|  | |  |
 |
02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ | Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων. |  |
07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ | Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής.
Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ. |  |
|
| |
|
ITHACA Online |
| Yiannis Geldis
278pp. Erevnites, 2007 ISBN: 978-960-368-390-2 ISBN13: 978-960-368-390-2
|
You will have eaten feta in the dish known as Greek salad, but have you ever thought of trying it for dessert with dried figs and cashew nuts, in a cherry cheesecake or a bitter chocolate soufflé? These are just some of the inventive uses to which popular chef Yiannis Geldis puts feta in his latest book. His 120 recipes range from the familiar stuffed peppers, hot cheese spread and cheese and spinach pie, to alternatives of classic dishes – linguini with garlic, feta and olives, and the unexpected – pannacotta of feta with honey and thyme, all of them delicious. Feta, traditionally made in certain parts of Greece from goats’ milk or a mix of sheep and goats’ milk that has been cured in brine, has won a Protected Designation of Origin from the European Union. Now Geldis wants to make feta used more widely and imaginatively.
 | Copyright: Yiannis Geldis & Erevnites Rublications 3-5, Anaxagora Street 105 52 Athens Tel.: + 30 210 5234232 Fax: + 30 210 5241863 E-mail: erevnites@otenet.gr Website: www.erevnites.gr |  |
|
|
|