Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  


26/05/04


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε
η 1η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη
SCRIPTA 2004

Με την απονομή του βραβείου BALKANIKA στο βιβλίο «Οι γονείς μου θα ήθελαν να σας κάνουν επίσκεψη/My Parents Would Like to Come Visit You» της Άιφερ Τουντς (Ayfer Tunich) από την Τουρκία, έκλεισε το βράδυ της Κυριακής 23 Μαΐου 2004 η 1η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη SCRIPTA 2004 που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO.

Προηγήθηκε, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, η απονομή τιμητικών διπλωμάτων σε όλους τους εκθέτες, σε κλίμα γενικής ικανοποίησης αλλά και προσδοκιών για την ανάπτυξη αυτού του θεσμού που φιλοδοξεί να αποτελέσει κομβικό σημείο πολιτιστικής και εμπορικής συνάντησης ανάμεσα στις ανεπτυγμένες αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, από την μία πλευρά, της Μεσογείου, του Εύξεινου Πόντου, των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης από την άλλη.

«Η 1η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου SCRIPTA 2004 θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τις επόμενες ακόμη πιο επιτυχείς σε μεγέθη, παράλληλες εκδηλώσεις και αποτελέσματα διοργανώσεις. Με θεμέλιο τις εμπειρίες από τη διοργάνωση, και με ενεργό συμπαραστάτη την πολιτεία, η SCRIPTA θα έχει ραγδαία ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάδειξη της εγχώριας αγοράς βιβλίου και την είσοδό της στις αναδυόμενες χώρες», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της HELEXPO κ. Θέμης Καρτσιώτης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Ενώ, ο γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής και στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου κ. Νίκος Δεληβοριάς δήλωσε ότι «το ΕΚΕΒΙ αντιμετωπίζει την έκθεση ως εθνικό θέμα και στοχεύει να βοηθήσει τον εκδοτικό κόσμο της χώρας να πλησιάσει τις αναδυόμενες αγορές της Μεσογείου, των Βαλκανίων αλλά και των Αραβικών και Παρευξείνιων χωρών».

Η ικανοποιητική συμμετοχή στην SCRIPTA (συμμετείχαν 120 εκθέτες από την Ελλάδα και από έξι χώρες του εξωτερικού: την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία -μέσω του Ινστιτούτου Γκαίτε-, την Ισπανία, το Ισραήλ και την Κύπρο), το ενδιαφέρον των 4.000 περίπου επισκεπτών και οι πολύ σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις που πλαισίωσαν την έκθεση, έθεσαν τις βάσεις για τη δημιουργία ενός θεσμού που συμπληρώνει το δίκτυο των διεθνών εκθέσεων και προσθέτει μια γεωγραφική και πολιτιστική διάσταση που έλειπε από την Ελλάδα.

Αλλά, όπως είπε η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ κ. Κατρίν Βελισσάρη, αποτιμώντας την 1η αυτή διοργάνωση της SCRIPTA, «χρειάζονται τουλάχιστον 5 χρόνια για να αποκτήσει οντότητα μια διεθνής έκθεση. Όλοι –οι εκδότες, η πόλη που φιλοξενεί το γεγονός και βέβαια η Πολιτεία– να εκφράσουν μια καθαρή και σταθερή βούληση ώστε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των ξένων. Σ’ ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον με δεκάδες διεθνείς εκθέσεις, μόνο έτσι θα πετύχουμε τον δύσκολο αλλά φιλόδοξο στόχο μας».

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.