Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογισμός 2011
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δημοσιεύει τον απολογισμό δράσεων του 2011.

Η αγορά του βιβλίου με... αριθμούς
Το Παρατηρητήριο Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει ...   

Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου
Η νέα υπηρεσία του ΕΚΕΒΙ που ενημρώνει για όλες τις εξελίξεις στον τομέα του e-book.

Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία 
Kαινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

Εργαστήρι Βιβλίου
Εργαστήρια δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων, εικονογράφησης παιδικού βιβλίου (Αθήνα / Θεσσαλονίκη / e-learning).

Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών
Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά ελλήνων δημιουργών: βιβλίο, κινηματογράφος, θέατρο, χορός, εικαστικά και μουσική

λογοτεχνικές (ιστο)σελίδες
Το ΕΚΕΒΙ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες συγγραφείς που οργανώνει κάθε χρόνο, έχει δημιουργήσει μια σειρά από επετειακούς λογοτεχνικούς ιστότοπους: Νίκο Καββαδία, Στρατή Τσίρκα, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Γαβριήλ Πετζίκη, Μ. Καραγάτση...

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ για την «Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή προτάσεων για τη σύναψη έως δυο (2) συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για την παροχή των υπηρεσιών της διερμηνείας εκδηλώσεων και της μετάφρασης υλικού για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή πρότασης για την επιλογή έως τριάντα οκτώ (38) ατόμων για την παροχή του έργου της υποστήριξης της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013»


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Αναπαραγωγή, Διανομή και Μεταφορά Υλικού Προβολής της ΔΕΒΘ 2013»


Το ΕΚΕΒΙ βράβευσε τη καλύτερη βιτρίνα βιβλιοπωλείου
Με ενδιαφέρουσες συμμετοχές και νικητή την πιο ευφάνταστη βιτρίνα έκλεισε ο διαγωνισμός βιτρίνας που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στο πλαίσιο την της 1ης Έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου με στόχο την προώθηση της ανάγνωσης και την ευρύτερη προβολή του παιδικού και εφηβικού βιβλίου.
"ΕΤΟΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ" το 2008 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΕΚΕΒΙ
Έτος Καραγάτση ανακηρύσσεται το 2008 αφού συμπληρώνονται εκατό  χρόνια από τη γέννηση τουσημαντικού αυτού συγγραφέα που στο σύντομο  διάστημα της ζωής του (1908-1960, 52 μόλις χρόνια) μας άφησε ένα εντυπωσιακό σε  έκταση και σπουδαιότητα έργο.
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2008 (2 Απριλίου)
Το ΕΚΕΒΙ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, αλλά και καθημερινά λειτουργώντας ένα πλούσιο πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα.
Βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου 2008
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) προκηρύσσει για τέταρτη χρονιά διαγωνισμό για τα Βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου, ένα για ταινία μεγάλου μήκους και ένα για ταινία μικρού μήκους. Πρόκειται για ένα θεσμό που απευθύνεται σε - νέους κυρίως - δημιουργούς και φιλοδοξεί να τους ωθήσει να στραφούν προς την ελληνική λογοτεχνία που προσφέρει πλούσια θεματογραφία και στερεή βάση για τη συγγραφή σεναρίων.
To EKEBI γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2008
Με ένα αφιέρωμα στην ελληνική πολιτική ποίηση έχει  επιλέξει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) να γιορτάσει φέτος την Παγκόσμια  Ημέρα Ποίησης  (21 Μαρτίου) οργανώνοντας  εκδηλώσεις και δράσεις που προβάλουν την ελληνική ποίηση και τους δημιουργούς  της.
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η 1η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου(1-4/02/08)
Περισσότεροι από 100.000 παιδιά, γονείς, παππούδες, εκπαιδευτικοί, άνθρωποι του βιβλίου, την επισκέφθηκαν στη διάρκεια των τεσσάρων ημερών. Η Έκθεση ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, ακόμα και τις πιο αισιόδοξες.
"Το εργαστήρι του βιβλίου" ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΑΝΟΙΞΗ 2008(αιτήσεις έως 6/2/2008)
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα εαρινά μαθήματα του «Εργαστηρίου του βιβλίου» που θα πραγματοποιηθούν από τις 11 Φεβρουαρίου έως τις 18 Απριλίου 2008.
Το ΕΚΕΒΙ παρουσίασε το πρόγραμμα του 2008
Το πρόγραμμα δράσεων του 2008 παρουσίασε στους δημοσιογράφους η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) κυρία Κατρίν Βελισσάρη αφού πρώτα έκανε έναν σύντομο απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γραμματέας του Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ και συγγραφέας κύριος Διονύσης Μαγκλιβέρας.

Στον Ανδρέα Μήτσου το Βραβείο Αναγνωστών 2007
Το ΕΚΕΒΙ απένειμε το Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου 2007
Το Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου για ταινία μεγάλου μήκους (ύψους 7.000 ευρώ) απένειμε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Το Βραβείο απέσπασε η Άννα Γαρεφαλάκη για το σενάριο «Σκέλεθρας» που είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Κύπριου συγγραφέα Νίκου Νικολαΐδη, το οποίο σενάριο σύμφωνα με την Επιτροπή «είναι μία δημιουργική διασκευή που αποδίδει με οξυδέρκεια και ευαισθησία το πνεύμα του συγγραφέα».
Τιμητική μνεία απονεμήθηκε στην Κλειώ Κολοκυθά για το σενάριο «Μεντόλ» που βασίστηκε στο «Μενεξεδένιο Μπουκετάκι» του Γρηγορίου Ξενόπουλου.
Επιστημονικό συνέδριο «Νίκος Εγγονόπουλος: ο ζωγράφος και ο ποιητής» (23-24/11/07)
Το συνέδριο με τίτλο: «Νίκος Εγγονόπουλος: ο ζωγράφος και ο ποιητής» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2007 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη-Κτήριο οδού Πειραιώς με τη συμμετοχή 30 περίπου μελετητών του έργου του που επιχειρούν να επανεξετάσουν τη διττή παρουσία του κορυφαίου υπερρεαλιστή ως ζωγράφου και ως ποιητή.
ΒΙΒΛΙΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: "διαβάζοντας τις εικόνες" - δωρεάν εργαστήρια για μαθητές
Νέο πρόγραμμα του ΕΚΕΒΙ για την υποστήριξη εκδηλώσεων στα βιβλιοπωλεία
Στο πλαίσιο της πολιτικής του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) για την υποστήριξη των επαγγελματιών του βιβλίου, εγκαινιάζεται το «Πρόγραμμα στήριξης εκδηλώσεων στα βιβλιοπωλεία» που ξεκινά από τον Οκτώβριο του 2007.
2007, μια χρονιά αφιερωμένη στον ΝΙΚΟ ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟ (Πρόγραμμα εκδηλώσεων)
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννησή του και αναγνωρίζοντάς τον ως έναν σπουδαίο δημιουργό που σημάδεψε την ελληνική τέχνη του 20ού αιώνα, διοργανώνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠΠΟ), ένα πρόγραμμα ποικίλων εκδηλώσεων που έχουν σκοπό να φωτίσουν καλύτερα το έργο του και συγχρόνως να το φέρουν σε επαφή με το ευρύτερο κοινό. Για την υλοποίηση του προγράμματος το ΕΚΕΒΙ συνεργάστηκε με άλλους φορείς και οργανισμούς, όπως το Μουσείο Μπενάκη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ειδικά η καμπάνια της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ, της ΤΡΑΜ Α.Ε., του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ και τη συμβολή των ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΟΣΕ, ΚΤΕΛ.
Το ΕΚΕΒΙ απένειμε το Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου για ταινία μικρού μήκους
Η διασκευή του διηγήματος Άλλα Κουφάρια του Δημοσθένη Βουτυρά (τόμος Άπαντα, τ. Β’) από τον νεαρό σεναριογράφο Οδυσσέα Σταυράκη κέρδισε το Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου ταινίας μικρού μήκους, που απένειμε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του 30ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
« Προηγούμενη   7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26   Επόμενη »
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.