Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογισμός 2011
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δημοσιεύει τον απολογισμό δράσεων του 2011.

Η αγορά του βιβλίου με... αριθμούς
Το Παρατηρητήριο Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει ...   

Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου
Η νέα υπηρεσία του ΕΚΕΒΙ που ενημρώνει για όλες τις εξελίξεις στον τομέα του e-book.

Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία 
Kαινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

Εργαστήρι Βιβλίου
Εργαστήρια δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων, εικονογράφησης παιδικού βιβλίου (Αθήνα / Θεσσαλονίκη / e-learning).

Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών
Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά ελλήνων δημιουργών: βιβλίο, κινηματογράφος, θέατρο, χορός, εικαστικά και μουσική

λογοτεχνικές (ιστο)σελίδες
Το ΕΚΕΒΙ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες συγγραφείς που οργανώνει κάθε χρόνο, έχει δημιουργήσει μια σειρά από επετειακούς λογοτεχνικούς ιστότοπους: Νίκο Καββαδία, Στρατή Τσίρκα, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Γαβριήλ Πετζίκη, Μ. Καραγάτση...

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ για την «Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή προτάσεων για τη σύναψη έως δυο (2) συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για την παροχή των υπηρεσιών της διερμηνείας εκδηλώσεων και της μετάφρασης υλικού για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή πρότασης για την επιλογή έως τριάντα οκτώ (38) ατόμων για την παροχή του έργου της υποστήριξης της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013»


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Αναπαραγωγή, Διανομή και Μεταφορά Υλικού Προβολής της ΔΕΒΘ 2013»


Ημερίδα με θέμα "Kαινοτόμες υπηρεσίες για Βιβλιοθήκες, Αρχεία και Μουσεία" στην 3η ΔEBΘ
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα «Δημιουργώντας το μέλλον: καινοτόμες υπηρεσίες για Βιβλιοθήκες, Αρχεία και Μουσεία» την Πέμπτη 25 Μαΐου 2006 στη Θεσσαλονίκη.
29η Γιορτή Βιβλίου: Πρόγραμμα εκδηλώσεων - Συμμετοχή του ΕΚΕΒΙ
Στις 13, 20 και 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η πέμπτη ενότητα της σειράς εκδηλώσεων «Βιβλιοπαιχνίδια» με τίτλο «Παραμύθια και παραμυθάδες στη σκιά της Ακρόπολης» που διοργανώνει το του Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), στο πλαίσιο της 29ης Γιορτής Βιβλίου.
«Η δομή της αφήγησης και η περίληψη ως εργαλείο του συγγραφέα» ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ (25/5 - 29/6/06)
Στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων συγγραφικής τέχνης που πραγματοποιούνται στο «Εργαστήρι του βιβλίου», το Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) διοργανώνει σε συνεργασία με τον συγγραφέα Απόστολο Δοξιάδη έκτακτο σεμινάριο με θέμα: «Η δομή της αφήγησης και η περίληψη ως εργαλείο του συγγραφέα», διάρκειας έξι εβδομάδων (25 Μαΐου έως 29 Ιουνίου 2006).
Το ελληνικό βιβλίο ταξιδεύει στις Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου (Μάρτιος - Μάιος 2006)
Με την πολύτιμη θεσμική συνεργασία της Διεύθυνσης Γραμμάτων του ΥΠΠΟ και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), η Π.Ο.Ε.Β. παρουσιάζει και φέτος το πρώτο μέρος των Διεθνών Εκθέσεων τις οποίες συνδιοργανώνουμε με όραμα και στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή και προώθηση της Σύγχρονης Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής.
Φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης "Διαβάζω παντού" στο Ζάππειο (31/03 - 02/04/06)
Η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ κ. Κατρίν Βελισσάρη εγκαινίασε την έκθεση "Διαβάζω παντού" καλωσορίζοντας τους μαθητές από σχολεία της Αττικής που είχαν κατακλύσει τις αίθουσες του Ζαππείου Μεγάρου (Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 12.00 η ώρα). Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για τους μικρούς αναγνώστες μέχρι και την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, με πολλές εκδηλώσεις, παιχνίδια και χιλιάδες βιβλία.
Εβδομάδα κουκλοθεάτρου στο ΕΚΕΒΙ (20 - 24/03/06)
Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου (21 Μαρτίου), η UNIMA-ΕΛΛΑΣ (Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου) και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου σας προσκαλούν σε μια έκθεση θεατρικής κούκλας που θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΕΒΙ από τη Δευτέρα 20 έως την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2006.
Σε μετάφραση του Οδ. Ελύτη απονέμεται το Ελληνογερμανικό Βραβείο Μετάφρασης 2005
Στον Günter Dietz για την μετάφραση του έργου «Ανοιχτά χαρτιά» του Οδυσσέα Ελύτη απονέμεται σήμερα 8 Δεκεμβρίου 2006, στο «Σπίτι της Λογοτεχνίας» (Literaturhaus) του Μονάχου, το «Ελληνογερμανικό Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2005».
Η short list για το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 2006 (ΣΚΑΪ 100.3 - ΕΚΕΒΙ)
Προκύπτουν τα εξής αποτελέσματα: Πρώτο σε ψήφους βγαίνει το βιβλίο «Η μέθοδος της Ορλεάνης» της Ευγενίας Φακίνου και ακολουθούν: «Για μια συντροφιά ανάμεσά μας» του Νίκου Θέμελη, «Ο θείος Τάκης» του Γιάννη Ξανθούλη, «Η συγχώρεση» της Σώτης Τριανταφύλλου, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκονται με ισοψηφία το βιβλίο «Μακρινοί ορίζοντες» του Γιώργου Πολυράκη και το «Ψέματα. Η αλήθεια είναι...» της Λένας Διβάνη.
Ο ισπανικός Τύπος για την "Ελλάδα Τιμώμενη Χώρα" στη LIBER 2005
Η παρουσία της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στη LIBER 2005 είχε πραγματικά εντυπωσιακή κάλυψη από τον ισπανικό Τύπο. Εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση κάλυψαν το γεγονός στα εγκαίνια (με τη παρουσία της Βασίλισσας Σοφίας στο ελληνικό περίπτερο) αλλά και κατά τη διάρκεια της Έκθεσης επισημαίνοντας την δύναμη της ελληνικής παρουσίας που γοήτευσε τους Ισπανούς δίνοντας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την σύγχρονη γενιά της ελληνικής λογοτεχνίας.

Παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια αποσπάσματα από τις μεγάλες ισπανικές εφημερίδες (El Pais, El Mundo, ABC) οι οποίες αφιέρωσαν πολλές σελίδες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό για το γεγονός.
Βραβείο Αναγνωστών ΣΚΑΪ - ΕΚΕΒΙ
Συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία 2005-06
Το πρόγραμμα «Συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία» λειτούργησε κατά το σχολικό έτος 2004-2005 με μεγάλη επιτυχία. Για το λόγο αυτό το ΕΚΕΒΙ θέλει όχι απλώς να το συνεχίσει αλλά και να το επεκτείνει, εμπλουτίζοντάς το με νέες συμμετοχές συγγραφέων και εικονογράφων.
Προκήρυξη Ελληνογερμανικού Βραβείου Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2005
Το Ελληνογερμανικό Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης απονέμεται εκ περιτροπής, ανά έτος, σε μεταφραστές έργων που έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί από ή προς τα ελληνικά και γερμανικά. Φέτος, το Goethe-Institut Athen, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και το Literaturhaus München θα απονείμουν από κοινού το βραβείο του 2005 για τέταρτη φορά σε γερμανική μετάφραση ελληνικού λογοτεχνικού έργου.
"Από το βιβλίο στην οθόνη": Το ΕΚΕΒΙ στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (18-24/9/05)
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, το ΕΚΕΒΙ θα αναγγείλει και θα απονείμει το 1ο Βραβείο Σεναρίου Βασισμένου σε Ελληνικό Λογοτεχνικό Έργο για ταινία μικρού μήκους. Σε 3.000 ευρώ ανέρχεται η επιχορήγηση για την καλύτερη διασκευή που επέλεξε η πενταμελής επιτροπή η οποία αποτελείται από τους σκηνοθέτες-σεναριογράφους: Φώτο Λαμπρινό και Γιάννη Λεοντάρη, την σκηνοθέτη και λέκτορα κινηματογραφικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Εύα Στεφανή, τον παραγωγό Νίκο Ταμιωλάκη και τον πρόεδρο του ΕΚΕΒΙ Δημήτρη Νόλλα.
3η Έκθεση Βιβλίου «Δυτικά της Αθήνας»(9-18 Σεπτεμβρίου 2005)
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγάλεω διοργανώνει στο Άλσος επί της Ιεράς Οδού την 3η Έκθεση Βιβλίου ‘’Δυτικά της Αθήνας’’ από 9 έως 18/9/2005.
Η Έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) με τη συμμετοχή 52 εκθετών, που εκπροσωπούν το σύνολό σχεδόν των γνωστών εκδοτικών οίκων της χώρας.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη συμβάσεων ανάθεσης έργου
« Προηγούμενη   10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26   Επόμενη »
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.