Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογισμός 2011
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δημοσιεύει τον απολογισμό δράσεων του 2011.

Η αγορά του βιβλίου με... αριθμούς
Το Παρατηρητήριο Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει ...   

Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου
Η νέα υπηρεσία του ΕΚΕΒΙ που ενημρώνει για όλες τις εξελίξεις στον τομέα του e-book.

Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία 
Kαινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

Εργαστήρι Βιβλίου
Εργαστήρια δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων, εικονογράφησης παιδικού βιβλίου (Αθήνα / Θεσσαλονίκη / e-learning).

Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών
Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά ελλήνων δημιουργών: βιβλίο, κινηματογράφος, θέατρο, χορός, εικαστικά και μουσική

λογοτεχνικές (ιστο)σελίδες
Το ΕΚΕΒΙ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες συγγραφείς που οργανώνει κάθε χρόνο, έχει δημιουργήσει μια σειρά από επετειακούς λογοτεχνικούς ιστότοπους: Νίκο Καββαδία, Στρατή Τσίρκα, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Γαβριήλ Πετζίκη, Μ. Καραγάτση...

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ για την «Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή προτάσεων για τη σύναψη έως δυο (2) συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για την παροχή των υπηρεσιών της διερμηνείας εκδηλώσεων και της μετάφρασης υλικού για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή πρότασης για την επιλογή έως τριάντα οκτώ (38) ατόμων για την παροχή του έργου της υποστήριξης της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013»


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Αναπαραγωγή, Διανομή και Μεταφορά Υλικού Προβολής της ΔΕΒΘ 2013»


Εκδηλώσεις > Έκθεση Εικονογράφησης
ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝOΓΡΑΦΗΜΕΝΑ έργα ζωγραφικής και σχέδια από τις σελίδες παιδικών βιβλίων
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου οργανώνεται έκθεση με τίτλο «Αυθεντικά εικονoγραφημένα: έργα ζωγραφικής και σχέδια από τις σελίδες παιδικών βιβλίων» στο χώρο εκθέσεων της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Bιβλιοθήκης Χίου "Κοραής". Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 50 αυθεντικά έργα καλλιτεχνών που στην πλειοψηφία τους έχουν αφιερωθεί αποκλειστικά στην εικονογράφηση παιδικού βιβλίου και έχουν διακριθεί για τη δουλειά τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η επιλογή των έργων έχει γίνει βάση τη ζωγραφική τους ποιότητα και προσέγγιση. Στόχος της έκθεσης είναι να αναδειχθεί η τέχνη της εικονογράφησης παιδικού βιβλίου και η σημασία της για την καλλιέργεια και τέρψη της αισθητικής του παιδιού μα και του ενήλικα αναγνώστη. Επίσης, να τονιστεί η συμβολή της στην καθημερινή και αβίαστη επαφή του παιδιού με την τέχνη της ζωγραφικής.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ελίζα Βαβούρη, Κατερίνα Βερούτσου, Άννα Γιαρμενίτη, Μυρτώ Δεληβοριά, Χρήστος Δήμου, Δέσποινα Καλαγκιά, Λιάνα Μερτζάνη, Γεωργία Μίτση, Μάρια Μπαχά, Πέτρος Μπουλούμπασης, Ίρις Σαμαρτζή, Ντανιέλα Σταματιάδη, Φωτεινή Στεφανίδη, Σοφία Τουλιάτου, Εύη Τσακνιά, Νικόλας Φράσκος, Δήμητρα Ψυχογυιού.
Ημ/νία & Ώρα Από 31/3/2009 έως 30/4/2009
Χώρος Δημόσια Κεντρική Ιστορική Bιβλιοθήκη Χίου «Κοραής»
Περιοχή Χίος
Διεύθυνση Κοραή 2
Τηλέφωνο 22710 25189
Οργάνωση Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Bιβλιοθήκης Χίου «Κοραής» - Αίθουσα Τεχνών «Καλλιόπη»
Συμπληρωματικές
πληροφορίες
Eγκαίνια έκθεσης: Tρίτη 31 Μαρτίου 2009, 8μ.μ. Την έκθεση θα πλαισιώνουν οι ακόλουθες παράλληλες εκδηλώσεις: Tετάρτη 1 Απριλίου, 6μ.μ. - Ομιλία / συζήτηση: «Δημιουργώντας ιστορίες και εικόνες για το παιδί-αναγνώστη» Εισηγήσεις: «Zωγραφική και εικονογράφηση» Μάρια Μπαχά, ζωγράφος, «Ζωγραφίζοντας με γράμματα και γράφοντας με εικόνες» Eύη Τσακνιά, ζωγράφος, «Ο μετεωρισμός των λέξεων και των εικόνων» Φωτεινή Φραγκούλη, συγγραφέας-εκπαιδευτικός, «Από το κείμενο στην εικόνα κι από την εικόνα στο κείμενο. Μια αμφίδρομη σχέση» Αργυρώ Πιπίνη, συγγραφέας-εκπαιδευτικός. Παρασκευή 3 Απριλίου, 6.30μ.μ. έως 8.00μ.μ. - «Φτιάχνοντας το δικό μας παραμύθι». Μια μίνι παράσταση κουκλοθεάτρου και εργαστήρι κατασκευής κούκλας για παιδιά. Δηλώσεις συμμετοχής στο εργαστήρι θα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 31/03/09 στο 22710 25189.
To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.