Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 27 Οκτωβρίου

Το 2009 η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Βελιγραδίου


Μετά την αποδοχή της πρόσκλησης από τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Μιχάλη Λιάπη να είναι η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην 54η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στο Βελιγράδι (τον Οκτώβριο του 2009), ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι, κ. Χρίστος Παναγόπουλος, παρέλαβε επίσημα τη σκυτάλη από τον Πρέσβη της Ιαπωνίας, τη φετινή τιμώμενη χώρα. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής έγινε χθες, τελευταία ημέρα της Έκθεσης. Ο Πρέσβης της Ελλάδας τόνισε τις ιδιαίτερες σχέσεις των δύο χωρών και υπογράμμισε τη σημασία να είναι η Ελλάδα τιμώμενη χώρα σε μια τόσο σημαντική Έκθεση που υποδέχεται 150.000 επισκέπτες κάθε χρόνο κι αποτελεί το μεγάλο ετήσιο γεγονός για το βιβλίο στη γειτονική χώρα, ειδικά τη χρονιά όπου θα εγκαινιαστεί η Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βελιγράδι.

Η κα Κατρίν Βελισσάρη, Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), ήταν παρούσα στην Έκθεση και συναντήθηκε με τον Έλληνα πρέσβη, τον Υπουργό Πολιτισμού της Σερβίας, τους οργανωτές της Έκθεσης καθώς και με τις αρχές της πόλης αφού το ΕΚΕΒΙ θα αναλάβει τη διοργάνωση της Ελλάδας τιμώμενης χώρας 2009. Το ΕΚΕΒΙ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του έργου αυτού, θα προσφέρει σύντομα στους ενδιαφερόμενους Ελληνες εκδότες έναν ενημερωτικό φάκελο για ό,τι αφορά την αγορά του βιβλίου τη Σερβία, ενώ ειδικά για τους Σέρβους εκδότες θα δημιουργήσει ένα ειδικό link στα σερβικά με κάθε χρήσιμη πληροφορία (για την αγορά του βιβλίου στην Ελλάδα, για τις ιδιαιτερότητες κάθε εκδότη, καθώς και μια ειδική έκδοση του Ithaca).

Κατά τις ιδίαν συναντήσεις της με τους Σέρβους εκδότες η Διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ διαπίστωσε το έντονο ενδιαφέρον τους (για παράδειγμα, Clio, Rad, Mono I manjana, Paradigma και Paidia) οι οποίοι τα τελευταία χρόνια -με σταθερότητα- μεταφράζουν ελληνικά έργα (Ζατέλη, Βαγενάς, Γιανναράς, Φωστιέρης, Βαρβέρης, Βασιλικός, Βιστωνίτης, Αρκάς κ.ά.).

 

 Από την τελετή παράδοσης-παραλαβής της «σκυτάλης» για την τιμώμενη χώρα στη ΔΕΒ Βελιγραδίου:
ο πρέσβης της Ελλάδας κ. Χρίστος Παναγόπουλος,  δεξιά ο πρέσβης της Ιαπωνίας
και στο βάθος ο σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού της Σερβίας κ. Joran Hamovic

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.