Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογισμός 2011
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δημοσιεύει τον απολογισμό δράσεων του 2011.

Η αγορά του βιβλίου με... αριθμούς
Το Παρατηρητήριο Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει ...   

Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου
Η νέα υπηρεσία του ΕΚΕΒΙ που ενημρώνει για όλες τις εξελίξεις στον τομέα του e-book.

Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία 
Kαινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

Εργαστήρι Βιβλίου
Εργαστήρια δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων, εικονογράφησης παιδικού βιβλίου (Αθήνα / Θεσσαλονίκη / e-learning).

Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών
Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά ελλήνων δημιουργών: βιβλίο, κινηματογράφος, θέατρο, χορός, εικαστικά και μουσική

λογοτεχνικές (ιστο)σελίδες
Το ΕΚΕΒΙ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες συγγραφείς που οργανώνει κάθε χρόνο, έχει δημιουργήσει μια σειρά από επετειακούς λογοτεχνικούς ιστότοπους: Νίκο Καββαδία, Στρατή Τσίρκα, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Γαβριήλ Πετζίκη, Μ. Καραγάτση...

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ για την «Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή προτάσεων για τη σύναψη έως δυο (2) συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για την παροχή των υπηρεσιών της διερμηνείας εκδηλώσεων και της μετάφρασης υλικού για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή πρότασης για την επιλογή έως τριάντα οκτώ (38) ατόμων για την παροχή του έργου της υποστήριξης της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013»


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Αναπαραγωγή, Διανομή και Μεταφορά Υλικού Προβολής της ΔΕΒΘ 2013»


Βραβείο Αναγνωστών 2008 - Το κοινό ψηφίζει για το αγαπημένο μυθιστόρημα της χρονιάς
Για τέταρτη χρονιά οι αναγνώστες παίρνουν τον λόγο και ψηφίζουν το αγαπημένο τους ελληνικό μυθιστόρημα. Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου αρχίζει η ψηφοφορία, που θα αναδείξει το «Βραβείο Αναγνωστών 2008», και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.
Πέθανε ο Γιώργης Παυλόπουλος, ποιητής της α’ μεταπολεμικής γενιάς
Υπήρξε εκπρόσωπος της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς στην ποίηση, κινούμενος χαμηλότονα στην ελληνική λογοτεχνική κοινότητα, από το 1943 όπου πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα, ενώ ταυτόχρονα επέδειξε σταθερότητα στα λιτά μοτίβα και τις προσλαμβάνουσες της ποιητικής του. Ο Γιώργης Παυλόπουλος «έσβησε» προχθές σε ηλικία 84 ετών, στο σπίτι του στον Πύργο Ηλείας.
Πρόσκληση για ευρωπαϊκή πολιτική μετάφρασης
Η μελλοντική πολιτική βιβλίου σ’ ό,τι αφορά τη μετάφραση σχεδιάζεται για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στις 20 και 21 Νοεμβρίου πρόκειται ν’ αποφασιστεί από τους υπουργούς Παιδείας & Πολιτισμού των «27» μελών-χωρών της Ε.Ε. η στρατηγική σχετικά με την πολυγλωσσία.
Δύο σημαντικές απώλειες για τα ελληνικά γράμματα
Ενας ποιητής και ένας πεζογράφος «έφυγαν», τις προηγούμενες ημέρες, αφήνοντας κενό στον χώρο της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Ο Σταύρος Βαβούρης αρχικά, ως εκπρόσωπος της λεγόμενης «πρώτης μεταπολεμικής γενιάς» στην ποίηση, και ο Τάσος Χατζητάτσης μεταξύ των πεζογράφων που διέγραψαν μια συγγραφική πορεία με πρόσημο υψηλής στοχαστικής και εκφραστικής ποιότητας.
«Εφυγε» η πεζογράφος Νένη Ευθυμιάδη
Δυναμική γυναικεία φωνή στον χώρο της σύγχρονης μυθιστοριογραφίας, με σημαντικό έργο στο ενεργητικό της, η Νένη Ευθυμιάδη αφήνει το δικό της στίγμα στη νεοελληνική γραμματεία. Προδομένη από την επάρατη νόσο, «έφυγε» σε ηλικία 62 χρόνων.
Το 2009 η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Βελιγραδίου
Μετά την αποδοχή της πρόσκλησης από τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Μιχάλη Λιάπη να είναι η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην 54η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στο Βελιγράδι (τον Οκτώβριο του 2009), ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι, κ. Χρίστος Παναγόπουλος, παρέλαβε επίσημα τη σκυτάλη από τον Πρέσβη της Ιαπωνίας, τη φετινή τιμώμενη χώρα.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟ 2007 - Στάσιμες οι επιδόσεις των νέων τίτλων
Η εκδοτική παραγωγή της χρονιάς εμφανίζει στασιμότητα, κρίνοντας από το γεγονός ότι παρά τα σταθερά υψηλά επίπεδα παραγωγής νέων τίτλων (9.566) δεν υπήρξε αυξητικός δείκτης σε σύγκριση με το 2006 (9.648 τίτλοι, κάμψη κατά 0,8%).
Έκκληση του ΕΚΕΒΙ για την προστασία της βιβλιοφιλίας
Με αφορμή τις πρόσφατες συλλήψεις βιβλιόφιλων δυνάμει των διατάξεων του νόμου 3028/2002, το ΕΚΕΒΙ απευθύνει έκκληση στο Υπουργείο Πολιτισμού για αποσαφήνιση του νόμου.
Κυκλοφορία Newsletter από το ΕΚΕΒΙ κάθε μήνα σε ηλεκτρονική έκδοση
Νewsletter με όλες τις ειδήσεις που αφορούν τις δράσεις του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου καθώς και το σύνολο της επικαιρότητας από τη βιβλιαγορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό θα κυκλοφορεί στο εξής, αρχής γενομένης από σήμερα.
Συνέδριο για την ευρωπαϊκή πολυγλωσσία στη Σορβόννη (26/9/2008)
Συνέδριο με θέμα την πολυγλωσσία στην Ευρώπη (États Généraux du Multilinguisme) θα πραγματοποιηθεί αύριο στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, στο Παρίσι.
Δήλωση του ΕΚΕΒΙ για πράξεις βίας στον χώρο του βιβλίου
Με αφορμή πρόσφατες επιθέσεις κατά βιβλιοπωλείων, το ΕΚΕΒΙ δεν μπορεί παρά να καταδικάζει απερίφραστα κάθε πράξη που στρέφεται ενάντια σε συγγραφείς και βιβλία.
Το ΕΚΕΒΙ απένειμε στο Φεστιβάλ Δράμας το Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου για ταινία μικρού μήκους 2008
Το σενάριο με τίτλο «Μοναχική βροχή» του Νικόλα Μίχα, βασισμένο στα διηγήματα του Μ. Καραγάτση «Το νερό της βροχής» και «Η μοναξιά», κέρδισε το Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου για ταινία μικρού μήκους, το οποίο απένειμε το ΕΚΕΒΙ.
Πρόσκληση - «Εργαστήρι του Βιβλίου»
Το ΕΚΕΒΙ σας προσκαλεί να γνωρίσετε από κοντά τους διδάσκοντες του νέου κύκλου σεμιναρίων στο «Εργαστήρι του Βιβλίου», την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008, στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΕΒΙ (Αθ. Διάκου 4, Αθήνα, στάση μετρό «Ακρόπολη»).
Ξεκινάει ο νέος κύκλος σεμιναρίων στο «Εργαστήρι του Βιβλίου» – Φθινόπωρο 2008
Tον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του διανύει το «Εργαστήρι του Βιβλίου», ξεκινώντας από τον Οκτώβριο τον νέο κύκλο σεμιναρίων του. Καταξιωμένοι συγγραφείς και επαγγελματίες του χώρου του βιβλίου πρόκειται να διδάξουν και φέτος στα σεμινάρια που οργανώνει το ΕΚΕΒΙ.
Πρόγραμμα στήριξης μεταφράσεων λογοτεχνικών έργων από την Ε.Ε.
Το ΕΚΕΒΙ ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτισμός 2007-2013» της Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης για το έτος 2008.
« Προηγούμενη   5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25   Επόμενη »
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.