|  | |  |
 |
02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ | Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων. |  |
07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ | Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής.
Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ. |  |
|
| |
|
ITHACA Online |
Her native village of Kyrtoni in mainland Greece is where chef Dina Nikolaou learned to love good food. Reminiscences of those days spice her late book, which goes back to the flavours that came from her mother’s kitchen. This is the real deal; food cooked at home from local produce and in season. Everyday cuisine in Kyrtoni is still based on items made at home: yoghurt, olive bread, pasta, raisin bread, sun-dried tomatoes and preserved fruit. Spring foods range from Lenten fare – think octopus with pasta and oven-baked chick peas – to a festive food. Easter treats include lamb liver stuffed into kidney casings and served with a yoghut sauce, and lamb cooked in greaseproof paper with carrot and graviera cheese. Fish, seafood and crisp salads star in summer; in autumn there’s pumpkin pie and wild hare stew; while winter is time for satisfying spinach and walnut pies.
 | Copyright: Fereniki Editions 26-28 Spefsippou Street 106 75 Athens Tel.: +30 210 7270043 Fax: +30 210 7220170 E-mail: fereniki@fereniki.com Web site: www.fereniki.com |  |
|
|
|