Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
To EKEBI και το παιδί
Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία των μαθητών
Εκθέσεις βιβλίου
Λέσχες Ανάγνωσης
Βραβείο Αναγνωστών
Σεμινάρια «Το εργαστήρι του βιβλίου»
Αφιερώματα σε μεγάλους λογοτέχνες
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ - 21 Μαρτίου 2003

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά πολιτιστικά-μορφωτικά ινστιτούτα και τις πρεσβείες (Ινστιτούτο ΓΚΑΙΤΕ Αθηνών, Γαλλικό Ινστιτούτο, Βασιλική Νορβηγική Πρεσβεία, Ινστιτούτο ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ) σχεδιάστηκε μια μεγάλη καμπάνια με στόχο τη διάδοση της ευρωπαϊκής ποίησης. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής πραγματοποιήθηκε:
Α. Η τοποθέτηση των 16 αφισών με στίχους ποιημάτων, στο πρωτότυπο και σε ελληνική μετάφραση -όπως και ελληνικά ποιήματα-, σε διάφορα σημεία της Αθήνας (λεωφορεία, βιβλιοπωλεία κ.α.).
Β. Η παραγωγή σε μεγάλο αριθμό των 16 καρτών με ποιήματα στο πρωτότυπο και σε ελληνική μετάφραση -όπως και ελληνικά ποιήματα-, οι οποίες μοιράστηκαν σε περαστικούς την ημέρα του εορτασμού σε καίρια σημεία της Αθήνας (εμπορικοί δρόμοι, σταθμοί μετρό κ.α.).

ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΜΕ ΠΟΙΗΣΗ
Σε συνεργασία με το λογοτεχνικό περιοδικό της Θεσσαλονίκης ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ οργανώθηκε εκδήλωση τη νύχτα της 21ης Μαρτίου στο χώρο του περιοδικού με τίτλο «Ποιητική Ολονυχτία». Το πρόγραμμα περιελάμβανε ανάγνωση ποιημάτων από την παγκόσμια γραμματεία που επέλεξαν και διάβασαν στο κοινό διακεκριμένα πρόσωπα από όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής: λογοτέχνες, εικαστικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, πανεπιστημιακοί, πολιτικοί κ.λ.π.

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ στο Βυζαντινό Μουσείο
Σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου συζήτηση με τίτλο «Καβάφης: ελληνικός και οικουμενικός», με την ευκαιρία του εορτασμού των 140 χρόνων από τη γέννησή του και 70 από το θάνατό του. Ομιλητές οι: Γιάννης Δάλλας, ποιητής – κριτικός - ομότιμος καθηγητής Παν/μίου, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ποιητής - βιβλιογράφος, Diana Haas, δοκιμιογράφος - καθ/τρια Πανεπιστημίου Πατρών, Κώστας Κουτσουρέλης, ποιητής - μεταφραστής. Συντονιστής ο Άρης Μπερλής, κριτικός – μεταφραστής.

Εκδήλωση στις 21 Μαρτίου με τίτλο «Ποιητικοί Χαιρετισμοί: νέες φωνές στην ελληνική ποίηση». Το πρόγραμμα περιελάμβανε απαγγελίες ποιημάτων από ποιητές της νεώτερης γενιάς σε συνδυασμό με παράσταση αυτοσχεδιασμού λόγου και μουσικής από τη Σαββίνα Γιαννάτου και συναυλία κρουστών από το μουσικό σχήμα ΚΡΟΤΑΛΑ. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν 20 νέοι ποιητές, επιλογές των λογοτεχνικών περιοδικών ΔΕΝΤΡΟ, ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ, ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ, ΝΑ ΕΝΑ ΜΗΛΟ, ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ, ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ και ΠΟΙΗΣΗ. Την βραδιά παρουσίασε η Όλια Λαζαρίδου.

PrintPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.