Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογισμός 2011
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δημοσιεύει τον απολογισμό δράσεων του 2011.

Η αγορά του βιβλίου με... αριθμούς
Το Παρατηρητήριο Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει ...   

Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου
Η νέα υπηρεσία του ΕΚΕΒΙ που ενημρώνει για όλες τις εξελίξεις στον τομέα του e-book.

Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία 
Kαινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

Εργαστήρι Βιβλίου
Εργαστήρια δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων, εικονογράφησης παιδικού βιβλίου (Αθήνα / Θεσσαλονίκη / e-learning).

Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών
Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά ελλήνων δημιουργών: βιβλίο, κινηματογράφος, θέατρο, χορός, εικαστικά και μουσική

λογοτεχνικές (ιστο)σελίδες
Το ΕΚΕΒΙ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες συγγραφείς που οργανώνει κάθε χρόνο, έχει δημιουργήσει μια σειρά από επετειακούς λογοτεχνικούς ιστότοπους: Νίκο Καββαδία, Στρατή Τσίρκα, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Γαβριήλ Πετζίκη, Μ. Καραγάτση...

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ για την «Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή προτάσεων για τη σύναψη έως δυο (2) συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για την παροχή των υπηρεσιών της διερμηνείας εκδηλώσεων και της μετάφρασης υλικού για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή πρότασης για την επιλογή έως τριάντα οκτώ (38) ατόμων για την παροχή του έργου της υποστήριξης της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013»


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Αναπαραγωγή, Διανομή και Μεταφορά Υλικού Προβολής της ΔΕΒΘ 2013»


Διαγωνισμός παιδικού παραμυθιού (συμμετοχές έως 14/09/07)
Στo πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Έτους Ίσων Ευκαιριών για όλους-2007, το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση και η καταπολέμηση των διακρίσεων», το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας προκηρύσσει διαγωνισμό συγγραφής παιδικού παραμυθιού. Το παραμύθι θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από οκτώ μέχρι δώδεκα ετών με σκοπό να αποκτήσουν μια ιδέα για το τι σημαίνει ισότητα μεταξύ των ανθρώπων και να γνωρίσουν κάποιες έννοιες, όπως είναι το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση και οι διακρίσεις λόγω φύλου, φυλής ή εθνικής καταγωγής, θρησκείας, αναπηρίας και ηλικίας.
Διαγωνισμός συγγραφής δοκιμίου με θέμα "Ο ρόλος της Ευρώπης στο παγκόσμιο περιβάλλον"
"Τόπος: Εγγονόπουλος": θεματική-ερευνητική έκθεση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (18/5-29/7/07)
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου
διοργανώνουν την θεματική – ερευνητική έκθεση, με τίτλο:

«Τόπος : Εγγονόπουλος»

στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου
«ΝΙΚΟΣ ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟΣ (1907-1985) εκατό χρόνια από τη γέννησή του»

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 18 Μαΐου έως τις 29 Ιουλίου 2007
Απολογισμός της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης
1. Η έκθεση μεγάλωσε
Το πιστοποιούν οι αριθμοί -Περισσότερος χώρος, περισσότερα βιβλία, περισσότεροι εκθέτες, περισσότεροι επισκέπτες, γεμάτες οι αίθουσες εκδηλώσεων: 12.000 τμ, 50.000 βιβλία, 400 εκδότες, 47 χώρες, 70.000 επισκέπτες και 19.000 άτομα παρακολούθησαν τις 150 εκδηλώσεις.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε την 4η Διεθνή Έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης (17/05/07)
Τη μεγάλη σημασία του Βιβλίου στη σύγχρονη εποχή, ως μοναδικού τρόπου καλλιέργειας της «τέχνης της σκέψης» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, κατά την τελετή εγκαινίων της «4ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου», που άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, ως μία εκδήλωση που έχει κατακτήσει επάξια μια ξεχωριστή θέση στη συνείδηση και την καρδιά όχι μόνο των ανθρώπων που αγαπούν το βιβλίο, αλλά όλων των Ελλήνων.
Βραβεία επιστημονικού βιβλίου της Euroscience (συμμετοχές έως 30/6/07)
Το ελληνικό παράρτημα της Euroscience, εθνικό σημείο επαφής για τη θεματική «Η επιστήμη στην Κοινωνία» του 7ου Προγράμματος Πλαισίου της Ευρωπαικής Επιτροπής, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων για τα βραβεία επιστημονικού βιβλίου.

Τα βραβεία απονέμονται σε εκδοτικούς οίκους, που έχουν συνεισφέρει ουσιαστικά στην προώθηση της επιστημονικής γνώσης στην Ελλάδα. Οι κατηγορίες των βραβείων είναι:
α) θετικές επιστήμες β) νομικά – οικονομία γ) ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες δ) παιδικό επιμορφωτικό βιβλίο ε) πολιτική – ιστορία στ) τεχνολογία ζ) ιατρική – βιολογία
Βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου 2007 (συμμετοχές: 20/2-30/6/07)
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) προκηρύσσει για τρίτη χρονιά διαγωνισμό για τα Βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου, ένα για ταινία μεγάλου μήκους και ένα για ταινία μικρού μήκους. Πρόκειται για ένα θεσμό που απευθύνεται σε –νέους κυρίως- δημιουργούς και φιλοδοξεί να τους ωθήσει να στραφούν προς την ελληνική λογοτεχνία που προσφέρει πλούσια θεματογραφία και στέρεη βάση για τη συγγραφή σεναρίων.
Ξένοι συγγραφείς στην 4η ΔΕΒΘ
Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης ΔΕΒΘ 2007: Παρουσίαση προγράμματος (17-20/5/07)
Η 4η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 17 στις 10 το πρωί και ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής 20 Μαΐου 2007.
Τα εγκαίνια θα τελέσει η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας την Πέμπτη 17 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα.
Ν. Εγγονόπουλος: καμπάνια για την παγκόσμια ημέρα ποίησης (19/03 - 21/04/07)
Η ποίηση φέτος γιορτάζει με πρωταγωνιστή τον μεγάλο έλληνα υπερρεαλιστή της ποίησης και της ζωγραφικής που σημάδεψε με το έργο του την ελληνική τέχνη του 20ου αιώνα συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανανέωσή της: τον Νίκο Εγγονόπουλο.

Το 2007 είναι μια χρονιά αφιερωμένη στον σημαντικό αυτό εκπρόσωπο της πρωτοποριακής γενιάς του ’30, με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννησή του. Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με άλλους φορείς έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του έτους, που δίνουν την ευκαιρία στους μελετητές και στο ευρύ κοινό να ξαναδούν με νέα ματιά και να επανεκτιμήσουν το σημαντικό ποιητικό και ζωγραφικό έργο του.
«Εγγονόπουλος 2007: ωραίος σαν Έλληνας» Έκθεση στο αεροδρόμιο (20/2 - 20/4/07)
Μια έκθεση-αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Νίκου Εγγονόπουλου με τίτλο «Εγγονόπουλος 2007: ... ωραίος σαν Έλληνας» θα μπορούν να επισκεφθούν οι επιβάτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 20 Απριλίου 2007, στο πλαίσιο του εορτασμού των εκατό χρόνων από τη γέννησή του
ΒΙΒΛΙΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ στο "Εργαστήρι του βιβλίου" (Φεβρ.-Μάρτιος 2007)
"ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ": 3ος κύκλος σεμιναρίων (Φεβρ.-Μάιος 2007)
Τα μαθήματα του τρίτου κύκλου σεμιναρίων που οργανώνει το ΕΚΕΒΙ στο «Εργαστήρι του βιβλίου» ξεκινούν στις 20 Φεβρουαρίου και διαρκεί μέχρι τις 7 Μαΐου 2007.

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές από τις 15 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2007. Αιτήσεις θα βρείτε στον κόμβο του ΕΚΕΒΙ www.ekebi.gr και στο γραφείο κοινού του ΕΚΕΒΙ στη Στοά του Βιβλίου (πληροφορίες: τηλ.: 210-9200300, e-mail: info@ekebi.gr).
Πρότυπη Λέσχη Ανάγνωσης στο «Τρένο στο Ρουφ»
Μια πρότυπη Λέσχη Ανάγνωσης με θέμα «Η γοητεία των κλασικών και οι απολαύσεις της αργής ανάγνωσης» διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στο πλαίσιο της καμπάνιας για τη διάδοση του βιβλίου και της ανάγνωσης.

Η Λέσχη που πραγματεύεται την επικαιρότητα της αρχαιότητας μέσα από την ανάγνωση των κλασικών κειμένων θα λειτουργεί μια Κυριακή κάθε μήνα, από τις 11.00 έως τις 14.00, ξεκινώντας από την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2007.
Οι συναντήσεις θα γίνονται στο μουσικό βαγόνι Orient Express, στο «Τρένο στο Ρουφ», με την ευγενική παραχώρηση της καλλιτεχνικής εταιρείας ΑΞΑΝΑ. Πρόκειται για ένα αυθεντικό βαγκόν-ρεστοράν από το μυθικό τρένο του 1924, πλήρως αναπαλαιωμένο από την Τατιάνα Λύγαρη. ( http://www.totrenostorouf.gr)
Η Ρέα Γαλανάκη κέρδισε το "Βραβείο Αναγνωστών - Ελληνικό μυθιστόρημα 2006"
«Είναι μια διαφορετική αίσθηση αυτό το βραβείο, ακριβώς γιατί προέρχεται από έγκυρο φορέα και απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Είναι ένα βραβείο εμπιστοσύνης των αναγνωστών προς τον συγγραφέα του» είπε η φετινή νικήτρια του «Βραβείου Αναγνωστών» Ρέα Γαλανάκη ευχαριστώντας συγκινημένη το κοινό που ψήφισε το βιβλίο της «Αμίλητα βαθιά νερά» των εκδόσεων Καστανιώτη.
« Προηγούμενη   8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26   Επόμενη »
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.