Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προτεραιότητα στο παιδί και το περιβάλλον
Με Παιδική Βιβλιοθήκη Οικολογίας το ΕΚΕΒΙ στο 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου

(Ζάππειο, 11-27 Σεπτεμβρίου 2009)

 
Το περίπτερο του ΕΚΕΒΙ έτοιμο να φιλοξενήσει τους λιλιπούτειους αναγνώστες στη Μικρή Παιδική Βιβλιοθήκη Οικολογίας. Δεξιά, η Διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ κυρία Κατρίν Βελισσάρη ξεναγεί στο περίπτερο τον Πρόεδρο της Βουλής κύριο Δημήτρη Σιούφα, την Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κυρία Άννα Φιλίνη και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου ΕΚδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) κύριο Γιώργο Ψύχαλο.

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση του 38ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, όπου οι συνδιοργανωτές (Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου και Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών), ζήτησαν τη συνεργασία του όσον αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της θεματικής έκθεσης με τίτλο «Για ένα πράσινο μέλλον».

Το ΕΚΕΒΙ έχει οργανώσει το περίπτερό του με τρόπο ώστε να προσελκύει άμεσα το παιδικό κοινό στη διάρκεια του φεστιβάλ: μια γωνιά με παιδικά και εφηβικά βιβλία με θέμα το περιβάλλον θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους μικρούς βιβλιόφιλους. Η «Παιδική Βιβλιοθήκη της Οικολογίας» όπως ονομάστηκε, αποτελεί μια φιλόδοξη δράση αφού οι λιλιπούτειοι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν τις σχετικές εκδόσεις, ενώ παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις (που θα γίνονται τα απογεύματα του Σαββάτου και της Κυριακής) στον χώρο του περιπτέρου του ΕΚΕΒΙ.

Εξάλλου, οι συναντήσεις με τους συγγραφείς και τους εικονογράφους αλλά και οι παρουσιάσεις των βιβλίων θα γίνονται με την εποπτεία των εκδοτών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ και με αποκλειστικό θεματικό άξονα το περιβάλλον ούτως ώστε να καλλιεργηθεί στα παιδιά το πνεύμα της προστασίας της φύσης και εν γένει του περιβάλλοντος για το παρόν και το μέλλον.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι γονείς και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να προμηθεύονται έναν κατάλογο με τα παιδικά κι εφηβικά βιβλία που κυκλοφορούν και σχετίζονται με την προστασία της φύσης και την οικολογική συνείδηση, ο οποίος καταρτίστηκε από το ΕΚΕΒΙ με τη συνεργασία των εκδοτών.

Δείτε επίσης

Ημέρες & ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ:

Δευτέρα-Πέμπτη: 6.00 μ.μ. – 10.30 μ.μ.

Παρασκευή & Σάββατο: 6.00 μ.μ. – 11.00 μ.μ.

Κυριακή: 11.00 π.μ. – 10.30 μ.μ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΕΒΙ
Αθανασίου Διάκου 4
117 42   Αθήνα
τηλ.: 210-9200329
φαξ:   210-9200305
e-mail: brouvalis@ekebi.gr
URL: http://www.ekebi.gr

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.