Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ταυτότητα
Στόχοι και δράσεις
Απολογισμός δράσεων / Οικονομ. στοιχεία
Γραφείο Τύπου
Επικοινωνία
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  
 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γαλλοελληνικό πρόγραμμα στήριξης Ελλήνων και Γάλλων
συγγραφέων, μεταφραστών και εκδοτών 
 

 

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα που αντιμετωπίζει οικονομική κρίση το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου της Γαλλίας (CNL) υπέγραψε τον Ιούλιο του 2011 πρωτόκολλο συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου της Ελλάδας (EKEBI).

Η πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για τη χορήγηση υποτροφιών πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2012 ,με προεδρεύοντα τον κ. Jean-François Colosimo, Πρόεδρο του CNL.

Παρουσιάστηκαν 164 αιτήσεις ελλήνων συγγραφέων. Λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα των υποβληθέντων σχεδίων συγγραφής και την οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, ο Πρόεδρος του Κέντρου Βιβλίου της Γαλλίας (CNL) κ. Jean-François Colossimo αποφάσισε να αυξηθεί ο αριθμός των χορηγούμενων υποτροφιών. Τελικά, θα χορηγηθούν 4 υποτροφίες ύψους 7.000 € εκάστη και 14 υποτροφίες ύψους 3.500 € εκάστη.

Τιμητική υποτροφία/7.000€: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Στρατής Πασχάλης, Έρση Σωτηροπούλου, Φώτης Τερζάκης

Υποτροφία ενθάρρυνσης/3.500€: Γεώργιος Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Βασιλείου & Νικηφόρος Σταματάκης, Κώστας Καβανόζης, Στέργια Κάββαλου, Ιωάννα Μπουραζοπούλου, Χρήστος Οικονόμου, Ευτυχία Παναγιώτου, Κάλλια Παπαδάκη, Βασιλική Πέτσα, Αργυρώ Πιπίνη, Δημήτρης Σωτάκης, Κωστής Τσιάχας, Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου

Το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του CNL και του ΕΚΕΒΙ προβλέπει τη διοργάνωση επαγγελματικών συναντήσεων μεταξύ Γάλλων και Ελλήνων εκδοτών με σκοπό να ενθαρρύνει τους επαγγελματίες να γνωρίσουν καλύτερα την εκδοτική παραγωγή των δύο χωρών και να ενισχυθούν οι εμπορικές σχέσεις και συνεργασίες τους.

Ο πρώτος κύκλος συναντήσεων θα διεξαχθεί στο Παρίσι από 27 έως 29 Ιουνίου 2012 και θα είναι αφιερωμένος στον εκδοτικό τομέα των Επιστημών του Ανθρώπου. Διάφοροι Έλληνες εκδότες θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε αυτό τον κύκλο συναντήσεων με θέμα «Απαντάμε μαζί στην κρίση». Η πρώτη μέρα θα είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση της τρέχουσας κατάστασης των εκδόσεων στον τομέα των Επιστημών του Ανθρώπου στη Γαλλία και την Ελλάδα και στην παρουσίαση πρωτοβουλιών στο θέμα της ψηφιοποίησης. Επίσης, θα οργανωθούν συναντήσεις με υπεύθυνους για τα πνευματικά δικαιώματα από γαλλικούς εκδοτικούς οίκους, καθώς και επισκέψεις σε βιβλιοπωλεία.

Ο δεύτερος κύκλος συναντήσεων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το φθινόπωρο του 2012 και θα αφορά στη λογοτεχνία.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ., ισχύει για 2 έτη [Ιούλιος 2011-Ιούνιος 2013] παραμένει στη διάθεση των μεταφραστών και των εκδοτών που επιθυμούν να υποβάλουν τα αιτήματά τους (για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του ΕΚΕΒΙ και του CNL).

 

 

To topPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.