Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογισμός 2011
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δημοσιεύει τον απολογισμό δράσεων του 2011.

Η αγορά του βιβλίου με... αριθμούς
Το Παρατηρητήριο Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει ...   

Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου
Η νέα υπηρεσία του ΕΚΕΒΙ που ενημρώνει για όλες τις εξελίξεις στον τομέα του e-book.

Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία 
Kαινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

Εργαστήρι Βιβλίου
Εργαστήρια δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων, εικονογράφησης παιδικού βιβλίου (Αθήνα / Θεσσαλονίκη / e-learning).

Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών
Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά ελλήνων δημιουργών: βιβλίο, κινηματογράφος, θέατρο, χορός, εικαστικά και μουσική

λογοτεχνικές (ιστο)σελίδες
Το ΕΚΕΒΙ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες συγγραφείς που οργανώνει κάθε χρόνο, έχει δημιουργήσει μια σειρά από επετειακούς λογοτεχνικούς ιστότοπους: Νίκο Καββαδία, Στρατή Τσίρκα, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Γαβριήλ Πετζίκη, Μ. Καραγάτση...

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ για την «Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή προτάσεων για τη σύναψη έως δυο (2) συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για την παροχή των υπηρεσιών της διερμηνείας εκδηλώσεων και της μετάφρασης υλικού για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή πρότασης για την επιλογή έως τριάντα οκτώ (38) ατόμων για την παροχή του έργου της υποστήριξης της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013»


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Αναπαραγωγή, Διανομή και Μεταφορά Υλικού Προβολής της ΔΕΒΘ 2013»


Χριστούγεννα με τον «Μικρό Αναγνώστη»

Παραδόσεις και έθιμα των Χριστουγέννων

Στο εορταστικό τεύχος του Μικρού Αναγνώστη ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στις παραδόσεις και τα έθιμα των Χριστουγέννων μας βάζει στο εορταστικό κλίμα. Με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού και συγγραφέα Αγγελικής Μαστρομιχαλάκη μαθαίνουμε τους κρυμμένους συμβολισμούς των θρησκευτικών εικόνων, διαβάζουμε για ενδιαφέρουσες παραδόσεις και έθιμα των ημερών από όλη την Ελλάδα, ακούμε παραδοσιακά κάλαντα, παίζουμε παιχνίδια και μαγειρεύουμε νοστιμότατη βασιλόπιτα!

Γράψε το δικό σου Χριστουγεννιάτικο παραμύθι...

Ο λογοτεχνικός διαγωνισμός του μήνα καλεί όλους του επίδοξους μικρούς συγγραφείς να γράψουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα παραμύθια αντλώντας έμπνευση από τη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών.

Άκουσε και ξεφύλλισε Χριστουγεννιάτικες ιστορίες...

Τρεις γιορτινές ιστορίες μας προτείνει ο Μικρός Αναγνώστης για τις ημέρες των διακοπών, από την ενότητα «Να σου πω μια ιστορία»:
«Πού πήγαν τα Χριστούγεννα;» αναρωτιέται η μικρή Νιάνια αποφασισμένη να βρει το πραγματικό μήνυμα των εορτών, στο βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου (σε εικονογράφηση Κιάρας Φεντέλε, εκδόσεις Πατάκη) που μας διαβάζει η ηθοποιός Λουκία Μιχαλοπούλου.
Ενώ για την Πρωτοχρονιά, ο Άγιος Βασίλης αυτοπροσώπως μας ξεναγεί στο σπίτι του και μοιράζεται μαζί μας μερικά από τα αναρίθμητα μυστικά της «Μαγείας των Χριστουγέννων» (εκδόσεις susaeta) με τη φωνή του ηθοποιού Γιάννη Καλαβριανού.
Λίγο πριν οι καλικάτζαροι εξαφανιστούν και πάλι στα έγκατα της γης -ως γνωστόν εμφανίζονται στη γη κάθε χρόνο από την παραμονή των Χριστουγέννων έως την παραμονή των Φώτων- παρακολουθούμε τις περιπέτειες ενός "καλικάντζαρου που έχασε το δρόμο", του Βαγγέλη Τασιόπουλου, σε εικονογράφηση του Χρήστου Δήμου, Εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες. Διαβάζει ο ηθοποιός Γιώργος Γλάστρας.

Γνώρισε τον συγγραφέα του μήνα

Συναντάμε στο σπίτι του τον δημοφιλή συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο, ο οποίος μας συστήνει τους ήρωες των βιβλίων του και μας ψιθυρίζει τα μυστικά της συγγραφής.

Και για τους εκπαιδευτικούς

Για εκπαιδευτικούς (και όχι μόνο) ένας πολύ χρήσιμος οδηγός βρίσκει τη θέση του στη ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ του Μικρού Αναγνώστη, και προσφέρει χρήσιμες συμβουλές, ιδέες, προτάσεις, για την προώθηση της φιλαναγνωσίας στα παιδιά μέσα στα πλαίσια του σχολείου αλλά και εκτός. Το πολύτιμο αυτό υλικό επιμελήθηκαν ο Γιάννης Σ. Παπαδάτος, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και κριτικός παιδικής λογοτεχνίας και η Κατερίνα Λάππα, εκπαιδευτικός και εμψυχώτρια παιδικής λογοτεχνίας.

Και βέβαια ο Μικρός Αναγνώστης μας κρατά πάντα ενήμερους:

Πού θα πάμε σήμερα:  Η ατζέντα των παιδικών εκδηλώσεων του μήνα στην Αθήνα και σε όλη την περιφέρεια.

Βρες μια βιβλιοθήκη: Ένας πολύχρωμος χάρτης οδηγεί τον Μικρό Αναγνώστη στην κοντινότερη στο σπίτι του παιδική βιβλιοθήκη.

Ρίξε μια ματιά: κατάλογος χρήσιμων για τα παιδιά διαδικτυακών συνδέσμων.

Μικρός συγγραφέας: Οι νικητές του διαγωνισμού «Γράψε και κέρδισε» βλέπουν δημοσιευμένες τις ιστορίες τους.

Παίζω και διαβάζω: Συγγραφείς και βιβλία σε  διασκεδαστικά παιχνίδια μνήμης, ταχύτητας, γνώσεων για βιβλιόφιλους και όχι μόνον.

Για να έχετε κάθε μήνα τα νέα του Μικρού Αναγνώστη στο e-mailσας γίνετε συνδρομητές στην «Εφημερίδα μας» συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας εδώ.

Συνδεθείτε:  http://www.mikrosanagnostis.gr/

 

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.