Η Επιτροπή του Προγράμματος «Φράσις» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνεδρίασε στις 13 Μαΐου αποφασίζοντας να παραταθεί έως τις αρχές Ιουνίου η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εκδοτικούς οίκους, φορείς, πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την επιχορήγηση μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων.
Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.
Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής.
Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.
Εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς
Πώς γράφεται ένα βιβλίο; Πώς κατασκευάζεται; Πώς γίνεται παιχνίδι; Σε αυτά -και άλλα- ερωτήματα καλείται να απαντήσει μια σειρά εκδηλώσεων που οργανώνονται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου για τους αναγνώστες, εγκαινιάζοντας μια νέα δραστηριότητα που απευθύνεται σε όσους αγαπούν το βιβλίο και θέλουν να μάθουν τα πάντα γύρω από αυτό. Έτσι, οργανωμένες ομάδες μαθητών αλλά και εκπαιδευτικοί επισκέπτονται το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους· γνωρίζουν συγγραφείς, εικονογράφους, εμψυχωτές και συμμετέχουν σε εργαστήρια, σεμινάρια και δραστηριότητες γύρω από το βιβλίο.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών: