Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  

«Εφυγε» ο Χρήστος Παπουτσάκης, εκδότης του περιοδικού «Αντί»

Προσωπικότητα που κινήθηκε μεταξύ πολιτικής και πολιτισμού, πνεύμα δραστήριο και δυναμικό, ο Χρήστος Παπουτσάκης «έφυγε» σε ηλικία 76 ετών χάνοντας τη μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1934 στα Χανιά. Σπούδασε Αρχιτεκτονική, εξάσκησε το επάγγελμα, αλλά τελικά τον κέρδισε ο δημοσιογραφικός λόγος.     

Ο Χρήστος Παπουτσάκης χαρακτήρισε με την παρουσία του τον περιοδικό Τύπο της Μεταπολίτευσης εκδίδοντας το περιοδικό «Αντί». Παρά τις αντιξοότητες, την απαγόρευση της κυκλοφορίας του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, το «Αντί» διέγραψε ξεχωριστή πορεία στον χώρο της έκφρασης, του λόγου και των ιδεών φιλοξενώντας στις σελίδες του κείμενα αλλά και υπογραφές που έδωσαν το στίγμα της σύγχρονης πνευματικής πραγματικότητας στη χώρα μας.

Παράλληλα, ασχολήθηκε με τον εκδοτικό χώρο. Ως ιδρυτής των εκδόσεων «Πολύτυπο» προχώρησε στην κυκλοφορία χαρακτηριστικών τίτλων όπως, για παράδειγμα, «Ο πολιτισμός στην εποχή της μελαγχολίας» του Μάνου Στεφανίδη, τις μελέτες «Αριάδνη» του Μιχάλη Κοπιδάκη και «Η αδιαχώρητη κοινωνία» του Βασίλη Καραποστόλη. Ενώ, πιο πρόσφατα (2006), μέσα από τις εκδόσεις «Οι φίλοι του περιοδικού Αντί» εξέδωσε την ανθολογία βαλκανικής ποίησης «Αίμος». 

Οπως ανακοινώθηκε από τους οικείους του, η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ενώ η ταφή θα γίνει στη γενέτειρά του τα Χανιά, σύμφωνα με την επιθυμία του.

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.