Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  
Από τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28/03/06, στις 12.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΕΒΙ. Από αριστερά: ο κ. Θανάσης Βαλτινός, Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, η κ. Κατρίν Βελισσάρη, Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, η κ. Δέσποινα Μουζάκη, Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο κ. Κώστας Σπυρόπουλος, Γ. Διευθυντής της ΕΡΤ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ελλάδα δίνει δυναμικό «παρών» στο
5ο Διεθνές Φόρουμ Κινηματογράφου και Λογοτεχνίας
του Μόντε Κάρλο (7 - 9 Απριλίου 2005)


Τέσσερις φορείς ενώνουν φέτος τις δυνάμεις τους για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο 5ο Διεθνές Φόρουμ Κινηματογράφου και Λογοτεχνίας του Μόντε Κάρλο (Forum International Cinéma & Littérature) που διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Μονακό από 7 έως 9 Απριλίου 2006.

Με πρωτοβουλία του ΕΚΕΒΙ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φέρουν το ελληνικό βιβλίο στη διεθνή οθόνη.

Στο Φόρουμ επίσης θα συμμετάσχουν τρεις μεγάλοι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ, ΚΕΔΡΟΣ, ΠΑΤΑΚΗΣ.


Το Φόρουμ είναι το παγκόσμιο σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του κινηματογράφου και του βιβλίου. Εκεί δίνουν κάθε χρόνο ραντεβού παραγωγοί του κινηματογράφου απ’ όλο τον κόσμο για να συναντήσουν λογοτεχνικούς πράκτορες, εκδότες και συγγραφείς και να ανακαλύψουν σενάρια βασισμένα σε λογοτεχνικά έργα. Στρογγυλά τραπέζια, εργαστήρια, λογοτεχνικό καφενείο, συνεντεύξεις, πρεμιέρες ταινιών βασισμένων σε λογοτεχνικά έργα συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που παρουσιάζει όλη τη σύγχρονη παραγωγή και δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να κλείσουν συμφωνίες.

Είναι σημαντικό ότι το Φόρουμ εγκαινιάζει φέτος ένα καινούργιο τομέα αγοράς στο πλαίσιο της λειτουργίας του: την Αγορά Ανασκευασμένων Ταινιών (The Remake Film Market) που θα λειτουργεί παράλληλα με την καθιερωμένη πλέον Αγορά Διασκευασμένων Σεναρίων (Marché International de l’Adaptation Littéraire- MIAL).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η MIAL (Marché International de l’Adaptation Littéraire) είναι η μοναδική αγορά στον κόσμο με στόχο την προώθηση σεναρίων που βασίζονται σε λογοτεχνικά έργα, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Κανών και με τη χορηγία των εταιριών Universal, Paramount και FNAC. Επιπλέον, τα έργα που θα παρουσιαστούν στον κατάλογο της MIAL, θα τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα της FNAC στην Ευρώπη, αλλά και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Κανών, τον προσεχή Μάιο.


Προϊόν συνεργασίας των τεσσάρων φορέων είναι και η αγγλόφωνη έκδοση «Greece – Books for Screen» που περιλαμβάνει τις ελληνικές προτάσεις για τις 2 αγορές του Φόρουμ:

_ 15 ελληνικά βιβλία προτείνονται για διασκευή από τους τρεις εκδοτικούς οίκους που συμμετέχουν:

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ: Ελένη ή κανένας (Ρ. Γαλανάκη), Κουστούμι στο χώμα (Ι. Καρυστιάνη), Η μέθοδος της Ορλεάνης (Ευ. Φακίνου), Αμερικάνικη κραυγή (Μ. Φακίνος), Τσάι με τον Καβάφη (Κ. Καριζώνη)

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ: Μπαρ Φλωμπέρ (Αλ. Σταμάτης), Η αναζήτηση (Ν. Θέμελης), Αθώοι και φταίχτες (Μ. Δούκα), Εγώ και ο θείος Χάρης (Κλ. Αρζόγλου)

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ: Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα (Μ. Παπαθανασοπούλου), Συγχώρεση (Σ. Τριανταφύλλου), Η εξαφάνιση της Ντόροθυ Σνοτ (Π. Χατζόπουλος), Τζιοκόντα (Ν. Κοκάντζης), Το σοφό βιβλίο της Σουμουτού (Β. Ψαράκη).


_ 10 ελληνικές ταινίες προτείνονται για μια δεύτερη ματιά (remake )
Μικρές Αφροδίτες (Ν. Κούνδουρος), Happy day (Π. Βούλγαρης), Η καγκελόπορτα (Δ. Μακρής), «1922» (Ν. Κούνδουρος), Η κάθοδος των εννιά (Χρ. Σιοπαχάς), Η τιμή της αγάπης (Τ. Μαρκετάκη), Απ’ το χιόνι (Σ. Γκορίτσας), Τα δελφινάκια του Αμβρακικού (Ντ. Δημόπουλος), Delivery (Ν. Παναγιωτόπουλος), Hardcore (Ντ. Ηλιάδης).
- Κείμενο της διευθύντριας του ΕΚΕΒΙ κ. Κατρίν Βελισσάρη

- Κείμενα του φυλλαδίου "GREECE - BOOKS FOR SCREEN

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.