|  | |  |
 |
02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ | Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων. |  |
07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ | Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής.
Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ. |  |
|
| |
|
ITHACA Online |
Local ingredients and influences from as far afield as Venice and Byzantium via Crete are the keynotes of Niovi’s Recettes: Authentic Cephalonian Recipes by Niovi Fotinatou-Kabitsi. Many of the delicacies here come from recipe books individually compiled by the island’s women; all of them reflect a long tradition of using fresh produce, fish, game and poultry to make mouth-watering food. Fans of Greek cuisine will recognise subtle changes rung on old favourites – artichoke pie, stews of hare, rabbit and cockerel – while meeting less familiar delicacies – potato dumplings, fisherman’s meze and bread rolls with mince meat. Fruit is a basic in Cephalonian sweets such as quince paste pears, and in the island’s home-made ‘rossoli’ liqueurs. Who could resist the lemon and vanilla flavoured Excelsior? Chapters on traditional celebrations and local products including the renowned Robola wine add a helpful context to this bilingual English–Greek edition from the series Guides to Taste.
 | Copyright: Eikon Publishing 57 Zoodohou Pigis Str. 10681 Athens Tel.: +30 210 3303200 Fax: +30 210 3303600 Web site: www.eikon.gr |  |
|
|
|