Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 26/02/09

On Line το Αρχείο Σύγχρονων Ελλήνων Συγγραφέων στον κόμβο του ΕΚΕΒΙ

 

Το Αρχείο Σύγχρονων Ελλήνων Συγγραφέων αποτελεί ένα άμεσο και χρηστικό μέσο πληροφόρησης γύρω από τον πνευματικό κόσμο και την τρέχουσα συγγραφική παραγωγή. Είναι πλέον ενταγμένο στις σελίδες του κόμβου του ΕΚΕΒΙ (www.ekebi.gr) και προσφέρεται on line παράλληλα με το αντίστοιχο αρχείο «Συγγραφείς από τον 18ο αιώνα έως το 1935».

Με την έναρξη της λειτουργίας του, το αναγνωστικό κοινό, οι συγγραφείς, οι επαγγελματίες του εκδοτικού κλάδου, αποκτούν μια ευρεία πρόσβαση σε πληροφορίες για περίπου 2.000 λημματογραφημένα ονόματα που κινούνται στον χώρο της νεοελληνικής γραμματείας. Συγκεκριμένα, για τους ενδιαφερόμενους χρήστες του αρχείου περιέχονται δεδομένα όπως: βιογραφικό σημείωμα, εργογραφικός κατάλογος, μεταφραστικό έργο και μεταφράσεις, τίτλοι βραβείων και άλλων διακρίσεων, φωτογραφικό κι οπτικοακουστικό υλικό (ηχογραφήσεις-βιντεοσκοπήσεις), παραπομπή σε ιστοσελίδες και ιστολόγια στο Διαδίκτυο, αποσπάσματα από το έργο των συγγραφέων.  

Η επεξεργασία των δεδομένων υλοποιήθηκε με βάση τα στοιχεία της Βιβλιονέτ (http://www.biblionet.gr/), σε συνεργασία με τους ίδιους τους συγγραφείς και τους εκδοτικούς οίκους τους που παρείχαν το πληροφοριακό υλικό. Αυτονόητα, το αρχείο βρίσκεται σε διαρκή ενημέρωση και εμπλουτισμό, καθώς επίσης είναι ανοιχτό σε συγγραφείς και λογοτεχνικά σωματεία που επιθυμούν να προσφέρουν περαιτέρω πληροφοριακό υλικό στις ηλεκτρονικές σελίδες του.

Ενα χαρακτηριστικό δείγμα από το Αρχείο Σύγχρονων Ελλήνων Συγγραφέων βρίσκεται εδώ. 

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.