Ε.ΚΕ.ΒΙ.
01. To EKEBI
02. Προώθηση της ανάγνωσης
03. Προβολή στο εξωτερικό
04. Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
05. Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
06. Ενίσχυση Δημιουργών - Επαγγελματιών
07. Τεκμηρίωση - Βιβλιοθήκες - Έρευνες
08. Τράπεζα δεδομένων - Αρχεία
09. Εκδόσεις του ΕΚΕΒΙ
10. Νομικά θέματα
 
ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ SITE MAP LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
To EKEBI και το παιδί
Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία των μαθητών
Εκθέσεις βιβλίου
Λέσχες Ανάγνωσης
Βραβείο Αναγνωστών
Σεμινάρια «Το εργαστήρι του βιβλίου»
Αφιερώματα σε μεγάλους λογοτέχνες
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
01. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΔΕΒΘ
Αναζητήστε τις φωτογραφίες σύμφωνα με την ημερομηνία ή τον τίτλο της εκδήλωσης  

02. Παράταση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φράσις» του ΕΚΕΒΙ
Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.  

03. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα των πυλών»
Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα: 7.30 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης.  

04.  10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 -19 Μαΐου 2013)
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 10ης ΔΕΒΘ.  

05. 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - 16 έως 19 Μαΐου 2013
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.  

06. «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.  

07. Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.  

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ - 21 Μαρτίου 2004


«Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ» στο Βυζαντινό Μουσείο
Η κεντρική εκδήλωση του ΕΚΕΒΙ για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2004 αναφέρεται στους δρόμους που ανοίγει ο σημερινός ποιητής για να υπάρξει, να οριστεί και να δημιουργήσει μέσα στη νέα εποχή, ανιχνεύοντας τις συνέχειες και τις ρήξεις με την πολιτική ποίηση του παρελθόντος, την ποίηση κοινωνικής ευαισθησίας και κριτικής, αναδεικνύοντας τη διάρκεια και τη διαφορά μέσα στη συγχρονία.
Οι ποιητές που συμμετείχαν, καλύπτουν μια πεντηκονταετία, συνθέτουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα του διαλόγου της ποίησης με την εποχή της.

Οι 19 ποιητές που διάβασαν ποιήματα, δικά τους και των άλλων, είναι οι εξής:  Σπύρος Βρεττός, Γιάννης Δάλλας, Κώστας Καναβούρης, Τάσος Καπερνάρος, Βαγγέλης Κάσσος, Μαρία Κούρση, Θανάσης Κωσταβάρας, Ηλίας Λάγιος, Βασίλης Λαλιώτης, Γιώργος Λίλλης, Γιώργος Μαρκόπουλος, Γιώργος Μπλάνας, Κώστας Παπαγεωργίου,  Λευτέρης Πούλιος, Στέφανος Ροζάνης, Χρίστος Ρουμελιωτάκης, Αντώνης Φωστιέρης, Δημήτρης Χουλιαράκης, Χάρης Ψαρράς.

Κριτικοί λογοτεχνίας και καθηγητές όπως οι Κώστας Βούλγαρης, Αλέξης Ζήρας, Στάθης Γουργούρης, Μάσσιμο Κατσούλο, συμμετείχαν με θεωρητικές παρεμβάσεις.

Το μουσικό μέρος της βραδιάς περιελάμβανε συναυλία από το μουσικό σχήμα ΡΑΣΤ, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εμφανίστηκε και το συγκρότημα ACTIVE MEMBER.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ στο Βυζαντινό Μουσείο
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2004 παρουσιάστηκε 22-24 Μαρτίου έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Καραγιάννη με θέμα τις ποιητικές συλλογές: Ο κύριος Φογκ, του Γιάννη Βαρβέρη και Επεισόδιο, του Γιώργου Μπλάνα.

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ στην Θεσσαλονίκη
Το λογοτεχνικό περιοδικό ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΙ, μια Ποιητική Ολονυκτία με την συμμετοχή 26 ποιητών και πεζογράφων και 10 μουσικών και τίτλο: «Ότι θυμάμαι, χαίρομαι» και τον ενδεικτικό υπότιτλο: «Λησμονημένοι ποιητές, λησμονημένα ποιήματα»

PrintPrintEmailBack
EΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ε.Π. 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ'
Χρήστης: [Είσοδος]


ΕΚΕΒΙ © 2008. Hellenic Ministry of Culture. All rights reserved.
Site designed by Digid / karamella, Developed by Globo S.A.