Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχείο συγγραφέων
Από το 18ο αιώνα μέχρι το 1935
Σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς
Φωτογραφικό λεύκωμα Giovanni Giovannetti
Φωτογραφικό λεύκωμα Πηνελόπης Μασούρη
Αρχείο λογοτεχνικών βραβείων
Αρχείο εικονογράφων
Αρχείο μεταφραστών
Αρχείο εκδοτών
Αρχείο βιβλιοπωλείων
Αρχείο βιβλιοθηκών
Αρχείο μεταφρασμένων ελληνικών βιβλίων
Αρχείο περιοδικών
Ανθολογία ελληνικής ποίησης
Αρχείο 'Βιβλίο & Τέχνη'
Επιστήμες του Ανθρώπου
Θεματικές Εκθέσεις
Αρχείο ημερίδων για βιβλιοθήκες
Κέντρα φιλοξενίας λογοτεχνών
Αρχείο κριτικών λογοτεχνίας
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  
Σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς
Βιρβίλλης Ζήσιμος (1930 - )

ΒιογραφικόΕργογραφίαΜεταφράσειςΆλλες ΕκδόσειςΕμφάνιση όλων

Τελευταία ενημέρωση: 22/8/2013


Νέα Αναζήτηση
Βιογραφικό

Ο Ζήσιμος Βιρβίλλης γεννήθηκε στην Πάτμο το 1930. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και Αριστούχος της Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.
Κάτοχος της Ιταλικής Γλώσσας και Στοιχείων της Γαλλικής και Αγγλικής. Δίδαξε Θεολογικά και Φιλολογικά Μαθήματα σε ιδιωτικά και δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στις Σχολές Μετεκπαιδεύσεως Εφέδρων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Β.Ν. στο Κέντρο Ναυτικής Εκπαιδεύσεως, στου Σκαραμαγκά. Σήμερα είναι Επίτιμος Λυκειάρχης.
Χρημάτισε Έφορος - Γραμματεύς της Γενικής Εφορείας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και συνεργάτης στα περιοδικά του Σώματος «Ο πρόσκοπος» και «Ο κρίκος των βαθμοφόρων» και του περιοδικού «Πάντα εμπρός» του Σώματος Προσκόπων Κύπρου.
Είναι κάτοχος Πτυχίων διαφόρων Σχολών Προσκοπικής Εκπαιδεύσεως και της Ανωτάτης Προσκοπικής Εκπαιδεύσεως «Δ. Δ. Διακριτικού Δάσους».
Χρημάτισε Ειδικός Γραμματέας της Δωδεκανησιακής Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας (Δ.Ι.Λ.Ε.), τρεις φορές μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου των Απανταχού Πατμίων «Εμμανουήλ Ξάνθος ο φιλικός». Μέλος του Δ.Σ. και Ταμίας του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Ρακοσυλλέκται της Αγάπης» (Ιδρυτικής ο Γάλλος Κληρικός και Ανθρωπιστής Αββά Πιέρ).
Είναι Μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών. Χρημάτισε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νεότητος και Διευθυντής Συντάξεως του περιοδικού του.
Είναι ιδρυτικό Μέλος και πρώτος Πρόεδρος του Συνδέσμου των Φοιτησάντων στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή.
Από μαθητής έγραφε και δημοσίευε σε διάφορα Αθηναϊκά και Επαρχιακά περιοδικά και εφημερίδες στίχους και πεζά. Στη συνέχεια ποιήματα και άρθρα, χρονογραφήματα, μεταφράσεις και μελέτες, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά.
Συνεργάστηκε στη «Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια των Νέων» και τη «Νέα Εγκυκλοπαίδεια» (Χάρη Πάτση), στον Τόμο «Γενικός Οδηγός του Γραπτού Λόγου» και στις Σχολικές Εκδόσεις του Εκδοτικού Οίκου Ι. Ρώσση (μεταφράσεις από τα αρχαία, αναλύσεις Νεοελληνικών Λογοτεχνημάτων, Λεξικά, Υποδείγματα Εκθέσεων κ.ά).
Ίδρυσε και διεύθυνε τα περιοδικά «Το ατρόμητο ελληνόπουλο» και «Τα αστέρια του γηπέδου», των οποίων την κυκλοφορία απαγόρευσε η Χούντα του 1967. Χρημάτισε Διευθυντής Συντάξεως των Περιοδικών «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Νεότητος», «Πατμιακά Χρονικά» (Περιοδικό - Πρώτη Περίοδος), «Ο Όσιος Νικών ο Μετανοείτε» και «Πατμιακές Σελίδες».
Ίδρυσε και διεύθυνε τους εκδοτικούς οίκους «Ο Πλάτων» και «Παιδικός Παράδεισος».

Συνδέσεις (links)

Βιβλιονέτ


PrintPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.