Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  

Δελτίο Τύπου

Μεγάλη συμμετοχή εκδοτών στην ημερίδα
ΕΚΕΒΙ- Υπουργείου Ανάπτυξης-Ψηφιακών Ενισχύσεων Α.Ε.
για το νέο πρόγραμμα digi-content

12/1/2011: η Ημερίδα για το πρόγραμμα digi-retail

Με συμμετοχή εκπροσώπων από περισσότερους από 40 εκδοτικούς οίκους, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΕΚΕΒΙ, την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010, η Ημερίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και της εταιρείας «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.» για την παρουσίαση του νέου προγράμματος στον τομέα της τεχνολογίας ψηφιακού περιεχομένου, digi-content.

Προλογίζοντας την Ημερίδα, η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ κ. Κατρίν Βελισσάρη, διευκρίνισε ότι η Ημερίδα αυτή διοργανώθηκε στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει το ΕΚΕΒΙ στις νέες τεχνολογίες και στην ψηφιοποίηση. Με την ευκαιρία ανακοίνωσε τη δημιουργία του Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Βιβλίου, με αποκλειστικό σκοπό τη διαρκή ενημέρωση και την επιμόρφωση των επαγγελματιών για τα θέματα αυτά, καθώς και την άσκηση ρόλου συμβούλου, με την ανάληψη πρωτοβουλιών ρυθμιστικού περιεχομένου προς όλους τους αρμόδιους φορείς. (Το Παρατηρητήριο θα ανέβει στον κόμβο του ΕΚΕΒΙ τις επόμενες ημέρες).

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.» -που αποτελεί τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης για όλα τα προγράμματα της «Ψηφιακής Σύγκλισης»- καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρης Γκρίτζαλης τόνισε ότι έχει γίνει προσπάθεια, οι διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων να είναι απλές, ποσοτικοποιημένες, ταχείες, διαυγείς και αδιαμφισβήτητες.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας των «Ψηφιακών Ενισχύσεων», κ. Γιάννης Λάριος, αναφέρθηκε στη χώρα μας που αλλάζει, κάτω από την επίδραση των νέων τεχνολογιών («το 40% του πληθυσμού έχει πλέον πρόσβαση στο Ίντερνετ», όπως είπε, «ενώ το βιβλίο βρίσκεται στην πρώτη θέση των αγορών σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα πολιτιστικά προϊόντα, και στην 6η θέση, συνολικά».) Στη συνέχεια παρουσίασε τις προδιαγραφές του προγράμματος digi-content, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ. Αναφέρθηκε στο ποιες είναι οι επιλέξιμες επιχειρήσεις (όλες, αρκεί να έχουν κλείσει μια διαχειριστική περίοδο), ποια είναι τα ανώτατα όρια προϋπολογισμού κάθε σχεδίου, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, ποιες είναι οι χρηματοδοτούμενες ενέργειες ψηφιοποίησης, εμπλουτισμού, τεκμηρίωσης, μετατροπής, προβολής και εμπορικής εκμετάλλευσης του περιεχομένου, και ποιες είναι οι χρηματοδοτούμενες δαπάνες (προμήθειας εξοπλισμού, λογισμικού και υπηρεσιών), κατ’ αντιστοιχία. Υπενθύμισε ότι στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία δυναμικού ευρυζωνικού περιεχομένου, εμπορικά διαθέσιμου μέσα από πολλαπλά κανάλια διανομής (λ.χ. ψηφιακούς αναγνώστες βιβλίων, υπολογιστές ταμπλέτας, συσκευές κινητής επικοινωνίας, κοκ.)

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της παρουσίασης του κ. Γιάννη Λάριου, σε αρχείο .pdf, εδώ, και να παρακολουθήσετε το βίντεο της παρουσίασης και των ερωτήσεων και αποκρίσεων που ακολούθησαν εδώ.

Οι προτάσεις επενδυτικών σχεδίων στo πλαίσιο της δράσης digi-content υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στο χρονικό διάστημα από την 6η Δεκεμβρίου 2010 έως την 14η Ιανουαρίου 2011 (το ΕΚΕΒΙ έχει ζητήσει με επιστολή του τη χρονική παράταση της ημερομηνίας λήξης για την υποβολή των προτάσεων).

Περισσότερες πληροφορίες, τα έντυπα καθώς και οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή περιέχονται στις ιστοσελίδες:

http://www.digitalaid.gr/ (εταιρεία «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ», διαχειριστής του προγράμματος),

http://www.infosoc.gr/ (Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού)

http://www.mindev.gov.gr/ (Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας),

Πληροφορίες παρέχονται και τηλεφωνικά, καλώντας ατελώς τον αριθμό 8005000115.

Το ΕΚΕΒΙ διοργανώνει αντίστοιχη ενημερωτικής Ημερίδας για το πρόγραμμα digi-retail, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011, στις 16.00, στην έδρα του (Αθανασίου Διάκου 4, Αθήνα).
Το πρόγραμμα digi-retail το οποίο έχει επίσης προκηρυχθεί στο πλαίσιο του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, αποσκοπεί να ενισχύσει επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με στόχο: α) τη βελτίωση της εσωτερικής τους διαχείρισης και τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους, με αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών κλπ. και β) την ψηφιακή ενίσχυση της εξωστρέφειας και την πρόσβαση σε νέα καταναλωτικά κοινά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας για την ηλεκτρονική τους προβολή και προώθηση. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν η υιοθέτηση ολοκληρωμένων διαδικασιών ψηφιακής λιανικής, η ηλεκτρονική τιμολόγηση, οι έξυπνες κάρτες, τα ηλεκτρονικά κουπόνια, η διαφήμιση μέσα από κοινωνικά δίκτυα, η διασύνδεση φυσικού και ηλεκτρονικού κόσμου μέσω smart tags, οι διαδραστικές οθόνες, κ.α.

Οι ημερομηνίες υποβολής για το πρόγραμμα αυτό, ξεκινούν από την 14η Ιανουαρίου 2011 και λήγουν την 15η Φεβρουαρίου 2011. Πληροφορίες και γι’ αυτό παρέχονται στις ανωτέρω ιστοσελίδες καθώς και στον τηλεφωνικό αριθμό 8005000115.

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.