Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογισμός 2011
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δημοσιεύει τον απολογισμό δράσεων του 2011.

Η αγορά του βιβλίου με... αριθμούς
Το Παρατηρητήριο Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει ...   

Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου
Η νέα υπηρεσία του ΕΚΕΒΙ που ενημρώνει για όλες τις εξελίξεις στον τομέα του e-book.

Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία 
Kαινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

Εργαστήρι Βιβλίου
Εργαστήρια δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων, εικονογράφησης παιδικού βιβλίου (Αθήνα / Θεσσαλονίκη / e-learning).

Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών
Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά ελλήνων δημιουργών: βιβλίο, κινηματογράφος, θέατρο, χορός, εικαστικά και μουσική

λογοτεχνικές (ιστο)σελίδες
Το ΕΚΕΒΙ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες συγγραφείς που οργανώνει κάθε χρόνο, έχει δημιουργήσει μια σειρά από επετειακούς λογοτεχνικούς ιστότοπους: Νίκο Καββαδία, Στρατή Τσίρκα, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Γαβριήλ Πετζίκη, Μ. Καραγάτση...

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ για την «Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή προτάσεων για τη σύναψη έως δυο (2) συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για την παροχή των υπηρεσιών της διερμηνείας εκδηλώσεων και της μετάφρασης υλικού για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή πρότασης για την επιλογή έως τριάντα οκτώ (38) ατόμων για την παροχή του έργου της υποστήριξης της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013»


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Αναπαραγωγή, Διανομή και Μεταφορά Υλικού Προβολής της ΔΕΒΘ 2013»


Το 2009 η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Βελιγραδίου


Μετά την αποδοχή της πρόσκλησης από τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Μιχάλη Λιάπη να είναι η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην 54η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στο Βελιγράδι (τον Οκτώβριο του 2009), ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι, κ. Χρίστος Παναγόπουλος, παρέλαβε επίσημα τη σκυτάλη από τον Πρέσβη της Ιαπωνίας, τη φετινή τιμώμενη χώρα. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής έγινε χθες, τελευταία ημέρα της Έκθεσης. Ο Πρέσβης της Ελλάδας τόνισε τις ιδιαίτερες σχέσεις των δύο χωρών και υπογράμμισε τη σημασία να είναι η Ελλάδα τιμώμενη χώρα σε μια τόσο σημαντική Έκθεση που υποδέχεται 150.000 επισκέπτες κάθε χρόνο κι αποτελεί το μεγάλο ετήσιο γεγονός για το βιβλίο στη γειτονική χώρα, ειδικά τη χρονιά όπου θα εγκαινιαστεί η Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βελιγράδι.

Η κα Κατρίν Βελισσάρη, Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), ήταν παρούσα στην Έκθεση και συναντήθηκε με τον Έλληνα πρέσβη, τον Υπουργό Πολιτισμού της Σερβίας, τους οργανωτές της Έκθεσης καθώς και με τις αρχές της πόλης αφού το ΕΚΕΒΙ θα αναλάβει τη διοργάνωση της Ελλάδας τιμώμενης χώρας 2009. Το ΕΚΕΒΙ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του έργου αυτού, θα προσφέρει σύντομα στους ενδιαφερόμενους Ελληνες εκδότες έναν ενημερωτικό φάκελο για ό,τι αφορά την αγορά του βιβλίου τη Σερβία, ενώ ειδικά για τους Σέρβους εκδότες θα δημιουργήσει ένα ειδικό link στα σερβικά με κάθε χρήσιμη πληροφορία (για την αγορά του βιβλίου στην Ελλάδα, για τις ιδιαιτερότητες κάθε εκδότη, καθώς και μια ειδική έκδοση του Ithaca).

Κατά τις ιδίαν συναντήσεις της με τους Σέρβους εκδότες η Διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ διαπίστωσε το έντονο ενδιαφέρον τους (για παράδειγμα, Clio, Rad, Mono I manjana, Paradigma και Paidia) οι οποίοι τα τελευταία χρόνια -με σταθερότητα- μεταφράζουν ελληνικά έργα (Ζατέλη, Βαγενάς, Γιανναράς, Φωστιέρης, Βαρβέρης, Βασιλικός, Βιστωνίτης, Αρκάς κ.ά.).

 

 Από την τελετή παράδοσης-παραλαβής της «σκυτάλης» για την τιμώμενη χώρα στη ΔΕΒ Βελιγραδίου:
ο πρέσβης της Ελλάδας κ. Χρίστος Παναγόπουλος,  δεξιά ο πρέσβης της Ιαπωνίας
και στο βάθος ο σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού της Σερβίας κ. Joran Hamovic

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.