|  | |  |
 |
02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ | Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων. |  |
07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ | Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής.
Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ. |  |
|
| |
|
ITHACA Online |
Issued last year and already in its ninth edition, The 100 Best Greek Recipes by Yiannis Geldis has found its mark. The secret is a happy combination of well-loved recipes, clear presentation - one dish to every two-page spread - and the tip the author adds to each set of instructions on how to make the dish easier, tastier or just different. Greeks who have grown up with this cuisine have embraced the book, and foreigners who may only be acquainted with the rather limited and far from traditional fare on offer at summer holiday resorts will enjoy this encounter with the real thing. Prawn patties, tomatoes stuffed with octopus and rice, lamb with artichokes, cod with garlic sauce, sardines cooked in vine leaves and hunter’s pie are some of the delectables from around the Greek-speaking world. Photographs by Konstantinos Kafiris illustrate the basic stages of preparation and the finished product.
 | Copyright: Ellinika Grammata & Yiannis Geldis 59, E. Benaki Street 106 81 Athens Tel.: + 30 210 3891800 Fax: + 30 210 3303878 Website: www.ellinikagrammata.gr E-mail: info@ellinikagrammata.gr |  |
|
|
|