Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

 

2η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

23 έως 26 Ιανουαρίου 2009  HELEXPO, Αθήνα

 
   

 Οργάνωση

Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)

με τη συνεργασία

 των εκδοτών παιδικού - εφηβικού βιβλίου

 και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ)

     
 

 

 

Σε λίγες μέρες (23-26 Ιανουαρίου) ξεκινάει η 2η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της HELEXPO, στο Μαρούσι.  

Τη διοργάνωσή της έχει αναλάβει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) με τη συνεργασία των εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ). Η Έκθεση παίρνει σάρκα και οστά για δεύτερη χρονιά και υλοποιείται ύστερα από αίτημα των εκδοτών και την αναμφισβήτητη περυσινή επιτυχία: οι επισκέπτες είχαν ξεπεράσει τους 100.000 δίνοντας την αφορμή στον εκδοτικό κόσμο να επιδείξει τα καλύτερα δείγματα από την πρόσφατη παραγωγή παιδικού και εφηβικού βιβλίου.

 Σε αυτό το πνεύμα διοργανώνεται η 2η ΕΠΕΒ: αποσκοπεί στο να προσελκύσει μικρούς και μεγάλους φίλους του βιβλίου. Μέσα σε τέσσερις ημέρες, οι επισκέπτες της Έκθεσης, οι επαγγελματίες του εκδοτικού χώρου αλλά και οι δημιουργοί και οι καλλιτέχνες που πρόκειται να συμμετάσχουν, θα δώσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα σ’ αυτή τη γιορτή. Συγγραφείς και εικονογράφοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θα αποτελέσουν ένα «σμάρι» από ανθρώπους που θέλουν να μάθουν για τα μυστικά πίσω από τις λέξεις, τη μαγεία των εικόνων, τη δημιουργία και την έκφραση.    

Το κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων της 2ης EΠΕΒ είναι «Όνειρα και Eφιάλτες».

Η Έκθεση θα φιλοξενήσει φέτος, ως τιμώμενη χώρα, τη Βρετανία (UK).

 * * *

Ένας μεγάλος χώρος αφιερωμένος στη φαντασία και στη γνώση

 Σε ένα χώρο 3.300 τ.μ. που θα διαμορφωθεί ειδικά για να φιλοξενήσει τη μεγάλη γιορτή του παιδικού και εφηβικού βιβλίου θα υπάρχουν 2 μεγάλα αμφιθέατρα για τις εκδηλώσεις εκδοτών και συμμετεχόντων φορέων, καθώς και μια βιβλιοθήκη όπου θα γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς κάθε μισή ώρα.

 Στα περίπτερα δε, πρόκειται να εκτεθεί το σύνολο της βιβλιοπαραγωγής των τελευταίων ετών. Ο αριθμός των περιπτέρων έχει παρουσιάσει αύξηση κατά 60% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Το 2008 συμμετείχαν οι εκδοτικοί οίκοι Ψυχογιός, Μεταίχμιο, Πατάκης, Παπαδόπουλος, Μίνωας, Αίσωπος, Ερευνητές, Δίπτυχο, Κίρκη, Ζήτη, Καλειδοσκόπιο, Χατζηλάκος, Καστανιώτης, Άγκυρα, Susaeta, Κέδρος, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, Επόμενος Σταθμός, Ελληνικά Γράμματα, Επιστήμη και Ζωή, Αποστολική Διακονία, Γράμμα. Φέτος συμμετέχουν επίσης οι: Modern Times, Αερόστατο/Κονιδάρης, Τελέθριο, Καρυδάκης, Ποταμίτου, Καλέντης, Gema, Ηλίβατον, Anubis, Μαμούθ Κόμιξ, Ρώσση, Μαλλιάρης-Παιδεία, Μικρός Κοραής-Marklin, Άμμος κ.ά.

 Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για κάθε ηλικία και κάθε γούστο

Οι μικροί και μεγαλύτεροι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε 80 εκδηλώσεις*, για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα:

α) για τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας: συναντήσεις με συγγραφείς, εργαστήρια εικονογράφησης, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, παιχνίδια με βιβλία

β) για τους εφήβους: συναντήσεις με συγγραφείς, και φυσικά το πρόγραμμα της τιμώμενης χώρας, της Βρετανίας, με εργαστήρια δημιουργικής γραφής, κόμικς, συναντήσεις με συγγραφείς, ομιλίες

γ) για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς: ημερίδες, ομιλίες, συζητήσεις

     Σ’ αυτό το πλαίσιο θα οργανωθεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου μια ημερίδα με τους εξής άξονες: «Η σχέση σχολείου και παιδικής λογοτεχνίας σήμερα. Οράματα-προοπτικές» και ομιλητές βραβευμένους από τον Κύκλο εκπαιδευτικούς & «Συγγραφείς στα Σχολεία». Ο δρόμος άνοιξε. Και μετά τι;», με ομιλητές διακεκριμένους συγγραφείς.  
   
δ) αναγνώσεις και συναντήσεις με συγγραφείς στη βιβλιοθήκη της Παιδικής Γωνιάς

ε) εκδηλώσεις στα περίπτερα των εκδοτών

     Συγγραφείς εγνωσμένης αξίας και αποδοχής από το αναγνωστικό κοινό θα βρεθούν στα περίπτερα ώστε να μιλήσουν για το έργο τους, όπως μεταξύ άλλων οι: Βούλα Μάστορη, Λήδα Βαρβαρούση, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Αγγελική Βαρελλά, Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Κάρμεν Ρουγγέρη, Φιλομήλα Βακάλη-Συρογιαννοπούλου, Κατερίνα Χαδουλού, Ευγένιος Τριβιζάς, Μαρία Ρουσοχατζάκη, Λίτσα Ψαραύτη, Λίνα Λυχναρά, 
   

*Το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων, κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, βρίσκεται στον κόμβο του ΕΚΕΒΙ.

 

Μια Έκθεση ανοικτή προς τον έξω κόσμο: Φέτος, τιμώμενη χώρα η Βρετανία (UK)

Στο περίπτερο της τιμώμενης χώρας Βρετανίας (UK), το οποίο οργανώνει το British Council, θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο και διασκεδαστικό πρόγραμμα λογοτεχνικών εκδηλώσεων,  όπου για 4 μέρες οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αναγνώσεις, συζητήσεις, εργαστήρια, παραστάσεις και διηγήσεις παραμυθιών από πολλούς καθιερωμένους αλλά και ανερχόμενους συγγραφείς και ειδικούς στο χώρο της εφηβικής και νεανικής λογοτεχνίας. Θα παραβρεθούν διακεκριμένους επαγγελματίες, συγγραφείς και εικονογράφοι μεταξύ των σημαντικότερων της σύγχρονης βρετανικής βιβλιοπαραγωγής, όπως οι Keith Gray, Sonia Leong, Κevin Brooks, Michael Harvey, Chris Meade, Catherine Johnson, Theresa Breslin, Celia Rees, Aisle 16. Μεταξύ αυτών και η βραβευμένη εκδότρια για το 2008 στη Βρετανία, Emma Hayley.

*

Πληροφορίες για το κοινό

Ωράριο λειτουργίας: Η Έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό όλες τις ημέρες από 9.00 - 20.00.

 

Πώς πάμε στην Έκθεση

 

Διεύθυνση:
Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αττικής Helexpo Palace
Λεωφ. Κηφισίας 39, 151 23 - ΜΑΡΟΥΣΙ Αθήνα

 Με το μετρό ή το τραίνο (ΗΣΑΠ):
Πιο κοντινός σταθμός «Δουκίσσης Πλακεντίας». Από εκεί το ΕΚΕΒΙ θα διαθέτει 2 μικρά λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους επισκέπτες με τακτικά δρομολόγια προς και από το κτήριο της Έκθεσης με ενδιάμεση στάση το σταθμό «Ειρήνη» του ΗΣΑΠ

Με το λεωφορείο:
Γραμμές: 550 Π. Φάληρο - Κηφισιά
               Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά - Ν. Ερυθραία
               Β7 Κάνιγγος - Μαρούσι - ΟΑΚΑ
               10 Φιλοθέη - Μαρούσι (Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου)
Στάση:  Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO (κάθοδος Κηφισίας)
           Ολυμπιακό Στάδιο (άνοδος Κηφισίας, υπόγεια διάβαση)

  ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :

---------------------------------------------------------------------------------------------

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΛΙΚΟΥ:

 

 

 Αναλυτικές πληροφορίες για την έκθεση θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΚΕΒΙ (www.ekebi.gr) και στην ιστοσελίδα της έκθεσης (http://www.childrensbookfair.gr/).

  

***

Συνέντευξη Τύπου: θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 12.00 μ.μ. (ο χώρος θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες)

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.