Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογισμός 2011
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δημοσιεύει τον απολογισμό δράσεων του 2011.

Η αγορά του βιβλίου με... αριθμούς
Το Παρατηρητήριο Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει ...   

Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου
Η νέα υπηρεσία του ΕΚΕΒΙ που ενημρώνει για όλες τις εξελίξεις στον τομέα του e-book.

Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία 
Kαινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

Εργαστήρι Βιβλίου
Εργαστήρια δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων, εικονογράφησης παιδικού βιβλίου (Αθήνα / Θεσσαλονίκη / e-learning).

Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών
Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά ελλήνων δημιουργών: βιβλίο, κινηματογράφος, θέατρο, χορός, εικαστικά και μουσική

λογοτεχνικές (ιστο)σελίδες
Το ΕΚΕΒΙ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες συγγραφείς που οργανώνει κάθε χρόνο, έχει δημιουργήσει μια σειρά από επετειακούς λογοτεχνικούς ιστότοπους: Νίκο Καββαδία, Στρατή Τσίρκα, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Γαβριήλ Πετζίκη, Μ. Καραγάτση...

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ για την «Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή προτάσεων για τη σύναψη έως δυο (2) συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για την παροχή των υπηρεσιών της διερμηνείας εκδηλώσεων και της μετάφρασης υλικού για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή πρότασης για την επιλογή έως τριάντα οκτώ (38) ατόμων για την παροχή του έργου της υποστήριξης της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013»


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Αναπαραγωγή, Διανομή και Μεταφορά Υλικού Προβολής της ΔΕΒΘ 2013»


Μεγάλη συμμετοχή εκδοτών στην ημερίδα
ΕΚΕΒΙ- Υπουργείου Ανάπτυξης-Ψηφιακών Ενισχύσεων Α.Ε.
για το νέο πρόγραμμα digi-content

12/1/2011: η Ημερίδα για το πρόγραμμα digi-retail

Με συμμετοχή εκπροσώπων από περισσότερους από 40 εκδοτικούς οίκους, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΕΚΕΒΙ, την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010, η Ημερίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και της εταιρείας «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.» για την παρουσίαση του νέου προγράμματος στον τομέα της τεχνολογίας ψηφιακού περιεχομένου, digi-content.

Προλογίζοντας την Ημερίδα, η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ κ. Κατρίν Βελισσάρη, διευκρίνισε ότι η Ημερίδα αυτή διοργανώθηκε στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει το ΕΚΕΒΙ στις νέες τεχνολογίες και στην ψηφιοποίηση. Με την ευκαιρία ανακοίνωσε τη δημιουργία του Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Βιβλίου, με αποκλειστικό σκοπό τη διαρκή ενημέρωση και την επιμόρφωση των επαγγελματιών για τα θέματα αυτά, καθώς και την άσκηση ρόλου συμβούλου, με την ανάληψη πρωτοβουλιών ρυθμιστικού περιεχομένου προς όλους τους αρμόδιους φορείς. (Το Παρατηρητήριο θα ανέβει στον κόμβο του ΕΚΕΒΙ τις επόμενες ημέρες).

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.» -που αποτελεί τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης για όλα τα προγράμματα της «Ψηφιακής Σύγκλισης»- καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρης Γκρίτζαλης τόνισε ότι έχει γίνει προσπάθεια, οι διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων να είναι απλές, ποσοτικοποιημένες, ταχείες, διαυγείς και αδιαμφισβήτητες.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας των «Ψηφιακών Ενισχύσεων», κ. Γιάννης Λάριος, αναφέρθηκε στη χώρα μας που αλλάζει, κάτω από την επίδραση των νέων τεχνολογιών («το 40% του πληθυσμού έχει πλέον πρόσβαση στο Ίντερνετ», όπως είπε, «ενώ το βιβλίο βρίσκεται στην πρώτη θέση των αγορών σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα πολιτιστικά προϊόντα, και στην 6η θέση, συνολικά».) Στη συνέχεια παρουσίασε τις προδιαγραφές του προγράμματος digi-content, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ. Αναφέρθηκε στο ποιες είναι οι επιλέξιμες επιχειρήσεις (όλες, αρκεί να έχουν κλείσει μια διαχειριστική περίοδο), ποια είναι τα ανώτατα όρια προϋπολογισμού κάθε σχεδίου, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, ποιες είναι οι χρηματοδοτούμενες ενέργειες ψηφιοποίησης, εμπλουτισμού, τεκμηρίωσης, μετατροπής, προβολής και εμπορικής εκμετάλλευσης του περιεχομένου, και ποιες είναι οι χρηματοδοτούμενες δαπάνες (προμήθειας εξοπλισμού, λογισμικού και υπηρεσιών), κατ’ αντιστοιχία. Υπενθύμισε ότι στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία δυναμικού ευρυζωνικού περιεχομένου, εμπορικά διαθέσιμου μέσα από πολλαπλά κανάλια διανομής (λ.χ. ψηφιακούς αναγνώστες βιβλίων, υπολογιστές ταμπλέτας, συσκευές κινητής επικοινωνίας, κοκ.)

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της παρουσίασης του κ. Γιάννη Λάριου, σε αρχείο .pdf, εδώ, και να παρακολουθήσετε το βίντεο της παρουσίασης και των ερωτήσεων και αποκρίσεων που ακολούθησαν.

Οι προτάσεις επενδυτικών σχεδίων στo πλαίσιο της δράσης digi-content υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στο χρονικό διάστημα από την 6η Δεκεμβρίου 2010 έως την 14η Ιανουαρίου 2011 (το ΕΚΕΒΙ έχει ζητήσει με επιστολή του τη χρονική παράταση της ημερομηνίας λήξης για την υποβολή των προτάσεων).

Περισσότερες πληροφορίες, τα έντυπα καθώς και οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή περιέχονται στις ιστοσελίδες:

http://www.digitalaid.gr/ (εταιρεία «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ», διαχειριστής του προγράμματος),

http://www.infosoc.gr/ (Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού)

http://www.mindev.gov.gr/ (Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας),

Πληροφορίες παρέχονται και τηλεφωνικά, καλώντας ατελώς τον αριθμό 8005000115.

Το ΕΚΕΒΙ διοργανώνει αντίστοιχη ενημερωτικής Ημερίδας για το πρόγραμμα digi-retail, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011, στις 16.00, στην έδρα του (Αθανασίου Διάκου 4, Αθήνα).
Το πρόγραμμα digi-retail το οποίο έχει επίσης προκηρυχθεί στο πλαίσιο του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, αποσκοπεί να ενισχύσει επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με στόχο: α) τη βελτίωση της εσωτερικής τους διαχείρισης και τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους, με αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών κλπ. και β) την ψηφιακή ενίσχυση της εξωστρέφειας και την πρόσβαση σε νέα καταναλωτικά κοινά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας για την ηλεκτρονική τους προβολή και προώθηση. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν η υιοθέτηση ολοκληρωμένων διαδικασιών ψηφιακής λιανικής, η ηλεκτρονική τιμολόγηση, οι έξυπνες κάρτες, τα ηλεκτρονικά κουπόνια, η διαφήμιση μέσα από κοινωνικά δίκτυα, η διασύνδεση φυσικού και ηλεκτρονικού κόσμου μέσω smart tags, οι διαδραστικές οθόνες, κ.α.

Οι ημερομηνίες υποβολής για το πρόγραμμα αυτό, ξεκινούν από την 14η Ιανουαρίου 2011 και λήγουν την 15η Φεβρουαρίου 2011. Πληροφορίες και γι’ αυτό παρέχονται στις ανωτέρω ιστοσελίδες καθώς και στον τηλεφωνικό αριθμό 8005000115.

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.