Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
28-31 Μαΐου 2009

 
Η διεθύντρια ΕΚΕΒΙ και ΔΕΒΘ κα Κατρίν Βελισσάρη ανάμεσα στους ισχυρούς άνδρες του βιβλίου: αριστερά ο διευθυντής της ΔΕΒ Φραγκφούρτης Juergen Boos, δεξιά ο διευθυντής της ΔΕΒ Λειψίας Oliver Zille. Στη μέση δίπλα της, ο Γερμανός Πρέσβης στην Αθήνα, Dr Wolfgang Schultheiss

-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-

Η 6η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης έκλεισε τις πύλες της την Κυριακή το βράδυ αφήνοντας πίσω της το «άρωμα» μιας ώριμης διοργάνωσης με αισθητική αντίληψη, οργανωτικό σχεδιασμό και πολλαπλά οφέλη για τον κόσμο του ελληνικού βιβλίου.

Η ΔΕΒ Θεσσαλονίκης έχει πετύχει να καθιερωθεί στις συνειδήσεις όλων των ενδιαφερομένων (συγγραφείς, επαγγελματίες, αναγνωστικό κοινό) ως το μεγαλύτερο ετήσιο ραντεβού για το βιβλίο.

Το βεληνεκές της Εκθεσης αγγίζει μεν την εγχώρια παραγωγή βιβλίου αλλ’ επεκτείνεται και αφορά κυρίως τον ευρύτερο ευρωμεσογειακό χώρο. Κρίνοντας από την παρουσία 38 χωρών, που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση, και περισσότερους από 500 εκδοτικούς οίκους που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια αυτού του τετραημέρου, μπορεί πλέον να γίνει λόγος για μια έκθεση βιβλίου με διεθνή ορίζοντα κι αναζητήσεις.

Το 2004 η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και της ΔΕΒΘ κα Κατρίν Βελισσάρη είχε δηλώσει ότι «χρειάζεται μια πενταετία για να χτίσουμε μια “σοβαρή” Εκθεση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας και να μπορεί να συγκριθεί με τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις βιβλίου στον κόσμο». Σήμερα, η κα Βελισσάρη δηλώνει ότι το στοίχημα του 2004 κερδήθηκε. Αναλυτικά:

1. Ξεκάθαρη ταυτότητα της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης: εμπορική /επαγγελματική με δυνατό πολιτιστικό προφίλ

Η ΔΕΒΘ επιβεβαίωσε τη φυσιογνωμία της ξεκάθαρα, ως μια ώριμη και διεθνούς κύρους Έκθεση, η οποία διαθέτει δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: α. Είναι εμπορική/επαγγελματική, οπότε οι επαγγελματίες βρίσκουν το πεδίο ανταλλαγής απόψεων κι εμπορικών συμφωνιών με εταίρους τους από πολλές χώρες του κόσμου. Εχουν επιπλέον τη δυνατότητα να προβάλουν ένα σημαντικό κομμάτι της βιβλιοπαραγωγής τους, β. είναι πολιτισμικό γεγονός, που αγκαλιάζει όχι μόνον τα όρια της Θεσσαλονίκης και των όμορων χωρών αλλά επεκτείνεται –χάρη στο πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και της δυναμικής συμμετοχής των ξένων- και σ΄ όλον τον κόσμο. Είναι κατά κοινή ομολογία η βιτρίνα του ελληνικού βιβλίου και παράλληλα το μεγάλο ραντεβού για Ελληνες και ξένους επαγγελματίες στον κλάδο των εκδόσεων.

  • Νίκος Γκιώνης (εκδόσεις Πόλις): «Η Έκθεση έχει εδραιωθεί στη Θεσσαλονίκη. Φέτος είναι μια πολύ καλή χρονιά και σε επίπεδο πωλήσεων. Είναι εξάλλου μια ευκαιρία για τους εκδοτικούς οίκους να δείξουν στο αναγνωστικό κοινό ένα μεγάλο μέρος του καταλόγου τους που πιθανώς δεν βρίσκεται πλέον στα ράφια των βιβλιοπωλείων».

2.  65.000 επισκέπτες απέναντι στους συγγραφείς στην 6η ΔΕΒΘ

Οι επισκέπτες της Εκθεσης γνώριζαν τους συγγραφείς και το έργο τους, ήρθαν «διαβασμένοι» και συμμετείχαν ενεργά στις συζητήσεις. Τόσο οι Ελληνες όσο και οι ξένοι συγγραφείς, καθώς και οι εκδότες αποκόμισαν την αίσθηση ενός καλλιεργημένου κοινού που δεν δίσταζε να διατυπώνει την άποψή του, να θέτει επίκαιρα κι εύστοχα ερωτήματα. Η μεγάλη συμμετοχή του κοινού είναι εύγλωττη: 65.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της ΔΕΒΘ, με κορύφωση προσέλευσης το απόγευμα του Σαββάτου.

  • Περικλής Δουβίτσας (εκδόσεις Νεφέλη): «Είναι φανερό ότι κάθε χρόνο το κοινό της Θεσσαλονίκης δηλώνει την παρουσία του στην Εκθεση με ακόμη πιο ποιοτικά κριτήρια».
  • Γιώργος Παρίκος (εκδόσεις Ιων): «Ηρθε κόσμος ποιοτικός και με αγάπη για το βιβλίο»

3. Και μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς εκδηλώσεων και συζητήσεων

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων -περισσότερες από 200- υπήρξε πλούσιο, καλύπτοντας όλες τις παραμέτρους ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες (εκδοτική επικαιρότητα, προβολή κλασικών-κορυφαίων δημιουργών). Αλλο τόσο το πρόγραμμα εντυπωσίασε τους παρισταμένους καθώς το πάνελ στις αίθουσες εκδηλώσεων συγκροτούσαν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της λογοτεχνίας, των τεχνών, της πανεπιστημιακής κοινότητας, του εκδοτικού κόσμου. Στην επιτυχία των εκδηλώσεων συνέβαλε, κατά κοινή ομολογία από όλους τους συμμετέχοντες, το κοινό το οποίο προσήλθε δηλώνοντας ενεργά την παρουσία του στις συζητήσεις με υποβολή ερωτήσεων και ανταλλαγή απόψεων.  

4. Οι Γερμανοί κέρδισαν το στοίχημα

Ο θεσμός της τιμώμενης χώρας, με τη φετινή παρουσία της Γερμανίας προσέδωσε στη διοργάνωση ένα επιπλέον στοιχείο στο διεθνές προφίλ της. Με την οργανωτική σφραγίδα της Frankfurt Bookfair και τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων από το Ινστιτούτο Γκαίτε της Θεσσαλονίκης, η εθνική συμμετοχή ανέδειξε το υψηλό επίπεδο της σύγχρονης γερμανικής λογοτεχνίας και, ταυτόχρονα, ανέβασε τον πήχυ των προσδοκιών για τις επόμενες συμμετοχές (η Κίνα το 2010 και η Ιταλία το 2011). Δεν είναι τυχαίο ότι οι 11 Γερμανοί προσκαλεσμένοι συγγραφείς και οι 10 σημαντικοί παρόντες εκδότες τράβηξαν τα βλέμματα γεμίζοντας τόσο το εθνικό περίπτερο όσο και τις αίθουσες σε κάθε εκδήλωση.

 Είναι ακόμη αξιοσημείωτο ότι οι επίσημοι δεν ήρθαν απλώς στα εγκαίνια αλλά έμειναν σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, πρώτος ο πρέσβης της Γερμανίας κ. Wolfgang Schultheiss, ο οποίος έμεινε μέχρι το κλείσιμο, καθώς και ο γενικός διευθυντής της ΔΕΒ Φρανκφούρτης κ. Jurgen Boos που προτίμησε να δώσει το «παρών» στη Θεσσαλονίκη αφήνοντας την Διεθνή Εκθεση Βιβλίου της Νέας Υόρκης κι έμεινε έως και το Σάββατο ώστε να γευτεί την επιτυχία του περιπτέρου.

  • Σούζαν Μπίντερμαν (λογοτεχνική πράκτορας): «Η ιδέα των Γερμανών να φτιάξουν την ατμόσφαιρα ενός πανοράματος της σύγχρονης εκδοτικής παραγωγής τους ήταν απόλυτα επιτυχημένη».

5. Το θεματικό περίπτερο «βιβλίο και Ιστορία» έσφυζε από ζωή

Η φετινή επιλογή της θεματικής έκθεσης «Βιβλίο και Ιστορία» αντικατοπτρίζει το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη σχετική βιβλιογραφία. Η κίνηση των ενδιαφερόμενων επισκεπτών στο θεματικό περίπτερο ήταν εντυπωσιακή, έσφυζε από ζωή. Οπως μάλιστα μονολογούσε ενθουσιασμένος ένας ιστορικός-ερευνητής του Ιόνιου Πανεπιστημίου «...η θεματική έκθεση αποτελεί μια καλή διαχείριση ενός τεράστιου όγκου υλικού». Κι εάν όντως είναι η πρώτη φορά που οργανώνονται τέτοιου επιπέδου και πληρότητας θεματικές σε διοργάνωση όπως η ΔΕΒΘ, οι συνθήκες έχουν πια ωριμάσει για μια μελλοντική μεταμόρφωσή τους σε μόνιμες εκθέσεις.

  • Θανάσης Βαλτινός (Ακαδημαϊκός, συγγραφέας, μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ): «Η θεματική έκθεση αποτελεί μια εξαιρετική παρακίνηση του αναγνωστικού κοινού ώστε να ασχοληθεί με την Ιστορία, και μάλιστα με την πρόσφατη Ιστορία μας. Δυστυχώς μέχρι πρόσφατα ο κόσμος ήταν παραπληροφορημένος και αποπροσανατολισμένος σ’ αυτά τα θέματα. Είναι μια ευφυής κίνηση του ΕΚΕΒΙ να επιλέξει αυτή τη θεματική φέτος. Ενα γεγονός που ενισχύθηκε από τη συνεργασία και συμμετοχή μιας σειράς εξαιρετικών ιστορικών επιστημόνων...».   

6. Η Παιδική Γωνιά έδωσε και φέτος δυναμικό «παρών»

Πέμπτη και Παρασκευή πρωί η Παιδική Γωνιά υποδέχτηκε 32 σχολεία ενώ το Σάββατο και την Κυριακή κυριολεκτικά πλημμύρισε από παιδιά. Συνολικά την επισκέφθηκαν 8.000 παιδιά που είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν 62 εκδηλώσεις και να απολαύσουν χιλιάδες βιβλία. Παράλληλα γίνονταν σεμινάρια για εκπαιδευτικούς τα οποία πάντα έχουν μεγάλη ζήτηση.

  • Ο εννιάχρονος Γιάννης: «περιμένω την Εκθεση πώς και πώς». Και η μητέρα του συμπλήρωσε: «...υπάρχουν πολύ λίγες ποιοτικές εκδηλώσεις για τα παιδιά. Είναι ένα θαύμα που υπάρχει κάθε χρόνο αυτή η Έκθεση. Ήμασταν χθες και θέλει να ξανάρθει την Κυριακή». 

7. Το « Έτος Γιάννη Ρίτσου» στο επίκεντρο της ΔΕΒΘ, και μια συναυλία με πολύ συναίσθημα

Το σαββατόβραδο, μπροστά στο περίπτερο του ΕΚΕΒΙ που ήταν αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, το κοινό με πολύ πάθος άκουσε τα μελοποιημένα ποιήματά του σε μια λαμπερή συναυλία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της Εκθεσης το κοινό είχε την ευκαιρία, περνώντας από έναν γυάλινο διάδρομο με τα αγαπημένα βότσαλα του Ρίτσου, να μελετήσει τη ζωή και το έργο του «ποιητή της Ρωμιοσύνης» ακούγοντάς τον να απαγγέλλει ποιήματα, και με την ευκαιρία να «ξεφυλλίσει» με την αφή σε μια «high-tech» ηλεκτρονική κατασκευή τις αγαπημένες σελίδες της ανθολογίας του.  Η έκθεση βιβλίων και οπτικοακουστικού υλικού, καθώς και οι επετειακές εκδηλώσεις εντός της Εκθεσης, συνέδραμαν στο επετειακό κλίμα κι έδωσαν αφορμές στους επισκέπτες για νέα ανάγνωση και επαναθεώρηση του έργου του και, ταυτόχρονα, να ενημερωθούν για όλο το επετειακό πρόγραμμα (που οργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και όχι μόνο) καταγράφοντας όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλαίσιο του εορτασμού του επετειακού έτους από τον περασμένο Ιανουάριο.

8. Το παρόν και το «παρών» της νέας τεχνολογίας. Η ανακάλυψη!

Φετινή καινοτομία της Εκθεσης αποτελεί επίσης η «είσοδος» όρων όπως «ψηφιοποίηση», «ηλεκτρονικό βιβλίο», «ακουστικό βιβλίο», «πνευματικά δικαιώματα στο Διαδίκτυο». Οι νέες τεχνολογίες έρχονται ταχύτατα -είναι η πρώτη φορά που οι έλληνες εκδότες ανταποκρίνονται θετικά στο ενδιαφέρον του κοινού για ψηφιακά βιβλία- και πράγματι η ΔΕΒΘ έπιασε το παλμό των εξελίξεων στον χώρο του βιβλίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες αλλά και τους επαγγελματίες να έρθουν σε άμεση επαφή με τις «πηγές» (εταιρικούς αντιπροσώπους) για ό,τι αφορά τα

 e-book και τα audio books, να παρακολουθήσουν συζητήσεις με κορυφαίους εκπροσώπους του χώρου που διαμορφώνουν κι επηρεάζουν τη νέα πραγματικότητα (Google, Libreka, ΟΣΔΕΛ κ.ά.). Οι νέες τεχνολογίες ήταν για το κοινό πράγματι μια ανακάλυψη και όλα τα περίπτερα νέων τεχνολογιών γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. 

9. Από την 6η ΔΕΒΘ… Η Ελλάδα on line με Google

Mετά την επιτυχία που σημείωσε η συζήτηση της Παρασκευής που οργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου για το πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί την ελληνική και τη διεθνή κοινότητα του βιβλίου «Πρόταση Google: τι θα κάνουν οι Ευρωπαίοι συγγραφείς και εκδότες», το ΕΚΕΒΙ θα είναι on line στο blog του με τον διευθυντή Google Ευρώπης,            κ. Santiago De La Mora, καθώς και με  τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο στρογγυλό τραπέζι όπως, τη διευθύντρια της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Εκδοτών, Anne Bergman-Tahon, το γενικό γραμματέα της Εταιρείας Γάλλων Συγγραφέων κ. Jean Sarzana, και τον διευθυντή του ΟΣΔΕΛ κ. Αρη Πετρόπουλο, ώστε να ανοίξουμε ένα ευρύτερο διάλογο με τους  έλληνες συγγραφείς και εκδότες.

10. Τα περιοδικά λόγου και στοχασμού βρήκαν τη θέση που τους αναλογούν στην 6η ΔΕΒΘ

Τα περιοδικά λόγου και στοχασμού ήταν φέτος ένας πόλος ενημέρωσης και συναντήσεων στο επίκεντρο της Έκθεσης σ΄ ένα ειδικό περίπτερο που οργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, που τα στηρίζει αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο τους ως φυτώρια ιδεών και κειμένων. Χιλιάδες κόσμος που το επισκέφθηκε είχε τη δυνατότητα να ξεφυλλίσει τα τελευταία τεύχη των περισσότερων περιοδικών, να αναζητήσει παλαιότερα τεύχη τους (δωρεάν) αλλά και να «σερφάρει» στο Διαδίκτυο αναζητώντας ελληνικά ηλεκτρονικά περιοδικά γύρω από τη λογοτεχνία και την κριτική. Το κοινό μπορούσε ακόμη να ενημερωθεί για το έργο της ψηφιοποίησης του περιεχομένου σημαντικών περιοδικών που ξεκίνησε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

11. Αισθητική, οργάνωση και ατμόσφαιρα της 6ης ΔΕΒΘ: «Ηταν η καλύτερη», δήλωσαν ομόφωνα επαγγελματίες και κοινό

Τα σχόλια από εκδοτικούς οίκους, επαγγελματίες, αλλά και σταθερούς επισκέπτες από προηγούμενες χρονιές, επικεντρώνονται στην ελκυστική ατμόσφαιρα που δημιουργεί η περιήγηση ανάμεσα στα εκδοτικά περίπτερα, τις αίθουσες εκδηλώσεων, τους χώρους εστίασης και συναντήσεων. Η φετινή αίσθηση αξιοποίησης στο έπακρο όλων των προσφερόμενων εγκαταστάσεων ήταν εμφανής χάρη στη διάταξη των περιπτέρων και τις διαφορετικές αρχιτεκτονικές πινελιές που επέλεξε ο κάθε εκδότης ξεχωριστά.

  • Θανάσης Ψυχογιός (εκδόσεις Ψυχογιός): «Ηταν εξαιρετική οργάνωση. Η ΔΕΒΘ βρήκε το κανονικό σχήμα της».
  • Ανταίος Χρυσοστομίδης (εκδόσεις Καστανιώτη): «Κάθε τι μέσα στην Εκθεση βρήκε φέτος τη σωστή θέση του – η αισθητική, οι συμμετοχές, το πολιτιστικό πρόγραμμα, η προσέλευση του κοινού…τα περίπτερα και οι εκδηλώσεις ήταν πάντα γεμάτα κόσμο».
  • Νίκος Καρατζάς (Ιανός): «Ηταν προφανώς η καλύτερη χρονιά. Είναι η μόνη Εκθεση Βιβλίου που ενθαρρύνει πραγματικά το βιβλίο»
  • Γιάννης Κωνστανταρόπουλος (εκδόσεις Μίνωας): «Ιδιαίτερα επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε η φετινή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη για τις Εκδόσεις Μίνωας. Το περίπτερο του εκδοτικού οίκου κατακλύστηκε κατά τις τέσσερις μέρες της Έκθεσης από επισκέπτες, κυρίως τους μικρούς του φίλους, οι οποίοι όμως παρέσυραν και τους μεγαλύτερους συνοδούς τους στο βιβλιόκοσμο του Μίνωα.».

Διαβάστε επίσης:
Συνέντευξη του Peter Weidhaas, διευθυντή του "Club των 25 σημαντικών διεθνών εκθέσεων βιβλίου"

& & &

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την 6η ΔΕΒΘ θα βρείτε στο γραφείο Τύπου του κόμβου: http://www.thessalonikibookfair.com/

Διοργάνωση: Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) / Υπουργείο Πολιτισμού,
HELEXPO / Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ)
ΕΡΓΟ ΣΥΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ: Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, Δήμος Θεσσαλονίκης (Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Νεολαίας), Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) Ÿ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ: Domingo CAFÉ, Max Productions

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΙΜΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ: FRANKFURTER BUCHMESSE, GOETHE – INSTITUT THESSALONIKI Ÿ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: DEUTSCHE WELLE 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΜΕ: ΕΡΤ 3,  ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 FM  ΝΕΤ 105,8, ΚΟΣΜΟΣ 93.6 , 9.58 FM,  Republic fm, TV 100, FM 100, elculture.gr, ΕΝΤΥΠΑ ΜΜΕ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,  Περιοδικό: Κ, ATHENS VOICE, HIGHLIGHTS

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Νομαρχία Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

 

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.