Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογισμός 2011
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δημοσιεύει τον απολογισμό δράσεων του 2011.

Η αγορά του βιβλίου με... αριθμούς
Το Παρατηρητήριο Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει ...   

Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου
Η νέα υπηρεσία του ΕΚΕΒΙ που ενημρώνει για όλες τις εξελίξεις στον τομέα του e-book.

Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία 
Kαινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

Εργαστήρι Βιβλίου
Εργαστήρια δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων, εικονογράφησης παιδικού βιβλίου (Αθήνα / Θεσσαλονίκη / e-learning).

Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών
Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά ελλήνων δημιουργών: βιβλίο, κινηματογράφος, θέατρο, χορός, εικαστικά και μουσική

λογοτεχνικές (ιστο)σελίδες
Το ΕΚΕΒΙ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες συγγραφείς που οργανώνει κάθε χρόνο, έχει δημιουργήσει μια σειρά από επετειακούς λογοτεχνικούς ιστότοπους: Νίκο Καββαδία, Στρατή Τσίρκα, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Γαβριήλ Πετζίκη, Μ. Καραγάτση...

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ για την «Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή προτάσεων για τη σύναψη έως δυο (2) συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για την παροχή των υπηρεσιών της διερμηνείας εκδηλώσεων και της μετάφρασης υλικού για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή πρότασης για την επιλογή έως τριάντα οκτώ (38) ατόμων για την παροχή του έργου της υποστήριξης της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013»


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Αναπαραγωγή, Διανομή και Μεταφορά Υλικού Προβολής της ΔΕΒΘ 2013»


Εκδηλώσεις > Αφιέρωμα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ 2009 αφιέρωμα στο Καρλόβασι
Καθώς το 2009 ονομάστηκε έτος Ρίτσου, το Γενικό Λύκειο Καρλοβασίων, υπό την αιγίδα του Δήμου Καρλοβασίων, με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και με την ευγενική χορηγία του Νίκου Ελένη αποφάσισε να προσφέρει το δικό του φόρο τιμής, διοργανώνοντας μια εκδήλωση προς τιμή του μεγάλου ποιητή. Η εκδήλωση στηρίζεται στη βιογραφία του Γιάννη Ρίτσου και στη βιογραφία της Ελλάδας. Κάνουμε λοιπόν ένα οδοιπορικό στη ζωή του, στα γεγονότα που τον σημάδεψαν και διαμόρφωσαν την κοσμοθεωρία του καθώς και στους τόπους που δέχτηκε και ταυτόχρονα άφησε το στίγμα του: Μονεμβασιά, Γύθειο, Αθήνα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Λήμνο, Μακρόνησο, Αη-Στράτη, Γυάρο, Λέρο, Καρλόβασι της Σάμου. Στο Καρλόβασι γίνεται ιδιαίτερη αναφορά, καθώς υπήρξε για τον ποιητή μια δεύτερη πατρίδα, αν και ξεκίνησε ως τόπος εξορίας. Η εκδήλωση αποτελείται από αφηγήσεις, απαγγελίες ποιημάτων του αλλά και προβληματισμούς που αφορούν στην πορεία του καθώς και στη δυσκολία αποδοχής του κυρίως από τη μητέρα Ελλάδα. Θα προβληθούν βίντεο αναφορικά με το ταξίδι της ζωής του, ενώ παράλληλα, θα ερμηνευτούν μελοποιημένα έργα του ποιητή από μαθητές του Λυκείου μας. Τέλος, θα παρουσιαστεί απόσπασμα από το θεατρικό μονόλογο «Σονάτα του Σεληνόφωτος» από μαθήτρια του Λυκείου.
Όλη η εκδήλωση παρουσιάζεται από μαθητές του Λυκείου μας με συντελεστές τους καθηγητές: Σύνταξη κειμένων: φιλόλογος Σίσσυ Χρυσούλη / Εικόνες, διαφάνειες, οπτικοακουστικό υλικό: Θανάσης Μπαζάκας, Σίσσυ Χρυσούλη / Μουσική επιμέλεια: Αντώνης Βουρλιώτης / Eικαστική επιμέλεια: Σίσσυ Χρυσούλη / Βοηθοί: Καττή Μεταξία, Τσιριγώτης Δημήτρης / Συμμετέχει στο αρμόνιο η Μαρία Αλεξίου.
Ημ/νία & Ώρα Τετάρτη, 6 Μαΐου 2009, 19.30
Χώρος Δημαρχείο Καρλοβασίων
Περιοχή Σάμος
Διεύθυνση Καρλόβασι
Τηλέφωνο 22730 30874
Οργάνωση ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΩΝ
Συμπληρωματικές
πληροφορίες
Το 2009 έχει ανακηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού «Έτος Γιάννη Ρίτσου», με αφορμή τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από τη γέννηση του ποιητή.
To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.