Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  

Κυκλοφόρησε επετειακό γραμματόσημο για το Έτος Καραγάτση
Τρίτη 1η Ιουλίου 2008

Επετειακό γραμματόσημο στο πλαίσιο του Έτους Καραγάτση 2008 κυκλοφόρησαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) ύστερα από σχετικό αίτημα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).

Το γραμματόσημο αναπαράγει γνωστό φωτογραφικό πορτρέτο του συγγραφέα από τον επιστήθιο φίλο του και ποιητή Ανδρέα Εμπειρίκο. Πρόκειται για γραμματόσημο που θα ταξιδεύει στη διάρκεια της χρονιάς φέροντας τη μορφή ενός από τους κορυφαίους εκπροσώπους της γενιάς του 1930 στην πεζογραφία. Με αυτόν τον ιδιαίτερο, φιλοτελικό τρόπο θα δίνεται η αφορμή σε ακόμη περισσότερους αναγνώστες να έρθουν σε επαφή, να γνωρίσουν και να εμβαθύνουν στο συγγραφικό έργο του.

Το ΕΚΕΒΙ, έχοντας αναλάβει τον συντονισμό των επετειακών εκδηλώσεων για τον Έτος Καραγάτση, απευθύνθηκε στα ΕΛΤΑ για την κυκλοφορία σχετικού γραμματοσήμου. Είναι η πρώτη φορά που το αίτημα γίνεται δεκτό, δημιουργώντας πλέον τις προϋποθέσεις για ανάλογη, μελλοντική συνεργασία με τα ΕΛΤΑ. Στόχος είναι η προβολή –μέσα από επετειακού τύπου γραμματόσημα- μερικών από τους σημαντικότερους δημιουργούς της νεοελληνικής γραμματείας.

Στη συγκεκριμένη περίσταση, το ΕΚΕΒΙ θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι συνετέλεσαν στον σχεδιασμό, την έκδοση και την κυκλοφορία του γραμματοσήμου. Ειδικότερα, τον πρόεδρο του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ κ. Άγγελο Μπρατάκο, την κα Μαρίνα Καραγάτση και τους κ.κ. Λεωνίδα Εμπειρίκο και Σταύρο Πετσόπουλο (εκδόσεις «Άγρα») για την ευγενική προσφορά-παραχώρηση της φωτογραφίας του συγγραφέα.

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.