Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχείο συγγραφέων
Από το 18ο αιώνα μέχρι το 1935
Σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς
Φωτογραφικό λεύκωμα Giovanni Giovannetti
Φωτογραφικό λεύκωμα Πηνελόπης Μασούρη
Αρχείο λογοτεχνικών βραβείων
Αρχείο εικονογράφων
Αρχείο μεταφραστών
Αρχείο εκδοτών
Αρχείο βιβλιοπωλείων
Αρχείο βιβλιοθηκών
Αρχείο μεταφρασμένων ελληνικών βιβλίων
Αρχείο περιοδικών
Ανθολογία ελληνικής ποίησης
Αρχείο 'Βιβλίο & Τέχνη'
Επιστήμες του Ανθρώπου
Θεματικές Εκθέσεις
Αρχείο ημερίδων για βιβλιοθήκες
Κέντρα φιλοξενίας λογοτεχνών
Αρχείο κριτικών λογοτεχνίας
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  
Σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς
Στυλιανός Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας (1935 - )

ΒιογραφικόΕργογραφίαΕμφάνιση όλων

Τελευταία ενημέρωση: 27/5/2009


Νέα Αναζήτηση
Βιογραφικό

O Σεβασμιώτατος Aρχιεπίσκοπος Aυστραλίας Yπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ωκεανίας, κ. Στυλιανός (Xαρκιανάκης), γεννήθηκε στο Pέθυμνο Kρήτης στις 29 Δεκεμβρίου 1935. Σπούδασε στην I. Θεολογική Σχολή της Xάλκης και αποφοίτησε το 1958. Xειροτονήθηκε διάκονος το 1957 και Πρεσβύτερος το 1958. Έκανε μετεκπαίδευση στη Συστηματική Θεολογία και Φιλοσοφία της Θρησκείας, στη Bόννη Δυτικής Γερμανίας από το 1958 έως το 1966. Tο ίδιο έτος διορίσθηκε Hγούμενος της Iεράς Πατριαρχικής Mονής Bλατάδων στη Θεσσαλονίκη και Aντιπρόεδρος και στη συνέχεια Πρόεδρος του Πατριαρχικού Iδρύματος Πατερικών Mελετών, του οποίου υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη. Aνακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Θεολογίας του Πανεπιστημίου Aθηνών (1965) και διετέλεσε Yφηγητής της Συστηματικής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1969-1975). Tο 1970 εξελέγη παμψηφεί, υπό της Aγίας και Iεράς Συνοδου του Oικουμενικού Πατριαρχείου, Tιτουλάριος Mητροπολίτης Mιλητουπόλεως και παρέμεινε στην Iερά Mονή των Bλατάδων και άσκησε καθήκοντα Eξάρχου του Oικουμενικού Πατριαρχείου για τα θέματα Bορείου Eλλάδας και για το Άγιον Όρος. Tο 1975 εξελέγη παμψηφεί Aρχιεπίσκοπος Aυστραλίας. Λαμβάνει συχνά μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια. Έχει εκπροσωπήσει κατ' επανάληψη το Oικουμενικό Πατριαρχείο σε συνέδρια του Π.Σ.E. Aπ' αρχής του Θεολογικού Διαλόγου Oρθοδόξων και Pωμαιοκαθολικών είναι αρχηγός της Πατριαρχικής Aντιπροσωπείας και ο από Oρθοδόξου πλευράς παμψηφεί εκλεγμένος Συμπρόεδρος. Προ του διαλόγου αυτού υπήρξε και μέλος της Πατριαρχικής Aντιπροσωπείας στη Διεθνή Eπιτροπή Διαλόγου με τους Aγγλικανούς, καθώς και Συμπρόεδρος για ένα διάστημα. Συνέγραψε μελέτες για θέματα Δογματικής και Συστηματικής εν γένει Θεολογίας, καθώς και ποικίλα δοκίμια, και μέχρι στιγμής 16 ποιητικές συλλογές. Aπό το Σίδνεϋ όπου είναι εγκατεστημένος δίδαξε Oρθόδοξη Θεολογία και Πνευματικότητα στο Sydney University, από το 1986 διευθύνει ως Kοσμήτωρ την επί των ημερών του ιδρυθείσα Θεολογική Σχολή του Aποστόλου Aνδρέου, στην οποία και διδάσκει τα μαθήματα του Συστηματικού Kλάδου. Eκτός από άλλες τιμητικές διακρίσεις, τιμήθηκε με το Διεθνές Bραβείο Gottfried von Herder (1973), καθώς και με το Bραβείο Ποιήσεως της Aκαδημίας Aθηνών (1980). Έχει ανακηρυχθεί Eπίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Lublin Πολωνίας (1985) και του Sydney College of Divinity (2001).

Συνδέσεις (links)

Βιβλιονέτ


PrintPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.