Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  

Το «Εργαστήρι του Βιβλίου» του ΕΚΕΒΙ

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ – ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2010
(11 Οκτωβρίου -17 Δεκεμβρίου)

Με περισσότερους από 2.000 αποφοίτους, 47 από αυτούς έχουν ήδη εκδώσει βιβλία τους, 19 βραβεύθηκαν εντός και εκτός Ελλάδας για το έργο τους (κι επιπλέον άλλοι 12 διακρίθηκαν στον φετινό πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος Μπονζάι του περιοδικού «Πλανόδιον»), ενώ δεκάδες έχουν βρει επαγγελματικό προσανατολισμό σε εκδοτικούς οίκους και περιοδικά έντυπα, το «Εργαστήρι του Βιβλίου» που οργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) από το Σεπτέμβριο του 2005, εισέρχεται στον έκτο χρόνο λειτουργίας του έχοντας κατακτήσει τον βασικό του στόχο: να αποτελέσει το φυτώριο που αναδεικνύει νέους, ταλαντούχους επαγγελματίες στο χώρο του βιβλίου.

Καταξιωμένοι συγγραφείς και επαγγελματίες, νέοι και παλιότεροι γνώστες παραγωγής του βιβλίου από τη συγγραφή έως την επιμέλεια και την έκδοσή του εντάσσονται στην ομάδα που συντονίζει ο συγγραφέας Στρατής Χαβιαράς, διευθυντής του εργαστηρίου «Writing the Novel» στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Με έδρα την Αθανασίου Διάκου, όπου πραγματοποιούνται τα σεμινάρια στο κτίριο του ΕΚΕΒΙ, το Εργαστήρι έχει ταξιδέψει συχνά «εκτός συνόρων» ανταποκρινόμενο στη μεγάλη ζήτηση από όλη την Ελλάδα. Έτσι, τα τρία τελευταία χρόνια το Εργαστήρι έχει επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, με ταχύρυθμα σεμινάρια δημιουργικής γραφής αλλά προσκλήθηκε και στη Ρόδο, τα Χανιά και την Πάτρα, ενώ ακολουθεί η Κύπρος.

Συνεργάζεται επίσης τακτικά με το πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ενημερώνουμε επίσης ότι σύντομα, όσοι δεν μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα που γίνονται στο κτίριο του ΕΚΕΒΙ, το Εργαστήρι του Βιβλίου θα λειτουργήσει παράλληλα ένα «Ανοικτό Πανεπιστήμιο για το Βιβλίο» ώστε να δώσει σε όλους την ευκαιρία και το δικαίωμα της μάθησης, μέσω του διαδικτύου.

Η ομάδα των διδασκόντων απαρτίζεται από έμπειρους και καταξιωμένους ανθρώπους από τον χώρο του ελληνικού βιβλίου, με επικεφαλής τον συγγραφέα Στρατή Χαβιαρά, διευθυντή του εργαστηρίου «Writing the novel» του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ:

  • Στρατής Χαβιαράς και Αργυρώ Μαντόγλου (μυθιστόρημα)
  • Στρατής Χαβιαράς (μικρή φόρμα-διήγημα)
  • Μισέλ Φάις και Τάσος Γουδέλης (διήγημα)
  • Στρατής Πασχάλης (ποίηση)
  • Χρήστος Μπουλώτης (παιδικό βιβλίο)
  • Μισέλ Φάις (νουβέλα)
  • Βαγγέλης Χατζηβασιλείου (δημοσιογραφία-κριτική και λογοτεχνία)
  • Δημήτρης Θάνας (γλωσσική–τυπογραφική διόρθωση και επιμέλεια κειμένων)

Οι διδάσκοντες του «Εργαστηρίου του Βιβλίου» στοχεύουν στην άμεση κι ωφέλιμη γνωριμία των σπουδαστών με τη διαδικασία παραγωγής, από τη συγγραφή μέχρι τη χρήση του βιβλίου ως αντικειμένου τέχνης. Κάθε σεμινάριο περιλαμβάνει 10 τρίωρα απογευματινά μαθήματα (17.30-20.30, Δευτέρα-Παρασκευή).

Επίσης, το φετινό πρόγραμμα του «Εργαστηρίου του Βιβλίου» σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ - Ο κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου- διοργανώνει εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.


ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2010
  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ: Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΕΒΙ (Αθ. Διάκου 4, στάση μετρό «Ακρόπολη»). Η παρουσίαση είναι ανοικτή στο κοινό.
  • ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλ.: 210-9200336, 210-9200300 www.ekebi.gr

Το ΕΚΕΒΙ προβαίνει σε μείωση τιμών για τα δίδακτρα του «Εργαστηρίου», συμμεριζόμενο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες επί του παρόντος με μείωση 10% στις νέες εγγραφές και 30% στους φοιτητές

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.