Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογισμός 2011
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δημοσιεύει τον απολογισμό δράσεων του 2011.

Η αγορά του βιβλίου με... αριθμούς
Το Παρατηρητήριο Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει ...   

Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου
Η νέα υπηρεσία του ΕΚΕΒΙ που ενημρώνει για όλες τις εξελίξεις στον τομέα του e-book.

Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία 
Kαινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

Εργαστήρι Βιβλίου
Εργαστήρια δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων, εικονογράφησης παιδικού βιβλίου (Αθήνα / Θεσσαλονίκη / e-learning).

Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών
Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά ελλήνων δημιουργών: βιβλίο, κινηματογράφος, θέατρο, χορός, εικαστικά και μουσική

λογοτεχνικές (ιστο)σελίδες
Το ΕΚΕΒΙ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες συγγραφείς που οργανώνει κάθε χρόνο, έχει δημιουργήσει μια σειρά από επετειακούς λογοτεχνικούς ιστότοπους: Νίκο Καββαδία, Στρατή Τσίρκα, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Γαβριήλ Πετζίκη, Μ. Καραγάτση...

Προκηρύξεις - Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ για την «Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή προτάσεων για τη σύναψη έως δυο (2) συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για την παροχή των υπηρεσιών της διερμηνείας εκδηλώσεων και της μετάφρασης υλικού για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για υποβολή πρότασης για την επιλογή έως τριάντα οκτώ (38) ατόμων για την παροχή του έργου της υποστήριξης της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 2013»


Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός
για την εκτέλεση του υποέργου
«Αναπαραγωγή, Διανομή και Μεταφορά Υλικού Προβολής της ΔΕΒΘ 2013»


Υποψήφιοι για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας
Κυκλοφόρησε το τεύχος 14 του "Ithaca-books from Greece".
Πρόχειρος Διαγωνισμός για την προμήθεια εξοπλισμού
ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια εξοπλισμού
Πρότυπη Λέσχη Ανάγνωσης στο «Τρένο στο Ρουφ» (21/01/07)
Μια πρότυπη Λέσχη Ανάγνωσης με θέμα «Η γοητεία των κλασικών και οι απολαύσεις της αργής ανάγνωσης» διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) σε συνεργασία με τον συγγραφέα Τάκη Θεοδωρόπουλο.

Η Λέσχη που πραγματεύεται την επικαιρότητα της αρχαιότητας μέσα από την ανάγνωση των κλασικών κειμένων θα λειτουργεί μια Κυριακή κάθε μήνα, από τις 11.00 έως τις 14.00, ξεκινώντας από την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2007.
Οι συναντήσεις θα γίνονται στο μουσικό βαγόνι Orient Express, στο «Τρένο στο Ρουφ», με την ευγενική παραχώρηση της καλλιτεχνικής εταιρείας ΑΞΑΝΑ. Πρόκειται για ένα αυθεντικό βαγκόν-ρεστοράν από το μυθικό τρένο του 1924, πλήρως αναπαλαιωμένο από την Τατιάνα Λύγαρη. ( http://www.totrenostorouf.gr)
Πρόσκληση στη γιορτή απονομής του "Βραβείου Αναγνωστών" (5/12/06)
Εβδομάδα κουκλοθεάτρου στο ΕΚΕΒΙ (20 - 24/03/06)
Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου (21 Μαρτίου), η UNIMA-ΕΛΛΑΣ (Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου) και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου σας προσκαλούν σε μια έκθεση θεατρικής κούκλας που θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΕΒΙ από τη Δευτέρα 20 έως την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2006.
Η Ταϊπέι τιμά την Ευρώπη στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου 2006(7 - 12/02/06)
Η πρωτεύουσα της Ταϊβάν είναι ο τρίτος σταθμός για το Ευρωπαϊκό Περίπτερο, που μετά το Μπουένος Άιρες και τη Γουαδαλαχάρα, κατάφερε να είναι το τιμώμενο περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Ταϊπέι 2006.
(Taipei International Book Exhibition – TIBE, www.tibe.org.tw).

"Όταν πετούν οι γερανοί" στο ΑΠΟΛΛΩΝ Filmcenter
Με έναν κύκλο προβολών αφιερωμένων στη Δύναμη του Πεπρωμένου, αλλά και στη δύναμη των ηρώων απέναντί του, συνεχίζονται στον κινηματογράφο Απόλλων Filmcenter Cinemax Class οι φετινές «Κυριακάτικες Συναντήσεις της Λογοτεχνίας με το Σινεμά», που διοργανώνουν από κοινού το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.
«Σελίδες από την ελληνική λογοτεχνία»στο ΑΠΟΛΛΩΝ Filmcenter (13/11/05)
Με έναν κύκλο προβολών αφιερωμένων στις «Σελίδες από την ελληνική λογοτεχνία» άρχισαν στον κινηματογράφο Απόλλων Filmcenter Cinemax Class οι φετεινές «Κυριακάτικες Συναντήσεις με το Σινεμά της Λογοτεχνίας», που διοργανώνουν από κοινού το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

To πρόγραμμα της Κυριακής 13 Νοεμβρίου περιλαμβάνει τρία εξαιρετικά όσο και σπάνια τηλεοπτικά - φιλμικά πορτρέτα Eλλήνων συγγραφέων, σκηνοθετημένα από τους Κώστα Σφήκα, Λάκη Παπαστάθη και Εύα Στεφανή.
Τα νέα από το Βελιγράδι
Στο Βελιγράδι ταξίδεψε για 2 ημέρες ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Πέτρος Τατούλης ως επίσημος προσκεκλημένος του Υπουργού Πολιτισμού της Σερβίας κ. Dragan Kojadinovic για να υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και το Κέντρο Βιβλίου της Σερβίας (που ιδρύθηκε πρόσφατα με πρότυπο το ελληνικό).

"Ο νεαρός Αδάμ" του Ντ. Μακένζι στο ΑΠΟΛΛΩΝ (06/03/05)
Την Κυριακή 6 Μαρτίου προβάλλεται η δεύτερη ταινία του θεματικού κύκλου «Λογοτεχνία του σήμερα» Ο νεαρός Αδάμ του Ντέιβιντ Μακένζι, που θα συζητηθεί παράλληλα με το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλεξάντερ Τρόκκι στο οποίο βασίστηκε η ταινία.
Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, παίρνει μέρος ο συγγραφέας Κώστας Κατσουλάρης.
« Προηγούμενη   16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.