Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με γιορτινή ατμόσφαιρα τα εγκαίνια της 6ης ΔΕΒΘ

Διάχυτη η λαμπερή αίσθηση από την τελετή εγκαινιών της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, γεγονός που επισήμαναν τόσο οι επίσημοι που απηύθυναν χαιρετισμό, οι παρόντες επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αρκετοί συγγραφείς καθώς και προσωπικότητες από πνευματικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν, όπως και την προηγούμενη χρονιά, στην πλατεία ανάμεσα στο περίπτερο του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και στο εντυπωσιακό –από άποψη εργονομίας κι αισθητικής- περίπτερο της τιμώμενης χώρας, που φέτος είναι η Γερμανία.   

«H απεραντοσύνη της βιβλιοφιλίας και της βιβλιοπαραγωγής, το εύρος του πλούτου που μπορεί να προσφέρει, ακόμα και το εύρος των εκπλήξεων που μπορεί να κρύβει, μπορεί να συγκριθεί μόνο με την απεραντοσύνη του Σύμπαντος», τόνισε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος εγκαινίασε επίσημα την Έκθεση. Κι επισήμανε, σ’ ό,τι αφορά τη φετινή ΔΕΒΘ πως «η συνέχεια του θεσμού στην πορεία μεγέθυνσης που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, δικαιώνουν τη Θεσσαλονίκη ως πρωτεύουσα της γνώσης…».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της HELEXPO κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ κ. Πέτρος Μάρκαρης, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) κ. Λουκάς Ρινόπουλος, ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Wolfgang Schultheiss, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου Φρανκφούρτης κ. Jurgen Boos καθώς και ο εκπρόσωπος της DW κ. Ansgar Burghof.

Παραβρέθηκαν επίσης ο υπουργός Πολιτισμού της Σερβίας κ. Nebojsa Bradic, οι βουλευτές Χρύσα Αράπογλου, Τάσος Κουράκης, Γιάννης Μαγκριώτης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι πρόξενοι της Γαλλίας και της Ιταλίας, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ιωάννης Κοφίνης, η αντιπρύτανης του ΑΠΘ κα Αθανασία Τσατσάκου, ο εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Ασπασίδης, και εκ μέρους της Διεύθυνσης Γραμμάτων του ΥΠΠΟ η κα Μαρία Παναγοπούλου και κα Μαρία Προβιδάκη, καθώς και σύσσωμο το Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ. Παρόντες και οι διευθυντές των διεθνών εκθέσεων Ρουμανίας (Vladimir Epstein), Βαρσοβίας (Gregorz Guzowski), Λειψίας (Oliver Zille) και Πεκίνου (Zhang Jichen), Βελιγραδίου (Zoran Hamovic).  

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ Ιορδάνης Αϊβάζογλου και Μελίνα Αποστολίδου. Ακολούθησε κοκτέιλ, οργανωμένο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης υπό τους τζαζιστικούς ήχους της μπάντας Κουκλουξσάξ του δημοτικού ωδείου Θέρμης. Η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ κα Κατρίν Βελισσάρη κάλεσε τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης να κόψει την κορδέλα και στη συνέχεια τον συνόδευσε παρουσία και άλλων επισήμων στα περίπτερα της Εκθεσης.

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.