφάμιλλη των αντίστοιχων Διεθνών Εκθέσεων Βιβλίου στο εξωτερικό.

* Χορηγός επικοινωνίας του θεματικού περιπτέρου της ΔΕΒΘ είναι η ειδική έκδοση GOURMET του περιοδικού ΕΨΙΛΟΝ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.