Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το «ψηφιακό ΕΚΕΒΙ»
στην e-Learning Expo 2010 (2-3 Οκτωβρίου 2010)

Με κεντρικό σλόγκαν «Μ’ ένα κλικ γνωρίστε τον κόσμο του βιβλίου» το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συμμετέχει στην έκθεση e-Learning Expo 2010, που πραγματοποιείται το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, στο Eκπαιδευτικό Κέντρο Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Λεωφ. Ποσειδώνος 41-43, Γλυφάδα).

Στο περίπτερο του ΕΚΕΒΙ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πλούσιο περιεχόμενο του κόμβου www.ekebi.gr που λειτουργεί αναβαθμισμένος αισθητικά, λειτουργικά και τεχνικά από τον Ιούνιο του 2008 και εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες ενότητες και νέο υλικό κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών του βιβλίου αλλά και των βιβλιόφιλων κάθε ηλικίας και ενδιαφέροντος. [η επισκεψιμότητα έχει διπλασιαστεί μέσα σε 2 χρόνια: 48.000 το μήνα κατά μέσο όρο, από 138 χώρες – μετά την Ελλάδα ακολουθούν Κύπρος, Γερμανία, ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Βέλγιο κ.λ.π.]

Εκτός από την πλήρη ενημέρωση για το πρόγραμμα δράσεων του ΕΚΕΒΙ που προωθούν τη φιλαναγνωσία, σημαντικό επαγγελματικό και εκπαιδευτικό εργαλείο αποτελούν: η ενότητα «έρευνες και στατιστικές» που παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει για τα τελευταία δεδομένα στην αγορά του βιβλίου αλλά και τα ψηφιακά αρχεία του ΕΚΕΒΙ: Σύγχρονων ελλήνων συγγραφέων, μεταφρασμένων ελληνικών βιβλίων, λογοτεχνικών περιοδικών (ψηφιοποιημένα), λογοτεχνικών βραβείων, μεταφραστών, εικονογράφων, εκδοτών, βιβλιοπωλών, βιβλιοθηκών, περιοδικών λόγου και στοχασμού, ελληνικής ποίησης, βιβλίων τέχνης, επιστημών του ανθρώπου κ.ά

Επίσης οι βιβλιόφιλοι μπορούν να μαθαίνουν τα νέα του βιβλίου λαμβάνοντας στο e-mail τους το μηνιαίο NewLetter του ΕΚΕΒΙ αλλά και να αναζητήσουν τις εκδηλώσεις βιβλίου που γίνονται σε όλη την Ελλάδα στην πρώτη σελίδα του κόμβου του ΕΚΕΒΙ «Ημερολόγιο εκδηλώσεων για το βιβλίο».

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΕΚΕΒΙ στην έκθεση e-Learning Expo 2010 που απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σπουδαστές, μαθητές, γονείς και παιδιά δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις ενότητες:

 • Μικρός Αναγνώστης» ο νέος κόμβος για παιδιά και εφήβους που δημιούργησε το ΕΚΕΒΙ με στόχο να ξυπνήσει τη διάθεση των παιδιών για διάβασμα μιλώντας στη γλώσσα που τα γοητεύει -την ηλεκτρονική- και να διαλύσει την παγιωμένη αντίληψη που επικρατεί σε γονείς και παιδιά ότι το βιβλίο είναι μόνον διδακτικό εργαλείο και συνεπώς ένα είδος εξαναγκασμού. [Σε λιγότερο από ένα μήνα έχει ξεπεράσει τους 25.000 επισκέπτες].

 • «Λογοτεχνικές (ιστο)σελίδες» που δημιούργησε το ΕΚΕΒΙ από τον Ιούλιο 2010, στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες συγγραφείς. Με πρώτο τον Γιάννη Ρίτσο να έχει κερδίσει την προτίμηση των διαδικτυακών αναγνωστών (10.172 επισκέπτες από τον Ιούλιο που ξεκίνησε η λειτουργία του έως σήμερα) ενώ ακολουθεί ο Καββαδίας με 7.500 επισκέπτες και μετά Τσίρκας, Καραγάτσης, Πετζίκης, οι λογοτεχνικές ιστοσελίδες αποτέλεσαν μια νέα πρόταση που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό κυρίως από τους νέους. [Παρότι μεσολάβησαν οι καλοκαιρινές διακοπές η επισκεψιμότητα συνολικά έχει ξεπεράσει τις 30.000].

 • «ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ» η πιο πλήρης μηχανή αναζήτησης που περιλαμβάνει όλη την τρέχουσα ελληνική βιβλιοπαραγωγή: 160.000 βιβλία on line, 90.000 συγγραφείς και μεταφραστές, 400.000 επισκέπτες το μήνα.

Σκοπός της έκθεσης e-LearningExpo είναι να αποτελέσει ένα πεδίο ανταλλαγής τεχνογωνσίας, ανοικτής συζήτησης και συνεργασίας σχετικά με τις καινοτόμες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση καθώς και τη δια βίου μάθηση οι οποίες επιδιώκουν την αναβάθμιση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των εκπαιδευτικών συστημάτων και των προγραμμάτων τυπικής και άτυπης δια βίου μάθησης. Η θεματολογία της φετινής έκθεσης «Ηλεκτρονική μάθηση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και κοινωνική ευημερία (E-learningforbetterqualityoflifeandsocialwellbeing)». συνάδει με τις δραστηριότητες της χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για στο πλαίσιο του Eυρωπαϊκού Έτους για την καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση: http://www.elearningexpo.gr/

 

  To topPrintEmailBack
  EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
  ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
  Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
  Χρήστης: [Είσοδος]


  ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
  Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.